5 nap, 170 fellépő, 78 ezer látogató az idei SZIN-en

2014. szeptember 01.
Véget ért az idei Szegedi Ifjúsági Napok, mely a 0. nappal kiegészülve idén is 5 napon keresztül szórakoztatta a közönséget.

A fesztivál ideje alatt összesen 78 ezer ember fordult meg az Újszegedi Partfürdőn, a leglátogatottabb a szombati, záró nap volt, melynek során 19 ezer ember bulizta végig a koncerteket. A SZIN 4. napján többek között a Brains, a Subscribe, a ROAD, az Intim Torna Illegál, valamint a Maszkura és a Tücsökraj lépett fel, a nagyszínpados fellépők sorát pedig a Vad Fruttik és a Punnany Massif lehengerlő koncertje zárta.

 

Elérkezett a Szegedi Ifjúsági Napok utolsó napja, mely a fesztivál végeztével sem hagyta unatkozni a közönséget. Kora délután az Argo 2 stábjával találkozhattak a fesztiválozók; jelen volt Árpa József producer, valamint a film kedvelt szereplői közül Kiss József (Tyson), Bicskey Lukács (Psycho) és Scherer Péter (Bodri). A jó hangulatú közönségtalálkozón számos kulisszatitok hangzott el, melyet a színészek a tőlük jól megszokott humorral fűszereztek meg. A Zeneszöveg.hu színpadán az Overnight kezdett, akiket a gyerek zenészekből álló The Rockforce követett. A Maszkura és a Tücsökraj ezúttal is remek hangulatot varázsolt, a retro képviseletében pedig a Happy Gang szórakoztatta a jelenlévőket. Miközben a SZINtéren a Dorothy és az Olasz Meló zenélt, az NNG Live! sátorban a Fatal Error és a Mystery Gang csapott a húrok közé. 22 órától a Subscribe, éjféltől pedig a ROAD koncertjére tombolt a közönség, végül az Intim Torna Illegál zárta az NNG Live! sátor fellépőinek sorát. Az ÁRKÁD Party Aréna az utolsó este is kiváló bulikat kínált, a New Level Empire után az R’n’B All Stars ez alkalommal BLR-t és Dj Gem-B-t hozta el, a Medence Színpadon pedig többek között a Savage, ISU és a Badgirls táncoltatta meg a fesztiválozókat. A Nagyszínpadon a Kistehén kezdett, akiknek a helyét 17:30-tól a Brains vette át, végül a nagyszínpados koncertek méltó lezárásaként a Vad Fruttik és a Punnany Massif koncertje következett.

Igazán SZINesre sikeredett az idei Szegedi Ifjúsági Napok, mely mind a napközbeni szórakozási lehetőségekre, mind a zenei kínálatra igaz. A fesztiválozók számos programlehetőség közül választhattak, melyek már a kora délután kezdődő koncertek előtt megalapozták a jó hangulatot. Sokan szálltak a magasba az ÁRKÁDfly óriási hőlégballonjával, számos megfáradt fesztiválozó töltődött fel az OLX Relax pihenő helyén, és rendkívül népszerű volt az NNG Testpálya is, melyen sok SZINes csúszott végig az 5 nap alatt. Izgalmas produkciókat és rekordkísérleteket mutattak be a Flip Unit Team akrobatái az Extrém Sport Parkban, de nagy volt az érdeklődés a Vidámpark iránt is. A Civil Falu sátrai között közel 80 szervezet mutatta be tevékenységét, hasznos információkkal látva el az érdeklődőket. Az étel, ital és belépő árak idén is kedvezőek voltak, így 2014-ben is elmondható, hogy a SZIN az ország legjobb ár-érték arányú fesztiválja volt.

A Quimby, a Kiscsillag, a Csík Zenekar, az Irie Maffia, a Vad Fruttik, és a The Carbonfools kiváló koncertjei mellett biztosan nem felejti el a közönség a tömegben éneklő Mező Misit, az idén is fergeteges hangulatot varázsoló Russkaja-t, a Pendulum dübörgő produkcióját, vagy azokat a pillanatokat, amikor Example koncertjén a tömeg együtt skandálta az énekessel a Changed The Way You Kiss Me című számot és amikor a Paddy And The Rats valamint a Punnany Massif előtt szinte letérdelt a közönség.

A fesztivál ideje alatt 24 bejelentés érkezett a hanggal kapcsolatban, melynek során a helyszíni hangméréseket követően megállapították, hogy a zajszint a határértékek alatt volt; egyéb rendkívüli esemény nem történt a rendezvény ideje alatt.

„A Szegedi Ifjúsági Napok teljes szervező csapatának nevében szeretnék köszönetet mondani minden SZINes látogatónak, aki részvételével emelte a fesztivál hangulatát, minden zenekarnak és valamennyi fellépőnek, akik kiváló produkcióikkal minőségi szórakoztatást nyújtottak; mindenkinek, aki áldozatos munkájával hozzájárult a fesztivál zavartalan lebonyolításához, minden szegedi lakosnak a támogató hozzáállásért, továbbá minden jelenlévő és távolról tudósító sajtóorgánumnak, akik hiteles információkkal látták el az olvasókat, nézőket!” – nyilatkozta Kurucsai János, a fesztivál sajtószóvivője.

Összefoglalva az idei évben is sok mosolygós arc volt jelen a fesztiválon, számos fergeteges hangulatú koncertet tombolhatott végig a közönség, nem volt hiány a felejthetetlen pillanatokból, a nagy találkozásokból és a hamisítatlan SZIN hangulatból, mely évről évre visszacsábítja a SZINes közönséget!

megosztás
hozzászólások
fa (1), Balatonátcsúszás (1), zeneszerző (1), Sifter Rózsa (1), Spa Hévíz (3), kötélugró (1), Balatoni Kör (2), farsang (2), túlsúlyos (3), gyermek (12), strand (21), kisterseg (20), Tour de Hongrie (2), Pura Vida Port (1), politika (37), telihold (1), baleset (169), daganat (6), Kastély kávézó (1), Aradvári László (1), Rózsakert étterem Hévíz (1), esztétika (8), erzsebet program (4), recept (178), művészet (1), betegség (12), balett (1), családbarát (1), VOLT fesztival (7), Gál Lajos (9), Fodor Márk (8), tavasz (1), advent (226), vuz kft (17), Balatoni Kurzusok (8), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), shotokan karate (3), balatoni strandbelépő (1), vállalkozó (4), Ranolder (1), Kertész Sándor (5), rezidance (5), Kis-Balaton (1), Pápai Gábor (6), Zalai Borcégér (5), Csöre Gyula (1), trianon (2), Carbona (9), mav (25), korhaz (99)