3 millió forint a keszthelyi kórháznak - Testületi ülés Hévízen

2011. augusztus 31.
Az idegenforgalmi adó mértékéről, a rendőrséggel való együttműködésről, önkormányzati társaságok idei évi első féléves gazdálkodásáról tárgyalt többek között a hévízi képviselő-testület augusztus 30-i soros ülésén, melyen több mint 40 napirendi pont került a városvezetők elé.

Az idei évi szinten kívánja tartani 2012-ben is az idegenforgalmi adó mértékét az önkormányzat – minderről a szobakiadók szövetségével történt tárgyalásokat és egyeztetéseket követően döntött a testület. A határozatnak köszönhetően, bár a törvény 450 forintban is engedné az adó mértékét meghatározni, marad a jelenlegi, 420 forintos díjtétel.
Kikerült a 400 forintos parkolási zónából a Jókai utca, az itteni parkolás ezentúl 200 forintba kerül óránként. A nemrég elkészült Hévíz Kártyának köszönhetően pedig az ezzel rendelkező vendégek a nagyparkolóban plusz egy óra ingyenes parkolásra is jogosultak.
Elfogadta a testület a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft., az Aquamarin Szállodaipari Kft., a Hévízi Turizmus Nonprofit Kft., valamint a Hévízi Televízió Nonprofit Kft. idei évi első féléves gazdálkodásáról szóló beszámolót, valamint az önkormányzat 2011. évi költségvetésének I. félévi végrehajtásáról szóló beszámolóját. Utóbbi kapcsán elhangzott: a bevételek és kiadások időarányosan teljesültek, az idegenforgalmi adóbevételek pedig az elvárásoknál nagyobb mértékben teljesültek eddig.
A képviselő-testület Illés Fanni paraúszó, a Keszthelyi Máltai Szeretetszolgálat, valamint az erdélyi árva gyermekeket támogató Csibészek Fiatalokat Támogató Alapítvány munkáját 100-100 ezer forinttal támogatta.
Felülvizsgálták a város esélyegyenlőségi programját, valamint Hévíz partnerkapcsolatainak bővítési lehetőségét is. Utóbbi aktualitását a szlovákiai magyar lakosú Dunaszerdahely és az oroszországi Pjatyigorszk írásbeli megkeresése adta, de személyes megkeresések nyomán német, osztrák és olasz településekkel történő kapcsolatfelvétel lehetőségének vizsgálatáról is született elhatározás.
Kiválónak, és a nyári időszak tapasztalatait vizsgálva eredményesnek minősítette a helyi és keszthelyi rendőrkapitánysággal  való együttműködését a város. A hatékonyabb munkavégzés érdekében az önkormányzat támogatni kívánj a hévízi őrs járőr szolgálatát, valamint a kapitányság benzinköltségeit. Hamarosan bevezetésre kerül a közterület-felügyelet és a hévízi őrs közös feladatellátása is, a járőrállomány négy fővel bővült, a közterült-felügyelet létszáma pedig hamarosan egy fővel emelkedik – mindezek az intézkedések szintén a közbiztonság további erősítését szolgálják. Papp Gábor polgármester rámutatott: rendkívül kedvezőek voltak a tapasztalatok a lakosság és vendégek körében a kerékpáros rendőrszolgálat működésété illetően is.
A testület foglalkozott a Festetics György Művelődési Központ első félévben végzett munkával. Ezzel kapcsolatosan elhangzott: számos nívós, rengeteg vendéget vonzó programot vezényelt le a művelődés, melyek pozitív hatással voltak és remélhetőleg lesznek is a helyi vállalkozásokra, az önkormányzat térségi kulturális központ szerepének erősítésére, és általában a város vendégforgalmára.
A képviselők szavaztak arról is, hogy 3 millió forinttal támogatják a keszthelyi kórház céltámogatással megvalósuló eszköz beszerzését. Ezzel Hévíz komoly lépést tett abban az irányban, hogy a térségben meghatározó szereppel bíró keszthelyi kórház lehetőségeinek bővítését segítse, ezáltal Hévíz és a térség lakossága ellátásának hatékonyabbá tételében is támogassa az előremozdulást.

megosztás
hozzászólások
Villányi Éva (1), holokauszt (1), Asperger-szindróma (1), szüret (4), vírus (1), újszülött (1), Sárdi Katalin (1), Főügyészség (7), georgikon (38), bolt (3), Virágos Magyarország (6), Jobbik (10), adó (6), punkosdi regatta (9), Fejér György Városi Könyvtár (52), hullámmasszázs (1), betegség (12), polgármester (153), Szemfüles egyesület (3), Apák napja (1), Keszthelyen élni (6), Rézsó Tamás (6), spinning (2), Vajda János Gimnázium (22), Pál Attila (1), HUSZ (7), Életfa iskola (2), ünnep (141), étterem (11), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), szilveszter (6), Torsa Dániel (1), Tál Zoltán (2), cipősdoboz (3), Pelso Társaság (6), okmányiroda (1), shotokan (1), alapítvány (2), Hanse (2), Intersport (1), jogsebész (9), Keszthely HUSZ (3), vb (8), drog (3), Joós Attila (1), kutatas (81), Varga Andrea (13), Z. Karvalics László (1), helikon (41), percdíj (1)