Mocsárba süllyedt az autó a Kis-Balatonnál

2012. július 12.
Sérülés nélkül megúszta a bajt az a német férfi, aki autójával szerda este elsüllyedt a Kis-Balaton mocsaras, ingoványos területén, bár a felkutatása három órát vett igénybe; a gépkocsit lánctalpas járművel emelhetik ki.

Farkas Diána, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte: a katasztrófavédelem ügyeletétől telefonon segítséget kérő férfi sérülés nélkül megúszta a bajt. Az Alsópáhok és Sármellék közötti, nehezen járható területen elsüllyedt kocsit nem tudták kiemelni, a közeli tőzegbánya tulajdonosa azonban felajánlotta, hogy segít a jármű kimentésében.
A szóvivő szerda éjjel arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a zalai katasztrófavédelem ügyeletét kora este hívta a német férfi, miután letért az útról, és belesüllyedt az ingoványba. A férfi még ki tudott jutni kocsijából, de a tartózkodási helyét nem tudta meghatározni.
Az MTI úgy tudja, hogy a sofőr az autó tetejére mászott ki, és onnan telefonált segítségért.
Az eltűntként keresett férfi után a keszthelyi tűzoltók kezdtek kutatni. A mentésbe hamarosan alsópáhoki, balatongyöröki és hévízi önkéntes tűzoltók, továbbá a Zalaegerszegi Különleges Mentők keszthelyi egysége, sármelléki polgárőrök, quadosok, valamint helyi lakosok is bekapcsolódtak, összesen 35-en keresték a férfit, akit három óra elteltével sikerült megtalálni.
Nagy Zoltán, az alsópáhoki tőzegbánya tulajdonosa az MTI-nek csütörtökön megerősítette: felajánlotta, hogy ha szükséges, lánctalpas gépeivel segít az autó kiemelésében. Hozzátette, hogy a több száz hektáros lápos, ingoványos terület gumikerekű járművekkel és helyismeret nélkül megközelíthetetlen. Többször előfordult már, hogy helybéliek traktora is elsüllyedt a nem ritkán öt-hat méter mély tőzeges, mocsaras területen, évtizedekkel ezelőtt halálos áldozattal járó eset is történt. mti

megosztás
hozzászólások
Tulipán Helyi Termékek és Magyar Áruk Boltja (6), holokauszt (1), Vaszily Zsolt (3), diploma (4), Baptista Szeretetszolgálat (1), álláshirdetés (18), punkosdi regatta (7), állami (1), Balatoni Kurzusok (8), Suba Alexandra (1), Bródy János (1), homoszexualis (1), web (5), euronews (1), kovács (1), nyelvvizsga (2), Zsittnyán Tamás (1), influenza (2), temetés (2), Keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény (2), felsőoktatás (9), választás (46), vízilabda (2), vízkereszt (1), Vajda János Gimnázium (22), posta (1), transzfer (1), alpolgármester (2), méregtelenítés (1), adomány (1), diakhitel (7), színház (5), ünnep (141), fogorvos (2), betegség (11), diák (4), költészet napja (2), környezetvédelem (2), Katedra nyelviskola (5), Nardai Sarolta (1), pszichoterápia (1), szerelem (1), zene (22), kezilabda (63), megemlékezés (9), újév (6), Balatoni Limnológiai Intézet (1), Cserép Letícia (1), drogmentes (1), felmeres (10)