10 technológiai jóslat a közeljövőre

2020. november 01.
Manapság igencsak jól informáltnak kell lenni ahhoz, hogy valaki megjósolhassa a technológiai ipar jövőjét, mivel az a fénynél is gyorsabb iramban mozog.

Ha megnézzük az elmúlt évek technológiai fejlesztéseinek a pályáját és az egyre gyorsuló tempóját, az valósággal mámorító. Csak találgatni lehet, hol lesz és mit kínál az emberiség számára mondjuk öt év múlva.

Tizenöt évvel ezelőtt senki nem számított arra, hogy az olyan weboldalak, mint az online kaszinók, bárki számára elérhetővé válnak mobiltelefonon. És tessék, hová jutottunk, miután az Android Market 2007-ben színre lépett! A jövőbeli tech előrejelzésekből következtetve pedig csak még magasabbra szárnyalunk majd.

Boross Örs elkötelezett és naprakész tech szakértő, aki szorosan figyelemmel kíséri az új fejleményeket. Legyen szó akár szárnyak nélkül repülő emberekről, akár a legújabb mobilalkalmazásról, ő egész biztosan tudni fog róla. Boross Örs - akiről még többet megtudhat itt - most megosztja meglátásait arról, hogy mire számíthatunk a közeljövőben megjelenő technológiáktól.

A 10 legizgalmasabb előrejelzés 2021-re, és az azt követő évekre

Az 5G globálissá válik
Bár ez a technológia néhány országban már kézzelfogható, egy biztos: örökre megváltoztatja az online tevékenységek globális szintű menedzselésének módját. A legjelentősebb változás a felhőben lévő információkban és a válaszok kézbesítési idejében lesz.

A globális gazdaság soha nem látott növekedést fog tapasztalni, és olyan új üzleti lehetőségeket fog teremteni, mint még soha. Ahogy Gordon McKenna, az Ensono CTO-ja nemrégiben fogalmazott: "Az 5G olyan mértékben gazdagítja az életünket, hogy az infrastruktúrának egy teljesen új generációjára lesz szükség."

Az eszközöknek fokozott biztonságra lesz szükségük, hogy védve legyenek az 5G használatakor
Az 5G-t nem olyan nehéz megérteni, mint amilyennek elsőre tűnhet. Minden eszköz, amely csatlakozni tud az internethez, azonnal hozzáférhet az 5G Cloud szolgáltatáshoz is. Szinte minden és mindenki összekapcsolódik. Bármely számítógépes eszközt távolról is irányíthat, új kockázatokat nyitva a hackerek előtt.

A VR és AR a mindennapi élet részévé válik
Az AR (kiterjesztett valóság) megváltoztathatja a távoktatást, a tengerentúli családlátogatást és az tárgyalószobában zajló értekezleteket, az általunk eddig ismert formájukban.

A fejlesztő célja, hogy a virtuális valóság egy teljesen új környezetet hozzon létre. Azzal valószínűleg Ön is találkozott már, hogy videojátékokhoz már most is használják. A kiterjesztett valóság a közvetlen környezetünket használja, és virtuális képeket ad hozzá. Ülhet akár a nappalijában, és kávézhat a 2000 mérföldre élő édesapjával, úgy, mintha Ön mellett ülne.

A kvantumtechnológiai megoldások az egekbe szöknek
A kvantum-számítástechnika teljeskörű használhatósága a hétköznapi fogyasztók számára még tökéletesítésre szorul. Tagadhatatlan, hogy folyamatosan fejlődik, és hozzájárul a mindennapi problémák megoldásához. Számtalan iparág tudja őket alkalmazni már most is különböző területeken, beleértve a videojátékokat, az egészségügyi megoldásokat, a pénzügyi piacokat és a kiberbiztonságot.

A mesterséges intelligencia mindenki számára megfizethetővé válik
Akár hiszi, akár nem, az AI már most is szilárdan jelen van a mindennapi életünkben. Az alkalmazásfejlesztők beépítik a fejlesztéseikbe, és használat közben információkat gyűjt az Ön preferenciáiról, és hogy hogyan használja a különböző weboldalakat. Az AI miatt tudja pl. a Facebook, hogy Ön szereti a játékgépeket, és ezért láthat róluk rendszeresen hirdetéseket a hírcsatornájában.

