9 ok, hogy a fürdőszobát tapétával dekoráljuk

2020. október 16.
A fürdőszoba az a része a lakásunknak, amelyet gyakran használunk.

A fürdőszobának nem csak tisztának, higiénikusnak és barátságosnak kell lennie, hanem az is fontos szempont, hogy megfeleljen az eredeti funkciójának, illetve, hogy az életstílusunkkal és a személyiségünkkel is összhangot teremtsen. A fürdőszobában éppen ezért nagyon jó ötlet, ha a falakat tapétával dekoráljuk. A tapéta új színt visz az otthonunkba. Sokkal kellemesebb egy olyan fürdőszobában lazítani esténként, ahol jól érezzük magunkat, ahol a tapéta barátságossá és otthonossá varázsolja a lakásunknak ezt a szegletét.

A fürdőszobába a fotótapéta is egy nagyszerű választás lehet, hiszen nagyon sokféle és ötletes tapéta közül válogathatunk. Ezek a tapéták ábrázolhatnak virágokat, tájakat, térképeket és akár, absztrakt mintákat is. A tapéták lehetnek egyszínűek, de olyanok is, amelyeken a természeti hatások érvényesülnek.

1. A tapéta átformálja a fürdőszobát
Egy megfelelően megválasztott tapéta teljesen átformálhatja a fürdőszobánkat. Ebbe a helyiségbe becsempészhetjük a sivatagot, a tengerpartot, vagy éppen egy dzsungelt is. Ez a dekorációs elem nem is kerül sokba és elképesztő élményeket adhat.

2. A hibák elrejtésére is alkalmas
A fürdőszobai falakon lehetnek olyan apró hibák, amelyeket egy gondosan megválasztott tapétával könnyedén, gyorsan és egyszerűen elrejthetünk.

3. Harmóniát is alkothatunk
A tapéták remek lehetőséget adnak a harmónia megteremtésére, akár még a fürdőszobában is. Amennyiben a fürdőszobában a halványkék szín dominál, úgy egy ilyen színű tapétát is választhatunk, dehogy ne legyen olyan egyhangú a látvány, legyenek sötétebb minták az adott tapétán.

4. Olcsó és könnyű azokat tisztítani
A fürdőszobai tapéták nagyon könnyen tisztíthatók és mivel nem is olyan drágák, így gyakran cserélgethetjük azokat.

5. Egyetlen dekorációs elemként is csodákat művel
A fürdőszoba kisebb mérete nem igazán teszi lehetővé, hogy sokféle dekorációs elemet, csecsebecsét felhalmozzunk ebben a helyiségben. Nincs is erre szükség, ha a megfelelő tapétát sikerült kiválasztanunk. Az egész fürdőszobát akár egy nap alatt teljesen felújíthatjuk a virág, táj vagy éppen absztrakt képpel, amelybe egy pillanat alatt beleszerettünk.

6. Tágítja a teret
Egyes lakásokban nincs ablak a fürdőszobában, pedig az ablakon beáramló természetes fény is tágítja kicsit optikailag a teret. Ilyenkor is jól jön egy világosabb színű tapéta, amely szintén megnöveli kissé a helyiséget.

7. Könnyű a falra helyezni
A lakberendezés egy külön hivatás. Azonban a megfelelő tapéta kiválasztásához, illetve annak felhelyezéséhez nincs szükségünk szakemberre, akár még egyedül is boldogulhatunk a tapéta falra helyezésével.

8. Sokoldalú dekorálást tesz lehetővé
A tapétával remekül dekorálhatunk és háromféleképpen is díszíthetjük vele az adott helyiséget. Egyrészt minden falat bevonhatunk tapétával, de az is egy megoldás, ha csak az egyik fal kap ilyen díszítő elemet. Amennyiben a fürdőszobában egyetlen pontra szeretnénk a fókuszt helyezni, akkor a fotótapéta kiváló megoldás lehet.

9. Különféle témákat hozhatunk létre
A tapéták arra is alkalmasak, hogy különféle témákat hozzunk létre egy-egy helyiségben és azokat erősítsük. A fürdőszoba a nyugalom szigete, így ha ezt képekkel is hangsúlyozni szeretnénk, akkor válasszunk egy szigetet, naplementét vagy egy meditációval kapcsolatos képet. A mandala képek is ezt a célt szolgálják, de a virágokat, Buddhát vagy a vízesést ábrázoló képek is nyugtatólag hatnak az idegrendszerünkre.

megosztás
hozzászólások
arckezelés (1), büntetés (3), előadás (14), nyugdíjas (2), vasárnapi nyitvatartás (1), festetics (22), keszthely balaton kekszalag (5), meiszner kati (16), Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt (18), Németh József (1), onkormanyzat (481), 3D (1), vízimentő (5), jutalom (1), áruház (1), Hévíz SK női kézilabda csapata (1), állatok (16), Balatonátcsúszás (1), diákolimpia (1), police (513), munkaviszony (1), Pappné Beke Judit (1), Gelencsér Dental (3), hegyalja fesztival (3), Szennyai Anita (2), miniszterelnök (2), Gelencsér Kálmán (2), szakács (1), helyesírás (1), időkép.hu (2), vonyarcvashegy (158), georgikon dse (7), Don (1), Barista bajnokság (2), Horváth Mariann (1), Balatoni Hajózási Zrt (4), kávé (2), Horváth Lászlóné (1), bor (26), Rúzsa Magdi (1), Golgota Baptista Gyülekezet (1), Balatoni Múzeum (98), sportlövő (2), bank (7), kutyás strand (5), Csótár András (58), onkentes (3), Lel Ki Főzde (1), idegenforgalom (174), év fürdője (4)