Miért olyan népszerű az UNO kártya társasjáték?

2021. október 01.
Az évek során a társasjátékok jelentős fejlődésen mentek keresztül és szinte bárhol és bármikor remek szórakozási lehetőséget nyújtanak.

Az UNO kártya pedig nagyon jó csoportos játék alternatíva. Cikkünkből kiderül, hogy miért olyan közkedvelt és melyik típusát érdemes beszerezni – első sorban online.

Az UNO kártya társasjáték lényege

Az UNO a tökéletes családi társasjáték: ez a legharciasabb ilyen játék anélkül, hogy puszta kegyetlenséghez folyamodnánk, alkalom arra, hogy megismerjük a másik gondolkodásmódját és egy kicsit sajátunkat. Az UNO kártya dicsekedhet az egyik legnépszerűbb kártyajáték címmel, hiszen remek választás utazások és nyaralások alkalmával is, az egyszerűen megjegyezhető szabályok pedig hozzájárulnak ahhoz, hogy korosztály nélkül játszhassanak vele a résztvevők.

Az UNO kártyajáték állítólag egy ohiói borbély, Merle Robbins találta ki, miután a fiával az „őrült 8-as” szabályai miatt vitatkozott. A korlátozott, egyszerű és felismerhető kártyapaletta ellenére minden játék kiszámíthatatlan: soha nem tudhatod, mikor fognak becsapni egy trükk kártyával, vagy amikor változik a játék színe, nem tudsz szabadulni. Mert mi is a lényeg? Színre színt, számra pedig számot kell gyűjteni. A saját mozdulataiba merülve nem fogod felfogni azt a pillanatot, amikor valaki „UNO”-t kiált. A játékok órákon át tarthatnak, vagy akár öt perc alatt befejeződhetnek. Mindez függ a leosztástól, illetve a játékmódtól.

A jó kártyaosztás miatt itt nincs lehetőség blöffölésre, ezért az egész játékmenet végig nagyon izgalmas és tele van kihívással.

Az UNO kártya társasjáték új kihívásai

Az UNO társasjáték népszerűsége számos mellékágat hozott létre: az UNO Stackótól, amely a Jenga szabályaival tönkreteszi a játékszabályokat, és UNO Dare-től, ahol a paklihoz hozzáadott különleges merészkártyák arra kényszerítik a szerencsétlen játékosokat, hogy bármennyi butaságot elkövessenek, például olyan dolgokat, mint a kártyát a falhoz tartani az orruk segítségével.
A fejlődő világunkban már ezt is bekebelezte a virtuális világ, így játszhatunk a számítógépünk vagy okostelefonunk segítségével. A normál játék azonban még mindig népszerűbb, sokan szeretik a szó szerint kézzel fogható kikapcsolódási lehetőséget.

Az UNO kártya képes arra, hogy előhívja a legegyszerűbb versenyösztöneinket anélkül, hogy átlépnénk a határt, és egyensúlyba hozzuk a hatalmat a szükséges korlátokkal. Ez az egyensúly teszi az Unót egyedülállóan élvezetessé. Még mindig magával ragadó és hozzáférhetőbb, mint valaha, illetve összehozza a famíliát.

Melyik UNO társasjáték a nekünk való?

Az UNO kártya társasjáték az online webáruházakban 2 ezer és 8 ezer forint közötti áron vásárolható meg, van már Minecraft, Troll, Harry Potter változata, vagy az UNO Showdown – A nagy leszámolás játék. A kisebbeknek ajánlható a Toy Story 4 típus, vagy a Junior UNO kártya, amely különböző állatokat mutat be. Az UNO játék 50 éves jubileumi csomagja pedig a gondolkodó személyeknek készült, 112 kártyalapot tartalmaz több színben és maximálisan hat fő játszhatja.
A fentiekkel ellentétben az ára kicsit magas (közel 12 ezer forint), viszont mégis egy speciális kiadást birtokolhatunk.

Vásárlás előtt…

A játékverseny lényege tehát nem változott: a kezünkben lévő kártyáktól szabaduljunk meg úgy, hogy csak a kártyapakli tetejéhez megegyezőt tehetünk le, valamint az utolsó kártyánál kiabáljuk, hogy „UNO”. Láthatjuk, hogy a nagy „küzdelemben” meghatározó a gyorsaság.

Elmondható, hogy az UNO kártya társasjáték akkor élvezetes, ha nem unalmas és vannak kihívások, és az sem mellékes, hogy ez idő alatt együtt van a család és az okoseszközöket minimálisan használjuk – leginkább arra, hogy megrendeljük a kívánt terméket.

Kép forrása: pixabay.com

megosztás
hozzászólások
maraton (59), oktatas (347), szüret (4), keprol kepre (7), politika (37), munka (11), energia (7), keresztény (2), angus marha (1), statisztika (2), Cseh László (1), hazassag (6), menzareform (4), Horváth Mariann (1), Csöre Gyula (1), biztosítás (2), beruházás (2), programajánló (19), Koncz Zsuzsa (1), Don (1), Rózsakert étterem Hévíz (1), Németh Veronika (1), Kertész Sándor (5), eon (2), Zala Volán (1), Zalaszántó (2), Palásthy Bese (2), Serenity Hill (1), lakás (3), muzeum (55), gyed (3), Zala folyó (1), Stohl András (1), HIV (1), sajtóközlemény (5), Bedő Beáta (10), traffipax (4), Rejuvena (19), ingatlan (12), kultura (22), fogorvos (5), regisztráció (1), Ékszertáska (2), Cserszegtomaj (124), Rtime (5), OKJ (1), tabor (6), Szeiler Gábor (1), támogatás (5), Magyar Turizmus Zrt (45)