Blog

Mi mindenre jó a torna!

2014. április 17.
Gyerekkoromban az esti mese előtt a tévétornára mozogtunk, már amennyire bírtuk követni a Schmitt családot. Azóta is bennem van a jól csengő szlogen: Egy kicsi mozgás senkinek sem árt! Mennyire igaz!

A jövőnkről döntünk

2014. április 02.
Április 6-án lesz az országgyűlési képviselő-választás, amely az idei évtől egyfordulós. Változás az is, hogy kevesebb egyéni választókerületet hoztak létre, nincsenek területi listák, viszont létrejöttek kedvezményes nemzetiségi listák. Zala megye 2. számú országgyűlési egyéni képviselői választási kerületében 22 jelölő szervezet kért ki ajánlóívet és gyűjtött támogatói aláírásokat, végül 12 egyéni képviselőjelöltre lehet majd szavazni Keszthelyen.

Böjt és elhízás

2014. március 20.
Lakossági állapotfelmérésből álló életmódprogram indul két megyében, így Zalában is. A túlsúlyra és az elhízásra fókuszáló program koordinációját a PTE Egészségtudományi Kara koordinálja, a programot dietetikus és gyógytornász szakemberek valósítják meg.

Tavaszi szél vizet áraszt?

2014. március 07.
Olvasom, hogy hétezer vadlúd pihen ezekben a napokban Ipolyvece környékén, a vándormadarak három-négy héttel korábban érkeztek meg, mint más években. A vadludak mellett a récefajok többsége is ideért számos nagy kócsaggal és két pár bütykös hattyúval együtt.

Fuss, gyalogolj, és maradj talpon!

2014. február 18.
A múlt év végén volt a Magyar Természetjáró Szövetség megalakulásának 100. évfordulója. A szövetség az 1913-ban létrehozott természetjáró szervezetek jogutódja.

A jövőbe nézve

2014. február 17.
2014 a küldetés éve – olvasom a legnépszerűbb közösségi oldalon, amely a tengerentúlon már nem számít a fiatalok kedvenc fórumának, mi azonban évekkel le vagyunk maradva tőlük. Most az azonnali megosztás dívik az amerikai fiataloknál: ha nem olvasod el pillanatok alatt az adott posztot, már le is maradtál. Bennünket szerencsére még nem veszélyeztet a pillanatok bűvköre.

Nekik is élünk!

2013. december 10.
Az év utolsó Monitorját tartja a kezében, kedves olvasó. Olyan olvasmányos írásokkal készültünk, amelyekben bemutatunk többek között egy több mint húsz éve Dániából Keszthelyre és környékére költöző gazdálkodót, aki különös szemüvegen keresztül szemlél bennünket, magyarokat, valamint egy 65 éves teniszezőt, aki elárulta, hogy sport nélkül nem tudna élni, tulajdonképpen a szeretteinek is tartozik annyival, hogy egészséges.

Befelé tekintve

2013. november 26.
December elsején lesz advent első vasárnapja, kezdődik a várakozás időszaka. Közhelyesen fogalmazva: ismét eltelt egy év. A naptárt figyelve rájöhetünk: ezután szó szerint egy gyorsvonat sebességével egymás után érkeznek az ünnepnapok: Mikulás napja, adventi gyertyagyújtások a sétálóutcában, karácsonyi készülődés, majd szenteste és karácsony, illetve az év végét lezárva a szilveszter.

Mini-Magyarország: minden egy helyen

2013. október 29.
Van egy csodálatos város hazánkban, amely a maga látványosságai mellett mást is kínál. Nem is akármit. Egy miniországot. A történelmi Magyarország közepén fekvő szarvasi makettparkban helyet kapott egyebek mellett Hévíz is.

Nem értem…

2013. október 08.
Az emlőrák évente csaknem 2500 nő életét követeli Magyarországon. Eennek oka jórészt abban keresendő, hogy többségüknél már csak előrehaladott klinikai stádiumban ismerik fel a daganatot.

Egészség és turizmus

2013. szeptember 11.
Úgy látszik, a turizmus kezd talpra állni a válság után, a korábbi negatív folyamatok helyett pozitív eredményeket lehet felmutatni, és egyre inkább növekszik az egészségturizmus jelentősége Magyarországon.

Becsengetnek!

