5 kontinensen keresik az Év Szállását

2015. augusztus 31.
Harmadszor rendezik meg az Év Szállása versenyt, melynek keretében a hazai települések, illetve közel 9 ezer belföldi és 125 ezer külföldi szálláshely száll ringbe. A megmérettetés idén új kategóriával bővül, a legnépszerűbb wellness-szálláshely külön díjat kap. A végső sorrend a magyar utazók által megosztott mintegy 320 ezer vendégvélemény, valamint a Magyar Turizmus Zrt.-t is képviselő szakmai zsűri véleménye alapján alakul ki.A Szallas.hu 2013 óta harmadik alkalommal hirdeti meg a legjobb szálláshelyeket, illetve a turisztikai szempontból legvonzóbb településeket elismerő Év Szállása versenyt. A díjakat közel 320 ezer vendégértékelés, a szálláshelyekre és településekre leadott voksok, valamint a szakmai zsűri véleménye alapján ítélik oda. „Két év tapasztalata alapján elmondhatjuk, hogy az Év Szállása díj nem pusztán a vitrint gazdagítja. Vendégeink a foglalás során előnyben részesítik a díjazottakat, ami átlagon felüli kihasználtságot hoz a szálláshely-tulajdonosoknak” – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője.

A közel 9 ezer hazai szálláshely 4 fő kategóriában – 4-5 csillagos hotel, 1-3 csillagos szálloda, panzió, valamint apartman, vendégház és hostel – versenyez, míg az 5 kontinensre kiterjedő külföldi kínálatban egy fődíj kerül kiosztásra. A minőségi, népszerűségi és szakmai díjak mellett két különleges tematika is elismerést hoz majd két szálláshelynek. „Tavaly vezettük be a Családbarát díjat, hogy segítsük a belföldi foglalások jelentős részét adó kisgyermekesek választását. Idén e mellé érkezik a Wellness díj, mely a fürdőzős, szaunázós helyek legnépszerűbbjét hivatott méltányolni” – mondta Szigetvári József.

Hol bővült legjobban a turizmus?
Immár hagyomány, hogy a szálláshelyek mellett a hazai települések is ringbe szállnak. Az Év Turisztikai települése díjat a magyar utazók szavazatai alapján ítéli oda a zsűri. Az Év Turisztikai Attrakciója elismerést pedig az a település kapja, ahol egy év alatt a legnagyobb növekedést mérték a Szallas.hu szakemberei a szálláshelyek kihasználtsága terén.

A zsűrit idén Maráczi Gábor, a Magyar Turizmus Zrt. stratégiai igazgatója, Horváth Vilmos, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője, Szántó Zoltán, a Turizmus Trend főszerkesztője, Vályi-Nagy Erika, a Kismama magazin felelős szerkesztője, valamint Hegedűs Attila, a BDO ügyvezető igazgatója képviseli.

Az Év Szállása verseny 2015. november 6-ig tart, ezt követően a szakmai zsűri kiértékeli az eredményeket, és a november 26-ai díjátadó gálán nyilvánosságra hozza a nyerteseket.

megosztás
hozzászólások
koraszülött (1), google (3), Bocuse (3), Bátortábor (1), labdarugas (25), kalendarium (831), állatok (16), jogsebész (9), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), levendula (2), meteorologia (146), Egészségfejlesztési Iroda (1), esztétika (8), szuperhold (1), polgármester (153), rendőr (3), Bartha Gábor (34), Varga Andrea (13), KFT (1), fogyasztóvédelem (1), autóbusz (1), szalon (1), előadás (14), nő (2), Balatoni Hajózási Zrt (4), uzemanyag (24), Ranolder (1), Pampetrics György (21), Golden Globe (3), Zala Megyei Főügyészség (4), korhaz (99), Szőcs Tamás (1), érettségi megoldás (5), Balatoni Limnológiai Intézet (1), halottak napja (1), gyógyítás (2), Keszthelyen élni (6), Tóth Xénia (6), maraton (59), Alsópáhok (51), jég (5), Zalai Kutyasuli (1), horgász (5), KDNP (1), környezetvédelem (2), kornyezettudatos (4), TDM (3), Festetics kastély (139), keszthely balaton kekszalag (5), Balatoni Szövetség (3)