5 tipp, hogyan készülj fel az anyaságra

2019. február 27.
A gyermekvállalás felelősségteljes döntés, mely számos feladatot és örömteli eseményt vonhat maga után.

Vannak, akik már a húszas évek elején érettnek érzik magukat a feladatra, mások csak sokkal később vágnak bele a nagy kalandba. Napjainkban sokan küzdenek azzal a problémával, hogy nem találnak megfelelő partnert a családalapításhoz, holott az évek csak peregnek, és senki nem szeretne kifutni az időből.

Az anyaságra való testi és pszichés felkészülés nélkülözhetetlen annak érdekében, hogy sikerüljön a várandósságot és az utána következő éveket úgy megélni, ahogyan az a nagy könyvben meg van írva. Természetesen nehézségek biztosan akadnak majd, de ha megvan a belső szilárd elhatározás, és tudod, mit áldoznál fel életedben azért, hogy anyává válhass, akkor a problémás helyzetek tulajdonképpen áthidalhatóvá válnak.

Nem mindegy az időpont!

A várandós kismamák elsőként azt a kérdést szokták a barátoktól, családtagoktól megkapni, hogy mikorra várható a pocaklakó érkezése. Már a kezdetekkor segítséget ad a Nutriklub szülési kalkulátora, mely az utolsó menstruáció első napjától számolja a szülés várható időpontját. Ez igen hasznos lehet akkor, ha például még nem kerestél fel szakembert, de a terhesség gyanúja esetén már szeretnéd előre tudni, mikorra várható a kicsi.

Készítsd fel szervezeted!

Családalapítás előtt állva fontos, hogy teljesen egészséges legyél. Akár kivizsgálásra is elmehetsz, de az étrend-kiegészítők és az egészséges táplálkozás is kiemelt jelentőséggel bírnak. Ha némi súlyfelesleggel rendelkezel, célszerű megszabadulnod tőle, ugyanis a plusz kilók többletterhet jelentenek majd a várandósság időszakában, amikor egyébként is egyre többet mutat majd a mérleg-és nem feltétlen csak a baba miatt.

Kiegyensúlyozott 40 hét

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a pszichés kiegyensúlyozottság fontosságát. Egyes kutatások szerint a baba pontosan érzi azt, hogy milyen lelkiállapotban van anyukája, és a magzatkori hatások akár személyiségfejlődésére is hatással lehetnek. A várandósság zökkenőmentes lezajlása is múlhat azon, hogy milyen folyamatok vannak a kismama lelkében. Ugyan a hormonok játéka gyakran hatással lehet a kedélyállapotra, de ez természetesnek mondható. A szeretetteljes környezet és a stressz kezelésének megtanulása egyaránt befolyásolhatják azt, hogy miként zajlik a terhesség időszaka.

Felkészülés a szülésre

A Nutriklub.hu információi szerint napjainkban egyre többen érdeklődnek az olyan szülésre felkészítő tanfolyamok iránt, melyek nem csak testileg, de pszichésen is hasznosnak bizonyulhatnak. A nagy napon minden információ jól jöhet, melyek birtokában ráadásul kevésbé szorongva gondolsz majd a rád váró feladatra.

Babaszoba és időbeosztás

A babaszoba praktikus kialakításáról és a szükséges eszközök, készítmények beszerzéséről már a várandósság idején gondoskodhatsz, így jól felszerelt környezet fogadhat majd, amikor hazaérkezel a babával. Amire azonban sokan nem készülnek fel eléggé, az a megváltozott életritmus és az újszerű elfoglaltságok. Még ha álmatlan éjszakákkal nem is kell számolnod, akkor is számos feladat vár a nap folyamán a kicsi ellátásával kapcsolatban. A zökkenőmentesen zajló első évek általában csak mesébe illő ámítások, viszont a kellő felkészültséggel, lelki kiegyensúlyozottsággal nem jelentenek majd áthidalhatatlan akadályt az első hónapok, évek.

Az anyaság minden nő életének egyik fő küldetése. A felelősség és az anyai ösztönök azonban általában átsegítenek azokon a felmerülő helyzeteken is, amelyek korábban megugorhatatlannak tűnhettek.

 

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
kávé (2), étrend (4), alga (1), Forstner Anna (1), Schmied Zoltán (1), luxor (99), regisztráció (1), vuz kft (17), Polgári vélemény (4), kitüntetés (6), zivatar (1), jatek (2), étterem (11), Festetics kastély (138), statisztika (2), online (1), Brüsszel (1), nagyik karácsonya (1), Csokonai társaság (1), spinning (1), Rezi (1), Palya Bea (1), tispol (3), vasárnapi pihenőnap (3), Spa Hévíz (3), ponthatar (6), alakformálás (6), arckezelés (1), országgyűlési képviselőjelölt (11), tenisz (3), sarmellek (53), lotus (1), gazdasag (363), Négeli Noémi (1), parkoló (4), Cseh László (1), orvos (22), republic (1), Palásthy Bese (2), daganat (6), dinnye (1), Ollári Barbara (1), Cserszegi fűszeres (1), Donkó Imre (1), Horváth Szabina (1), Pálfi Attila (1), lovaglás (2), Czigány Sándor (2), közétkeztetés (4), ruha (2)