2013. augusztus 27.
A köznevelés megújítása új állomásához érkezett, szeptembertől jelentős változások lesznek az iskolákban. Az idén több mint 1,3 millió diák kezdi meg a tanévet.

Virágba boruló városaink

2013. augusztus 13.
Nemzetközi szinten, de országosan és helyi vonatkozásban is hatalmas dolog, ha megkapja egy település a virágos jelzőt. Tavaly város kategóriában Hévíz lett az első a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen.

Webes kutakodás nyaralás előtt

2013. július 27.
Az év első öt hónapjának adatai alapján 2013-ban is folytatódik a kedvező trend. A beutazó turizmus tovább erősödött, májusban az orosz, a lengyel és a brit turisták által eltöltött vendégéjszakák száma nőtt kiemelkedően, kedvelt úti cél Hévíz és a Balaton-part.

Nyár, víz, balesetek

2013. július 09.
Itt a nyár, dübörög a szünidő, tele vannak a táborok, a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhelyen már tíz éve sikeresen rendezik meg a Majorbéli kaláka elnevezésű napközis tábort, amely a kreativitásra és a csapatmunkára épül.

Biztonságos, pozitív élményekkel teli nyarat!

2013. június 25.
A hazai szabad vízi fürdőhelyek zöme kiváló minősítést kapott az Európai Unió értékelési rendszere alapján, amely az előző négy év adatait összegzi. A strandokon általában egy szezon alatt négy alkalommal vizsgálnak: nyitás előtt és a nyár folyamán havonta egyszer. Hogy mi mire figyelhetünk?

Nyár lesz…

2013. június 11.
950 ezer belföldi és 350 ezer külföldi ment tavaly a Balatonhoz ‒ olvasható a statisztikákban, bár kíváncsi lennék, valójában hányan utaztuk a magyar tengerhez, engem ugyanis még senki nem faggatott utazási szokásaimról, de ez most mindegy.

A zene az kell…

2013. május 29.
Június elsején amolyan nyári szezonra hangoló koncertet ad Keszthelyen Rúzsa Magdi, aki elég elfoglalt mostanság. Nyári klipet forgat, rendszeres vendége a közszolgálati csatornának, zsűri volt A Dal című műsorban, ott volt az Eurovízió szakmai zsűrijében is, beszélgetős műsorokban szerepel, a Legenda című, új szórakoztató adásban pedig LGT-dalokat énekelt. Ráadásul június 2-án a Fonogram-díjátadón is szerepel mint jelölt.

Balaton és strandszezon: start!

2013. május 07.
Május elseje több szempontból is fontos dátum, szezonnyitó ünnepséget tartottak a Balaton-parton. Keszthely főterén tavasszal befejezték a kétmilliárd forint értékű belváros-rehabilitációt, amelynek köszönhetően a település központja önálló attrakcióvá válva köti össze a Festetics-kastélyt a Balaton partjával. Megszépült a belváros, a Fő tér, illetve a Balaton-parti sétány jelentős része, ez utóbbi beruházás az idén is folytatódik. Mint ahogy a Festetics-kastély projektje is, hamarosan indul az 1,8 milliárdos fejlesztés.

Balatoni márka

2013. április 23.
Beszélgettem egy orvossal, aki megemlítette, hogy hazánk nagyot profitálhatna, ha még jobban koncentrálnánk a gyógyturizmusra. Vannak még fejlesztésre váró területek, olyan városok, ahol van ugyan gyógyvíz, idegen nyelveken beszélő kiszolgálószemélyzet, kórház, de valami mégis hiányzik a kínálatból.

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!

Nemzeti Filharmonikus Zenekar
2014. május 08.
zene

HELIKONI ÜNNEPSÉGEK - április 26.
2014. április 26.
Újkori Középiskolás Helikoni Ünnepségek

HELIKONI ÜNNEPSÉGEK - április 25.
2014. április 25.
Újkori Középiskolás Helikoni Ünnepségek

HELIKONI ÜNNEPSÉGEK - április 24.
2014. április 24.
Újkori Középiskolás Helikoni Ünnepségek

Az allergiák lelki okainak gyógyításáról
2014. április 23.
Gyógyítók Egymást közt Mindenkiért Egyesület rendezvénye

1-20   21-40   41-60   61-80   81-100   101-120   121-140   141-160   161-180   181-200   201-220

Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  16
kultúra
  49
sport
  41
életmód
  31
környezetvédelem
  13

Hirdetés