43 éves korukra nőnek fel a férfiak

2013. június 12.
A férfiak 43 éves korukra érnek felnőtté, 11 évvel később, mint a nők egy brit felmérés szerint.

A felmérés Nagy-Britanniában készült a Nickelodeon tévécsatorna felkérésére, a Wendell és Vinnie című új sorozatuk bevezetésének alkalmával.
"Férfiként, és főleg, mivel gyerekcsatornánál dolgozom, megszoktam a kérdést, hogy felnőnek-e valaha is a férfiak" - mondta Tim Patterson programigazgató. - "Két ember eltérő érettsége igen szórakoztató lehet egy kapcsolatban, ezt az új sorozat is jól példázza."

A felmérésben részt vevő férfiak és nők egyetértettek abban, hogy a fiúk "éretlenek" maradnak a harmincas éveik közepéig, a negyvenes éveik elejéig. Ezzel szemben 32 év az átlagéletkor, amikor a nők felnőtté érnek. A férfiak a nőknél csaknem kétszer gyakrabban állították magukról, hogy éretlenek, és négyből egy gondolta, hogy úgy is viselkedik. A nők a férfiaknál kétszer gyakrabban állították magukról, hogy "ők a felnőttek" az aktuális párkapcsolatukban - idézi az adatokat a The Daily Telegraph brit napilap online kiadása.

A nők egynegyede vélte úgy, hogy ők hozzák meg a fontos döntéseket, és közülük ugyanennyien kívánták, bárcsak partnerük gyakrabban beszélne magáról és érzéseiről. Háromból egy hölgy szakított már azért, mert elvesztette a türelmét partnere éretlensége miatt.
A gyengébb nem 46 százalékának volt már olyan kapcsolata, ahol úgy érezte, túl sokat kell anyáskodnia a párjával.

Az éretlenségnek azonban megvannak a maga előnyei: mókásabbá, frissebbé teszi kapcsolatot, és segít a gyerekekkel való jó kapcsolat kialakításában.
Íme, a brit férfiak gyermetegségének leggyakoribb jelei: viccesnek tartják a böfögést, hajnali két órakor gyorsételt esznek, túl gyorsan vezetnek, versenyeznek, melyik autó indul el előbb a piros lámpánál, kuncognak a csúnya szavakon, túl hangosan hallgatják a zenét vezetés közben, sport közben megpróbálják legyőzni a gyerekeket, állandóan ugyanazokat a buta vicceket mesélik egymásnak a haverjaikkal, még mindig az anyukájuk mos rájuk, nem esznek zöldségeket, szemtelenek, lógó ülepű farmert hordanak és rajzfilm-mintás az ágyneműjük.
http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/howaboutthat/10111993/Men-grow-up-at-43-11-years-later-than-women.html

megosztás
hozzászólások
hulladék (3), Kvarda Attila (25), Apák napja (1), Klenovics Mónika (2), Füzes Eszter (1), Bock Bisztró (12), europa-bajnok (5), margaret thatcher (1), vitorlásverseny (30), paralimpia (4), középiskola (1), emléknap (1), fájdalomambulancia (2), sofőrszolgálat (1), utca embere (8), Év szállása (1), MTI (595), Babos Lajos (1), fogorvos (5), Kehidakustány (1), Pálfi Attila (1), Németh Veronika (1), női gombolkodó (5), Szent Mihály (1), áramszünet (3), koktél (1), nap (2), Lidl (1), levendula (2), választás (46), ÉrtékTrend extra (7), vb (8), ingatlan (12), adomány (1), biztosítás (2), táncpanoráma (5), Silver fitness (1), footgolf (1), építész (3), medve (1), Rózsakert étterem Hévíz (1), Selmeczy Zsuzsanna (5), hotel mirage (1), webshop (1), Marsalkó Dávid (1), nyár (1), felmondás (1), Joós Attila (1), Manninger Jenő (384), operatőr (1)