236 milliós kormányzati támogatás Keszthelynek

2013. december 20.
A kormányzattól 236 millió forint támogatást kapott Keszthely önkormányzata, az összeg nagyban segíti a város üzemeltetését és több területét – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, melyet Ruzsics Ferenc polgármester és Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke tartott pénteken.

Elmondták: az összeg felhasználásával nem csak a működtetést, hanem több területet is támogatni tudnak. Manninger Jenő hangsúlyozta, hogy a költségvetés szűkössége indokolta azon városok támogatását, melyek közé Keszthely is tartozik. Csődhelyzet nem volt, de takarékosan kellett gazdálkodnia az önkormányzatnak, s több területre- például a városüzemeltetésre és a sportra - is kevesebb pénzt tudott fordítani, mint a korábbi években. Mindennek ellenére 2013 a fejlesztés éve volt Keszthelyen, s jövőre is látványosak lesznek a beruházások. A Balaton-part második fejlesztési üteme tavasszal indulhat, s megvalósul a természettudományos labor, ami a Vajda-gimnáziumot és az általános iskolákat szolgálja. Jelentős fejlesztések (diagnosztikai berendezések beszerzése és felújítások) tekintetében is kedvező változások valósulnak meg Keszthelyen jövőre.

Az elnök beszélt az új vasúti menetrendről is, aminek köszönhetően napközben Budapest és Keszthely között, oda-vissza kétóránként indulnak vonatok. A jövőre a Balaton déli részén megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően 2,36 órára csökken majd a menetidő, a szerelvények sebessége 80-100 kilométer lesz. Újra érdemes lesz vonattal utazni –tette hozzá.

Ruzsics Ferenc arról szólt, hogy a sport a kormányzati támogatásnak köszönhetően az idei hatmillió forint után jövőre újra 15,6 millió forint támogatást kap. Sikerült megállapodniuk a háziorvosokkal és a fogorvosokkal a minimumfeltételek biztosításáról, ami 2016-ig érvényes. Több pénz jut az intézmények felújítására, a zöldterületek gondozására, a fűtésre és a közvilágításra. Megvalósul a kerékpárút is, a belvárostól a Balaton-partig vezet majd a szakasz. Hozzátette: a támogatás ellenére is szigorú és szoros gazdálkodást folytatnak majd.

A Monitor Magazin kérdésére, miszerint milyen következményei lesznek a balatoni halgazdálkodás igazgatója lemondásának, Manninger Jenő azt válaszolta: az önkormányzatok és a horgász egyesületek bevonásával döntenek majd a balatoni halászat és horgászat jövőjéről, amit szeretnének együtt tartani.

megosztás
hozzászólások
közmunka (1), Magyarország tortája (1), Cseh László (1), táncpanoráma (5), utazas (15), Ekmann László (1), Szeiler Stúdió (32), táska (1), medve (1), szalloda (59), Horváth Mariann (1), kereszt (1), Hegyi Roland (HR) (5), Tour de Hongrie (2), Kis-Balaton (1), Vigántpetend (1), állami támogatás (1), minisztérium (7), nyelvtanulás (3), Szutrély Péter (7), keszthelyi nyari jatekok (55), szunyog (3), Love your belly (2), Ranolder (1), dinnye (1), 1956 (1), retro (1), diploma (4), Barista bajnokság (2), Asbóth Sándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (23), felsőoktatás (9), gasztroblogger (2), Silver fitness (1), tour de france (1), Gachályi András (3), macska (1), Pálfi Attila (1), Festetics kastély (139), Jemen (1), uszoda (9), téligumi (1), festetics (22), munkaviszony (1), riporter (1), Orbán Viktor (3), karnevál (1), Udvaros Dorottya (1), szerelem (1), keszthely balaton kekszalag (5), Havasi Bálint (13)