3D-s mozi Hévízen

2012. augusztus 15.
A letöltések és az internetes filmezés világában is figyelemre méltó nézőszám emelkedést mondhat magáénak a hévízi mozi már a 2011-es adatok tanúsága szerint is, a jelenlegi nézőszám adatok pedig arra engednek következtetni, hogy az év végére a 25 ezres látogatói számot is eléri az ország leglátogatottabb egytermes mozija, a hévízi Fontana Filmszínház.

Mindez az elmúlt hónapok komoly fejlesztéseinek, illetve a filmválaszték nézői igényekre is szabott bővítésének és változásának köszönhető – mondta Halász Gábor, a mozit is működtető Festetics Művelődési Központ igazgatója a Fontanában ma tartott sajtótájékoztatón.
A legjelentősebb fejlesztés augusztus elejére valósult meg: ettől az időtől immár 3D-s filmek lejátszására is alkalmas a filmszínház. A 34 millió forintos fejlesztés az önkormányzat saját erős beruházása.
- Évek óta visszatérő kérdés volt a mindenkori képviselő-testület ülésein a Fontana Filmszínház továbbműködtetése, sorsa, az, hogy érdemes-e pénzt fordítani fejlesztésekre, tud-e ez a filmszínház nézettséget produkálni, turisztikai kínálatbővítésben szerepet játszani – fogalmazott Papp Gábor polgármester. – A mozi tavalyi, jelentős nézőszám bővülése után azonban már egyértelmű volt számunkra, hogy érdemes fejlesztéseket végrehajtani, hiszen már egy „egyszerű” kínálatbővítés, szemléletváltás is komoly sikert hozott.
Halász Gábor hozzátette: a pozitív tapasztalatok után a képviselő-testület rábólintott a fejlesztési elképzelésekre, ennek köszönhető, hogy nemrég klimatizálni tudták a 104 fő befogadására alkalmas termet, majd a 3D-s technikára való átállást is megvalósíthatták. Mindezek mellett – szögezte le -, a mozi kedvező árakkal is képes fogadni a látogatót, sőt, a 3D-s filmeket az országos premierekkel azonos időben tudják vetíteni Hévízen is.
- Azt gondolom, az idén százéves mozi nem is kaphatott volna csodálatosabb ajándékot a várostól, mint ezt a beruházást, s minden adott ahhoz, hogy ez év végére minden eddiginél kiemelkedőbb látogatószámot produkáljunk – mondta az igazgató.
A meghívott vendégek –  a sajtó munkatársai mellett a képviselő-testület tagjai is – egy bemutató filmvetítés keretében maguk is tapasztalhatták a 3D-s vetítés élményét, mindezt a különleges hangulatot árasztó Fontana moziban.
 

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Kehidakustány (1), Zala Megyei Főügyészség (4), Tóth Xénia (6), Hegyi Roland (HR) (5), szűrés (1), jogsebész (9), magyar (1), georgikon dse (7), természetgyógyászat (2), alkohol (4), Joós Attila (1), film (8), Keszthelyi Yacht Kikötő (50), Szeiler (63), szalon (1), Aradvári László (1), Clemens Zsófia (1), gyenesdias (213), vendeglátás (6), Szeiler Stúdió (32), Koncz Zsuzsa (1), Palásthy Bese (2), Orbán Viktor (3), borünnep (24), Somogyi Zoltán (4), tispol (3), vasárnapi nyitvatartás (1), fitt (1), Rézsó Tamás (6), felsőoktatás (9), férfi (1), Nyitott Balaton (2), sztár (2), VOLT fesztival (7), Szent Márton (3), Bringatanya (2), munkahely (8), Halott pénz (1), keszthelyi-hegység (1), KRAFT (5), CT (3), vitorlázás (37), íjászverseny (1), tavasz (1), színház (5), szép (9), Benkő Lívia (1), Villányi Éva (1), Katedra nyelviskola (5), Tóth Levente (2)