Duma a Bexiben

2007. február 21.
Ha férfi létedre elkapsz valami frankó kis nyavalyát - ne bízd magad a barátnődre. A végén azt fogod kívánni Norbi 5. fogyifagyija után, bár tudnál fotoszintetizálni.
Ez az egyik hasznos tanács, melyet a dumaszínházból megtanultam. A dolog eleve jól kezdődött. Katával kényelmesen elhelyezkedtünk és miközben marhára öregnek éreztük magunkat az előttünk lévő sort betöltő ifi gimnazista suhancok miatt, kíváncsian vártam, kinek a bemondásain fogok én itt röhögni 2 órán át.
Azt hittem, keresztben lenyelem az epres kepim, mikor tudatosult bennem, hogy elém pattant a muksó a tv-ből - az, aki miatt az agyamat téptem, mikor a reklámban 10 másodpercig bámult ki a fejéből az enyémbe, míg meg nem szólalt: "most több millió ember szemébe nézek egyszerre.” Badár Sándor személyesen.
Na - gondoltam magamban - erre kíváncsi vagyok. Már tervezgettem a jó kis kritikát, amiben részesítem majd az egész bagázst, de feladtam, mikor már totál könnyesre nevettem a kicsi, kerek fejemet. Mondd, mikor nevettél utoljára egyhuzamban 40 percet? A cigi szünet kifejezetten jót tett nem csak kezdődő nikotinhiányomnak, de fájó arcizmaimnak is.
Szünet után tovább nőtt lelkesedésem. Sanyit Kovács András Péter követte, aki mint tudjuk, nem csak kiváló humorista, de már csak nézni is jó.
A helyzet az, hogy én mindenkit csak bátorítani tudok dumaszínház ügyében, hiszen ott kell lenned, át kell élned, és ha nem neveted magad betegre, komolyan fizetek neked egy sört.
Ám mégis, egy kis ízelítőnek csokorba szedtem néhány pompás bemondást.
Megtanulhatod, hogyan (ne) tégy híressé egy aprócska települést, melyet ráadásul csúcsfejek laknak. Először talán kezdj aláírásgyűjtésbe, melyben vadul tiltakozol egy híd megépítése ellen. Ha ez nem jön be (ld.: senkit nem érdekel, tiltakozol-e vagy sem), van egy tuti tipp. Keress egy döglött szárnyast és pánikszerűen kezd el terjeszteni: madárinfluenzás.
Továbbá ha azt akarod, hogy mindenki hírességként kezeljen a világ bármely pontján, ne próbálkozz gyér angol kiejtéssel elmagyarázni, hogy ájm ö fémösz hángériön hjumöriszt, vagy hogy áj von dö oszkár, viszont bátran és fesztelenül jelentsd ki: ájm ön ekzotik bred pitt! Ez szinte mindenkire alkalmazható mondat (ha lány vagy, tedd hozzá, hogy "veri”), és tutira megvendégelnek érte egy kör piára.
Továbbá ha be akarsz jutni egy méregdrága múzeumba és csak 10 euród van-fáradj a kijárathoz és egyszerűen sétálj be ott. Ha kötekednének, hogy nem ott kell bemenni- egyszerűen mondd, hogy bent maradt az esernyőd (napos időben nem teljesen biztos a siker.)
Ha van egy alkoholista ismerősöd és azt akarod kifejezni, mennyire az, közöld, hogy nem fordítja a fejét oldalra, nehogy kifolyjon belőle a sör. Az ismerősünkkel pedig feltétlen közöljük: a rózsaszirom józanít, később pedig ne csodálkozzunk, ha látjuk előténferegni a helyi kertészetből, szakadt ruházatban, elégedett arckifejezéssel.
És végül soha, semmilyen körülmény között ne lohasszuk le menyasszonyunkat, bármennyire skótok is vagyunk, ha megkérdi tágra nyílt bambiszemeivel: "Mondd, mi lesz a jegygyűrűbe írva?” azzal, hogy: "Ha én veszem-Made in Taiwan!”
Kedvcsinálónak talán ennyit, egy humorista eredetiben, tőled néhány csigavonalnyira, élőben az igazi.
Javaslat: előtte ne igyál sokat (amúgy is pisilned kell majd a nevetéstől, ráadásul nem akarsz majd kimenni klóra, nehogy lemaradj bármiről is), legyen kéznél zsepi (örömkönnyeknek) és sok-sok barát, hogy tudj kinek az ölébe dőlni a röhögéstől. Hm... vagy menj egyedül és dőlj egy helyes pasi/lány karjaiba... ne feledd, március 20, Pethe kolesz, Bexi klub.
A nevetőgörcs garantált!
liziági
megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
husvet (14), helikon (41), karácsony (18), ruha (2), hullámmasszázs (1), fejlesztés (12), zeneszerző (1), Horvath Terez jegyzo (29), Biró Róbert (15), termálfürdő (1), választás (46), Szemfüles egyesület (3), Selmeczy Zsuzsanna (5), Márton nap (1), Koncz Zsuzsa (1), álommeló (1), kutya (16), bor (23), cukorbetegség (2), igazgató (1), keresztény (2), Max (83), Palásthy Bese (2), Bibó Gimnázium (1), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), Ranolder (1), fitnesz (1), Bányai László (2), atlétika (6), shotokan (1), Kvárta Mátyás (44), média (1), google (3), tornádó (1), Németh József (1), footgolf (1), minisztérium (7), sárkányrepülő (1), repülő (1), Bezerics (1), koktél (1), áruház (1), Szeiler (63), MTI (595), lovaglás (2), kalendarium (831), kovács (1), gyógyítás (1), kezilabda (63), Semmelweis (1)