47 ezer izzó teszi hangulatossá Keszthely főterét adventkor

2019. november 24.
Közösségi események és közös élmények teszik a karácsonyvárás időszakát még meghittebbé Keszthelyen a városi rendezvényeken.

2019. november 29-én kedődik az adventi programsorozat Keszthelyen, melynek részleteiről november 22-én tartottak sajtótájékoztatót.

Nagy Bálint, Keszthely polgármestere elmondta: az idei adventi és karácsonyi programsorozat megrendezésénél elsődleges célkitűzése volt az új városvezetésnek, hogy amellett, hogy a többi európai város adventi vásáraihoz hasonló turisztikai értékekkel rendelkezik, közösségi eseményekkel, közös élményekkel szolgálja a város lakóit és vendégeit a keresztény ünnep lelkiségével.

Cél volt, hogy minél több helyi művészeti csoportnak adjanak lehetőséget, emellett a rendezvénysátorban felállított színpadon is folyamatosan legyen szórakoztató program.

Hozzátette: valódi családi progamokat  kínálnak, amelyek a keszthelyi arculatot viselik: helyi vállalkozók jelennek meg a borászatok képviseletében és a különböző adventi vásárok hangulatához illő gasztronómiai kínálattal.

– Nagyon rövid idő állt a rendelkezésünkre, hiszen Keszthely város képviselőtestülete csupán 2 héttel ezelőtt alakult meg -, igyekeztünk a legszélesebb együttműködést megvalósítani, ami csak lehetséges a program kapcsán - emelte ki a polgármester. aki beszélt arról is, hogy az önkormányzat intézmények, mint a Polgármesteri Hivatal, a GESZ, a Goldmark Károly Művelődési Központ együttműködésén túl a történelmi keresztény egyházak és gyakorlatilag a város valamennyi általános iskolája és óvodája, a kulturális és civil egyesületei, vendéglátó vállalkozói is résztvevői a programoknak.

A város ingyenes parkolásról is döntött ebben az időszakban, amely a város egész területére érvényes az újév első napjáig.

Az adventi időszakban a Városháza és a gimnázium között jelenik meg a szórakoztató, és gasztronómiai kínálat, haladva a templom felé, a város karácsonyfája mellett pedig a szakrális részben a városi betlehem és az adventi koszorú kapott helyet.
Kicsit tovább sétálva pedig ismét egy szórakoztató, családi részt alakítanak ki, ahol instafal, és az óvodák-iskolák által kidíszített 13 kis jelképes karácsonyfa kap majd helyet.

A hagyományokhoz híven a város adventi díszikivilágítása az 1. adventi gyertyaláng fellobbanása után kapcsolódik fel a városban.
Összesen 47 000 izzó teszi hangulatossá a Fő teret és 53 hullócsillag varázsol karácsonyi hangulatot a város utcáin: Szt. Miklós utca, Kossuth utca, Széchenyi utca, Kastély kanyar.

A város 13 méteres karácsonyfáját, amely már megérkezett a főtérre 3 000 izzó és 250 dísz fogja ékesíteni.

A jótékonyság is szerves része a keszthelyi adventnek: a város egyik legfiatalabb egyesülete, a Tegyünk Együtt Keszthelyért Egyesület a tavalyi évben sikeres cipősdoboz akciót szervezett, melyet idén már a városi advent keretin belül szervezi.

– Bízunk abban, hogy az egyesület önkéntes munkája idén is sok rászoruló gyermekhez tud ajándékcsomagokat eljuttatni - emelte ki Nagy Bálint polgármester.

A részletes programokról ITT olvashatsz!

megosztás
hozzászólások
Tata (1), Puskás Tamás (3), Donkó Imre (1), Gelencsér Dental (3), Owaimer Zoheir (1), ajándék (8), diákolimpia (1), táplálkozási tanácsadó (1), Cseh László (1), Horvath Terez jegyzo (29), boksz (3), Horváth Szabina (1), bíróság (8), fitt (1), transzfer (1), erzsebet program (4), kornyezettudatos (4), hazassag (6), újév (6), tappenz (1), medve (1), Balatoni Hajózási Zrt (4), lovaglás (2), fogorvos (5), Gyarmati Noémi (1), szépségápolás (8), statisztika (2), Bock Bisztró Balaton (16), kulturalis (4), munka törvénykönyve (1), relaxáció (1), A Dal (3), Együtt (1), cégtörlés (3), hó (4), Use Unused (1), angus marha (1), posta (1), 1956 (1), gasztroblogger (2), Tarkarét Biofarm (1), szunyog (3), árviz (2), fesztival (93), bolt (3), adó (6), életmód (10), vasút (10), biztosítás (2), telefon (3)