5 tuti tipp az online repülőjegy vásárláshoz

2016. október 27.
Kirándulni nem csak nyáron jó, sőt, őszre is kiváló úti célokat lehet találni, az utazáshoz azonban szükség lesz egy olyan műveletre is, amely lehet, hogy sokaktól távol áll, ez pedig nem más, mint az online repülőjegy vásárlás. Cikkünkben megpróbálunk néhány tippet adni, hogy még azoknak se legyen gyomorgörcsös a repülőjegy vásárlás, akik eddig soha nem vásároltak online.

1. Okosan keresni
Az online repülőjegy vásárlás előtt talán mindig az nyújtja a legnagyobb kihívást az embereknek, hogy hogyan találják meg a legkedvezőbb árú jegyet. Sokaknak nem adatik meg ugyanis az a lehetőség, hogy csak úgy rábökjenek a térképre, keressenek egy szabad dátumot és vásároljanak egy repülőjegyet, hanem ez egy sokkal hosszabb és bonyolultabb folyamatként mutatkozik meg. A lényeg azonban, hogy okosan kell keresni, időt kell rászánni, és merni kell.

2. Nyitott helyek és dátumok
Az első lépés, hogy legyen egy úti célunk és egy szabad dátumunk, de igazából az a legjobb, ha még ebben is nyitottak tudunk lenni valamennyire, tehát mondjuk kereshetünk úgy célirányosan, hogy tenger melletti mediterrán helyre utaznánk, és nem pont úgy, hogy csak és kizárólag Olaszország a cél – így már több lehetőség közül is válogathatunk, összehasonlíthatjuk az árakat, és Olaszországot hagyhatjuk egy másik kirándulási időpontnak.
Hasonlóképpen kell gondolnunk a dátumra is – természetesen nem mindenki teheti meg, hogy néha elutazik egy hétre, mert például kollektívában mennek szabadságra, de nagyon sok olyan munkahely is van, ahol mi magunk alakíthatjuk a szabadnapokat. Az online repülőjegy vásárlás tehát kedvezményes lehet, ha nyitottak vagyunk az úti céllal és a dátummal is. Néha érdemesebb még 2 szabadnapot kérni, ha olcsóbban jön ki 2 nappal későbbre a vissza jegy, vagy érdemesebb megelégedni a 7 nappal a 10 helyett, ha éppen több 10 eurót spórolhatunk a korábbi megvásárlásával.

3. Hasznosak a keresők
A paravion.hu munkatársai ajánlják a keresők használatát az online repülőjegy vásárlás előtt. Szerintük sokkal könnyebben találhatunk a keresők segítségével pénztárcánkhoz illő repülőjegyet, mintha például csak a fapados légitársaságok ajánlatait böngésznénk. A keresők lényege, hogy nem csak 1 társaság ajánlatát dobják elénk, hanem nagyon sokét, nem válogatnak a fapados és a charter járatok között, hanem minden lehetőséget megmutatnak, így pedig mi sokkal könnyebben választhatunk. Néha olyan repülőtársaságokat is kiad, amelyekre biztosan nem kerestünk volna magunktól, mert nem jutott volna eszünkbe, így azonban találhattunk egy jó ajánlatot. Miután kiválasztottuk a társaságot és a járatot, akkor szépen átmehetünk a repülőtársaság honlapjára, hogy ott végezzük el az online repülőjegy vásárlás munkáját – de sok helyütt egyébként már a kereső oldalán is vásárolhatunk.

4. Ne csak a fapadost nézzük!
Sokan ott rontják el az online repülőjegy vásárlás kezdetét, hogy csak és kizárólag a fapados járatok ajánlatait keresik, mondván az az olcsó. Ha azonban olyan hosszabb útra megyünk, hogy egy kézipoggyászba nem férünk bele, akkor bizony érdemes megnézni a charter járatok ajánlatait is, hiszen ott lehet, hogy alapjában drágább a jegy, de a csomagfeladás olcsóbb. A fapados járatok általában a feladott poggyászokon keresnek, hiszen nagyon olcsó a jegy, de hozzá irreálisan drága a feladott poggyász. A charternél a két ár harmóniában van, ezért is érdemes ennek is utánanézni.

5. Online repülőjegy vásárlás most!
Igen, a last minute jegyekkel még mindig jól lehet járni. Ha lapul egy kis félretett pénzt a „széfünkben”, nincs különösebb oka a gyűjtögetésnek, és éppen jön egy hosszú hétvége, amit kitolhatunk pár szabadnappal, akkor érdemes megnézni, hogy van-e valami kedvező ajánlat, amit érdemes lenne kihasználni. Hátizsákkal a legjobb kirándulni, spontán élvezni az újat. Az online repülőjegy vásárlás erre is lehetőséget nyújt, méghozzá elég könnyen. Ha megvan a hely, akkor csak 4 kattintás, és máris menthetjük a dátumot – csak az indulás előtt el ne felejtsünk becsekkolni, és kinyomtatni a beszállókártyát!
Az online repülőjegy vásárlás egyébként nagyon könnyű, csak követni kell az utasításokat, a problémát inkább mindig az okozza, hogy hova utazzunk, melyik társasággal és hogy mennyi pénzt szánjunk az útra…

megosztás
hozzászólások
érettségi megoldás (5), Fenyves allé (1), e-kereskedelem (1), parkolás (8), lotus (1), étel (3), Magyar Turizmus Zrt (45), méregtelenítés (1), állami támogatás (1), MTI (595), bíróság (8), Player's Restaurant & Bar (2), mav (25), művészet (1), vitorlásverseny (30), Horváth Szabina (1), repuloter (64), temetés (2), orosz (1), footgolf (1), shotokan karate (3), divat (4), Mohácsi József (8), szabadsag (2), Budapest (3), uzemanyag (24), jutalom (1), traffipax (4), Marsalkó Dávid (1), Gelencsér Dental (3), regatta (2), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), keszthelyi nyari jatekok (55), ünnep (141), építész (3), paleo (13), nyaralas (12), karácsony (20), vállalkozó (4), gyógyszertár (1), Astellas-díj (2), gerincvédelem (1), Fodor Edith (3), hévízi kifolyó (3), Rózsakert étterem Hévíz (1), jóga (1), Kehidakustány (1), nav (29), Silver fitness (1), diakhitel (7)