Újabb fázisához ért a Kolping felújítási programja

2009. október 19.
Az alsópáhoki Kolping Hotel kétéves felújítási programjának következő állomásaként a napokban vehetik birtokba a vendégek a Bobó Kávézót, mely az őszi szünetre és a hosszú hétvégére már teljes kapacitással üzemel.
A fejlesztés annak a programnak a része, amely keretében tavasszal elkészült és március végén megnyílt az úgynevezett nyugalmi fürdő kifejezetten 18 éven felülieknek, benne úszó- és termálvizes medencével, szaunaparkkal. Szintén elkészült az uszodai étterem hozzá tartozó melegkonyhával, illetve az uszodai gyermekfoglalkoztatót is átadták. Szintén idei fejlesztés, hogy 2-2 személyfelvonóval gazdagodott az István és a Gizella épület, ami nemcsak a mozgássérültek közlekedését könnyíti meg, hanem a babakocsis családokét is. Év elején az Erzsébet ház 20 apartmanját és 5 családi szobáját újították fel és szabták a családosok igényeire, ehhez hasonló minőségi fejlesztés valósul meg jövő év elején az István házi apartmanházban is. A fejlesztés minimális kapacitásbővülést is eredményez, így a komoly minőségi előrelépést jelentő átalakítás eredményeként 24 apartman várja majd a vendégeket. A teljes fejlesztési program 700-720 millió forintba kerül, ehhez 128 millió forintot nyert a szálloda ROP-os pályázaton.
Baldauf Csaba igazgató az idei évet és a kilátásokat értékelve kérdésünkre elmondta: a válság elsősorban a fiatal családosokat sújtja, éppen azt a réteget, amely a szálloda fő vendégköre. Ennek ellenére az első kilenc hónapban a tavalyi rekordévhez képest is 3 százalékkal nőtt a hotel árbevétele, az eredményszint pedig 15 százalékkal haladja meg a tavalyi évet. De – ahogy Baldauf Csaba fogalmaz – az sem kizárt, hogy mindez még „elolvad” az év végéig. Az igazgató még jobban tart a 2010-es évtől, az előfoglalások semmi jót nem jósolnak. Ráadásul a 90 százalékos belföldi vendégarányt produkáló hotelben 20-22 százalékot tesz ki az Üdülési Csekk forgalom, amely drasztikusan lecsökkenhet a csekk megadóztatása miatt.
megosztás
hozzászólások
újév (6), VÉDA (1), daganat (6), tiltakozás (1), minimálbér (1), Cséby Géza (5), keprol kepre (7), C+ fesztivál (1), vasút (10), Csángó Zsuzsa (1), Balatoni Szövetség (3), influenza (2), kollégium (1), Major Veronika (5), Rtime (5), felmeres (10), keszthely balaton kekszalag (5), örömszerző pillanatok (17), balett (1), Balaton átúszás (5), Berecz András (1), tenisz (3), Pelso Társaság (6), sofőrszolgálat (1), rezsi (18), Magyar Turizmus Zrt (45), freestyle foci (1), shotokan (1), gyász (1), keszthelyi nyari jatekok (55), Bradley Cooper (1), Egészségfejlesztési Iroda (1), webshop (1), zápor (1), cégtörlés (3), HIV (1), Bethesda (1), szalon (1), DJ Gerysson (1), garázsvásár (1), Kovács Beatrix (1), Pampetrics Milán (2), keszthelyi-hegység (1), állatkert (1), autizmus (2), Fodor Edith (3), áruház (1), világnap (1), barista (3), felsőoktatás (9)