Korzó kardinális

2007. november 16.
Hajoljon csak közelebb! Súgok valamit, aranyom. Képzelje el, hogy a Korzó Caféban már helyben sütött sütemények is vannak. Annyira frissek, hogy még gőzölögnek.
Párájukon át szoktam nézni azt az őszi hideg, rideg valóságot, amit a panorámaablakokon át nyomon követhetek. A ropogós finomságok illata egyenesen abból a sütőből jön, ahova csak természetes alapanyagokból gyúrt sütik kerülhetnek, és még tortát is rendelhetek otthonra!
Korzó Café
Keszthely, Kossuth Lajos u. 7.
Tel.: 06-83/311-785

Kardinális a Korzó Café ajánlásával

Hozzávalók

A tojáshabhoz:
8 tojásfehérje
20 dkg kristálycukor

A tésztához:
2 db egész tojás
3 tojássárgája
5 dkg kristálycukor
5 dkg liszt
15 dkg sárgabaracklekvár

A tojásfehérjéket habbá verjük a 20 dkg kristálycukorral, majd félretesszük.
A 2 egész tojást a 3 tojássárgájával és az 5 dkg cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Tepsibe teszünk 2 db 15x40 cm-es sütőpapírt. A felvert tojáshabmasszát habzsákba tesszük, ezután nyomunk a tepsibe 3-3 csíkot úgy, hogy közöttük 1-1 ujjnyi távolság legyen. A réseket a tésztamasszával töltjük meg, majd 190 Celsius-fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Sütés után a tésztáról a sütőpapírt lehúzzuk, majd a tészta alsó felét sárgabaracklekvárral megkenjük, és a két tésztacsíkot a lekváros felükkel összetapasztjuk.
Rövid pihentetés után forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

!!! Tipp: Sütés előtt hintsük meg a tésztát porcukorral, ettől szép sima lesz a felülete.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Happy Dixieland Band (8), paleo (13), punkosdi regatta (7), strand (19), Szemfüles egyesület (3), Kvarda Attila (21), szakács (1), Szent Márton (3), építész (3), Tulipán Helyi Termékek és Magyar Áruk Boltja (6), Táncpanoráma Keszthely (10), Csengei Agota (16), telihold (1), gyenesdias (199), Oroszlán Zsolt (2), Top 50 (1), felmeres (10), golf (11), Schmied Zoltán (1), Varga Andrea (13), posta (1), keprol kepre (7), Cserszegtomajfutás (4), Balatonátcsúszás (1), sport (1083), Szőcs Tamás (1), balatongyorok jazz (23), kert (1), humanitárius település (1), Partics Roland Hunor (1), meiszner kati (16), uzemanyag (24), uszoda (9), íjászverseny (1), Burgonyakutatási Központ (2), Rejuvena (17), borünnep (22), Novák Péter (1), Halház kft (1), idegenforgalmi adó (1), Jemen (1), muzeum (53), Szeiler Gábor (1), jaras (36), gyógyítás (1), Monitor konyhája (80), természet (1), cigaretta (13), ponthatar (6), FINA vizes világbajnokság (1)