Kalapáló szívvel

Kalapáló szívvel

2007. november 14.
Tudja ön, hogy a maratoni futás távja száz-egynéhány méterrel hosszabb, mint az eredeti Athén–Marathón távolság?
Tudja ön, hogy a "futómotort” kontrolláló agyrégiók vérellátása erősen megnő, míg más régiók kevesebb vért kapnak, s ebben az állapotban az agy csaknem meditatív?
Tudja ön, hogy Keszthelyen több olyan sportoló lakik, aki rendszeresen indul maratoni versenyeken?
Tudja ön, hogy 2008. június elsején a tervek szerint megrendezik városunkban az első maratont Keszthelyi kilométerek néven?

Szerelem első futásra
2005-ben, egy hideg novemberi napon több keszthelyi is indult a Balaton-félmaratonon Siófokon. A Balaton jeges hullámai ki-kicsaptak a futókra, ahogy köreiket rótták a nagy víz partján. Bár a szurkolóknak csak a szemük látszott ki a kabát-sapka-sál kombináció alól, eszük ágában sem volt lemondani arról az élményről, hogy barátjuknak, testvérüknek vagy édesapjuknak egy "Hajra!”, "Jó vagy!”, "Mindent bele!” mondatot ki ne kiabáljanak a jeges levegőbe.
Ezen a megméretésen vett részt Bedő Bea is, aki ekkor határozta el: maratoni versenyt szervez Keszthelyen.

Az útvonal
Segítő barátaival megalapította a Keszthelyi Kilométerek Egyesületét, és neki is láttak a munkának. Kidolgozták az útvonalat, ami az egyik legnehezebb feladatnak tűnt. A verseny minősítésének kritériumaihoz, a futók elvárásaihoz kell igazodni, így fontos, hogy aszfaltozott, aránylag egyenletes futófelület legyen, lehetőleg hosszú egyenes szakaszokkal, ne haladjon át az útvonal vasúti átjárón. Beának fontos szempont volt az is, hogy Keszthely nevezetességei láthatók legyenek a verseny során.

A távok
A versenyszámok kialakításánál szem előtt tartották azt a céljukat, hogy fellendítsék a tömegsportot, bevonjanak olyanokat is a futásba, akik eddig ezt a sportot nem űzték. Így lesz félmaraton, maraton, iskolai táv, óvodás szaladószám.
A versenyzők biztatására és a nézők szórakoztatására kísérőprogramok színesítik majd a versenyt, ahol a keszthelyiek testközelben találkozhatnak olyan sportolókkal, akik erre a hihetetlen feladatra vállalkoznak, hogy lefussanak 42 kilométert, nem is akármilyen tempóval.

A jövő
Lassan minden összeáll, már csak három dolog szükséges: pénz, pénz, pénz. Mivel a verseny költségeit szinte teljes egészében a támogatók felajánlásából szeretnék fedezni, szükség van egy főszponzorra, illetve egyéb segítségre.

A cél

Induló rendezvényről lévén szó, csak jósolni lehet, hogy menniyen vesznek részt a versenyen. A cél az, hogy ne csak néhány százan induljanak az egész napos futófesztiválon. De biztosan lesznek a nézők közül páran, akik ez után a nap után határozzák el, hogy életmódot váltanak, és 2009-ben beneveznek a II. Keszthelyi kilométerek félmaratonjára.
megosztás
hozzászólások
matolcsy gyorgy (1), recept (178), DRV Zrt. (3), korhaz (99), felveteli (29), hirdetés (1), sportlövő (2), egynapos sebészet (1), kávé (2), Főzzünk játszva (2), egeszsegugy (266), orvos (23), spinning (2), Pampetrics Milán (2), Magyar Államkincstár (2), ajánló (1148), múzeumok éjszakája (4), Keszthelyi Yacht Kikötő (50), Virágos Magyarország (6), tengerpart (1), Spa Hévíz (3), Nagy Bálint (10), Asperger-szindróma (1), véradás (2), Vaszily Zsolt (3), Év szállása (1), Nagymező Gyenesdiás (1), Bradley Cooper (1), Vigántpetend (1), állatvédő (5), diploma (4), fejlesztés (12), Hévíz SK női kézilabda csapata (1), Tóth Csaba (3), gyermekszám (1), gyilkosság (1), vasárnapi nyitvatartás (1), parlament (72), Nardai Sarolta (1), Szeiler Stúdió (32), Taliándörögd (1), gyümölcs (2), Fodor Edith (3), Fehér szalag (1), Musica Antiqua (2), Z. Karvalics László (1), nyugdij (8), 3D (1), Joós Adél (1), érettségi megoldás (5)