Februári testületi döntések Keszthelyen - Az önkormányzat idén is részt vesz a közfoglalkoztatási programban

2013. február 27.
Rendhagyó módon szerdán tartotta februári soros ülését Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete.


Módosult a helyi parkolási rendelet: a Sörház utcai és az egykori kertmozi területén kialakított várakozóhelyeket kedvezőbb díjú kategóriába, pirosból sárga övezetbe sorolták – ez többek között a járási hivatal ügyfeleinek is előnyt jelent. További változás, hogy a kertmoziból kialakított parkolónál a be- és kihajtás iránya módosult: bejárat a Sörház utcáról lehetséges, kihajtani pedig a Deák Ferenc utcára lehet. Mivel a Rákóczi utca forgalma kétirányúvá vált és az eddigi parkolósáv forgalmi sávvá alakult, így a fák között alakítottak ki várakozóhelyeket az eddigiek pótlására.
 
Jogszabályi változások, valamint a járási hivatal működése indokolta a szociális ellátásokról, illetve a gyermekvédelem helyi rendszeréről szóló önkormányzati rendeletek módosítását.

Az önkormányzat a felelős állattartás szemléletének terjesztése és a kóbor állatok új otthonhoz juttatásának segítése érdekében együttműködési megállapodás megkötéséről határozott az Állatvédelmi Járőrszolgálat Zala Megyei Egyesületével.

A 2009-től sikeresen működő Mentor Ifjúsági Szolgáltató Iroda és Közösségi Központ pályázatban vállalt fenntartási kötelezettsége idén márciusban lejár. A képviselő-testület az iroda jövőbeni működésének elvi támogatásáról döntött; a felmerülő költségeket az iroda újabb pályázati támogatás igénybevételével tervezi fedezni, és várhatóan a Goldmark Károly Művelődési Központ szervezetében folytatja tevékenységét.

Az önkormányzat idén is részt vesz a közfoglalkoztatási programban, mely 85 százalékos bér- és járuléktámogatást tesz lehetővé. A felhasználható keretösszeg kétszer öt hónapos időtartamban 38 fő napi 6 órás foglalkoztatását fedezi, akik a tervek szerint a Gazdasági Ellátó Szervezetnél, a polgármesteri hivatalban, a városi könyvtárban, illetve a Goldmark Művelődési Központban segítik majd a dolgozók munkáját. Más keszthelyi intézmények ezen felül további támogatást igényelhetnek a Munkaügyi Kirendeltséggel egyeztetve.

Döntést hozott a testület arról, hogy a sétálóutca képét régóta csorbító, rossz állapotú Kossuth u. 29. szám alatti ingatlant (ún. Sirály-tömb), és a vele szomszédos, szintén romos Városház u. 1. szám alatti házat együttesen kívánja hasznosítani.

A képviselők támogatták az Újkori Középiskolás Helikoni Ünnepségek Alapítvány részvételét a Nemzeti Kulturális Alap Kulturális Fesztiválok Kollégiuma által kiírt pályázaton, melyen a jövő évi Helikoni Ünnepségek megrendezéséhez kíván támogatás nyerni a civil szervezet.

Zárt ülésen döntött a testület a VÜZ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói munkakörének betöltéséről. A felhívásra két érvényes pályázat érkezett. A képviselők a jelenlegi megbízott ügyvezetőt, Göncz Attilát nevezték ki a tisztségre. A megbízás 5 évre, 2013. április 1-jétől 2018. március 31-éig szól.

megosztás
hozzászólások
cukorbetegség (2), Festetics kastély (139), alkohol (4), Laky András (2), helikon (41), Gyarmati Noémi (1), barista (3), hazassag (6), megemlékezés (10), Polgár Zsolt (1), facebook (15), boksz (3), Pápai Gábor (6), mentő (9), strand (21), örömszerző pillanatok (17), egészség (131), Asbóth Sándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (23), ajándék (8), alga (1), hévízi kifolyó (3), katona (1), tavaszi szél vizet áraszt (1), Bock Bisztró (12), Street Festival Keszthely (1), Bringatanya (2), csillaghullás (2), diákolimpia (1), piac (6), szerencsejatek (630), Bethesda (1), divat (4), felsőoktatás (9), Saul fia (7), egeszsegugy (266), Gachályi András (3), diakhitel (7), Fodor Márk (8), Fehér szalag (1), Hanse (2), óraátállítás (3), szalon (1), Pálfi Attila (1), fogorvos (5), marko peter (22), Kvarda Attila (25), hirdetés (1), Tál Zoltán (2), jogsebész (9), erdekes (538)