Az irodai személyzetet leváltják a távmunkában dolgozók
Költséghatékonyabbá válik a nagyvállalatok számára, ha embereik távmunkában dolgoznak. A modern technológiával, például a videohívásokkal és a munkaidő-követő szoftverekkel könnyebb a munkatársakat a távoli régiókból alkalmazni, mint kiküldeni valakit a központból.

A kormányzati szervek nem lesznek képesek megfelelő kiberbiztonságot nyújtani
A csúcskategóriás kiberbiztonság iránti igény mindig is magas volt. A magánszektor fizet azért, hogy a legjobbat kapja, és a kormányzati szervek valószínűleg nem fognak annyit kínálni, hogy megtartsák a jó szakértőket.

Az alagsori technikusok helyet kapnak a tanácstermi megbeszéléseken
Véget értek azok az idők, amikor a cégek IT emberei az épület egy sötét sarkában rejtőznek. Valószínűbb, hogy azok a felelős munkakörben dolgozók, akik összetartják a rendszert, a tárgyalótermek asztalainál fognak ülni. A technológia hajtja az összes iparágat, és bizony helyet kell kapjon az asztalnál, hogy direktben támogassa a szervezet növekedését.

Felgyorsul az innováció a fejlett titkosítás miatt
A titkosítás lassú folyamat, és folyamatos a homomorf titkosító szoftverek tökéletesítésére irányuló verseny. A kriptográfia az, amely lehetővé teszi az adatok kódolásának megőrzését elemzés közben. A jelenlegi generáció feldolgozási ideje és költsége hatalmas, és ahogy a technológiai világ fejlődik, úgy gyorsul az innováció.

A nagy nevű cégek be fogják népesíteni a kisebb városokat
Amint a nagyvállalatok távmunkában dolgozó csapatokat és virtuális asszisztenseket kezdenek alkalmazni, logikus lesz kisebb és megfizethetőbb városokba költözni.

Konklúzió
Abban egyetérthetünk, hogy a 2020-as év technológiai előrejelzései lenyűgözőek. Bőven elegendőek ahhoz, hogy izgatottan, ugrásra készen üljünk a székünkben. Olyan érzése lehet az embernek, hogy ha véletlenül túl hosszan pislog, már el is vesztette a fonalat. Nincs ezzel egyedül, és az egész világ minden nap izgatott várakozással figyeli a következő hatalmas áttörést.

Szerencsére ezek az előrelépések megkönnyítik a mindennapi életünket is. A technológia fejlődésével a lakosság számára könnyebbé válik az alkalmazások használata. Ahelyett, hogy azon aggódna, lemarad valamiről, használja ki a technológia adta lehetőségeket, és élvezze a mindennapi életében az összes kiváló előnyét.

 

megosztás
hozzászólások
Szemfüles egyesület (3), vendeglátás (6), holokauszt (1), posta (1), Happy Dixieland Band (8), szép (9), Monitor Extra (21), gyógytornász (1), sarmellek (53), Mikulás (8), Tour de Hongrie (2), medve (1), uzemanyag (24), taverna (25), Somogyi Zoltán (4), Magyar Telekom (1), Brüsszel (1), Bálint NatáLia (2), közmunka (1), trianon (2), lotus (1), Lel Ki Főzde (1), Don (1), konyvtar (103), gyermekbarát (2), Fidesz (14), DK (13), spinning (2), Nyitott Balaton (2), véradás (2), Balaton (1157), egyház (2), repuloter (64), tollaslabda (1), Helikoni ünnepség (4), hirdetés (1), boldog békeidők (2), halál (42), marko peter (22), Musica Antiqua (2), Palinkas Robert (83), Polgár Zsolt (1), közétkeztetés (4), efott (6), Apák napja (1), szabadsag (2), kulturalis (4), KFT (1), onkormanyzat (481), Pappné Beke Judit (1)