Kiemelt videónk

Nem hétfejűn, de igazi sárkányon repült Krepsz Zoltán, a Monitor Magazin és a Keszthely Trx közös műsorában, az Értéktrendben. Hegedüs Károly sárkányrepülő pilóta, oktató hívta meg stábunkat a Cserszegtomaji repülőtérre. Forgattunk, repültünk, beszélgettünk. Nézzétek meg!

Értéktrendben a sárkányrepülés

2016. október 15.

nézze meg videónkat!

Kiemelt képgalériánk

Séta a mellrák ellen, Keszthely

2016. szeptember 30.


nézze meg képeinket!


Blog

Online szeretet

2014. december 16.
A legnagyobb ajándék a szeretet, és hogy együtt lehet a család. Ez a karácsony hétköznapi, de nagyon fontos üzenete. Az ünneplésre való felkészülés pedig az adventi időszak legszebb feladata. Erre figyelmeztetnek bennünket a város csillogó fényei is. Mi is az ünnepre hangolódtunk idei utolsó lapszámunkban.

Tanulj, tinó!

2014. december 02.
Több ezer diák vonult fel néhány hete London központjában a felsőoktatási tandíj, a hallgatókat terhelő adósságok és az oktatásra fordított állami kiadások szűkítése ellen tiltakozva.

Ép és szép

2014. november 20.
Minden hónapban van valami. A látás hónapja után itt van a fogászati hónap, amelynek célja szintén felhívni a figyelmet az egészségmegőrzés, a szűrővizsgálatok fontosságára.

A bor dicsérete

2014. október 29.
A bor évezredek óta hozzátartozik az életünkhöz. A szőlő a gabona mellett az egyik legősibb kultúrnövényünk, istentől valónak, életfának tekintették az emberek. Nem csoda, ha a sumér ékírás az élet szót szőlőlevéllel ábrázolta.

Tudatosság

2014. október 12.
Van a családunkban egy első választó. A most húszéves lány először szavazott tavasszal, az országgyűlési választásokon, majd elment az uniósra is, most pedig készül október 12-re, amikor a helyi ügyek jövőjéről dönt a fülke magányában. Tudatos. Az élet minden területén.

Isten véletek, színészóriások!

2014. szeptember 28.
Helyey László, Szabó Gyula, Csala Zsuzsa, Hacser Józsa. Mi a közös az említett művészekben? Mindegyik színész ebben az évben hunyt el, ráadásul az év első időszakában. A lista sajnálatos módon a nyár végén tovább bővült.

Középvárosi Keszthely

2014. szeptember 22.
179 település alkotja hazánk egyetlen, természeti képződmény köré szerveződő kiemelt térségét, a Balatont, ebből 128 háttértelepülés. A balatoni üdülőkörzet legnépesebb városában több mint 25 ezren élnek, míg a legkisebb településen csak 53-an.

Van okunk ünnepelni!

2014. június 03.
Kutyasétáltatás vagy éppen bringázás alkalmával is jól látható: napról napra látványosabbak a Balaton-parti beruházás eredményei. Új burkolatot kapott egyebek mellett a vasúti átjáró és a Borbás Vince sétány közötti terület, befejeződött a vasút melletti parkolóhelyek kialakítása. A parti sétányt és a kerékpárutat összekötő KJAVSE-kikötő melletti szakasz térburkolása és a közvilágítás is készen van.

Sótlanul élni

2014. május 22.
Száműzik szeptembertől a só- és a cukortartót a közétkeztetésből, nem lehet majd hozzáadni az ételekhez pluszízesítőszert. A cél, hogy a hazánk lakosságára nagyon is jellemző elhízást visszaszorítsák, és ezt már ugye gyermekkorban el kell kezdeni.

Igyunk többet!

2014. május 12.
A tavasszal jött nyárban is fontos a folyadékbevitel – hangsúlyozzák a dietetikusok. A szokatlanul enyhe tél után szinte azonnal kora nyáriasra fordult az idő. Érdemes a hirtelen érkező meleg miatt még inkább odafigyelni a folyadékpótlásra, hiszen az átmeneti évszakok lerövidülése szervezetünk alkalmazkodóképességét is jobban próbára teheti. Figyeljünk oda testünk jelzéseire: a verejtékezésre, a szomjúságérzetre, a vizelet mennyiségére, színére és ennek megfelelően a tudatos folyadékfogyasztásra. Ha lehet, igyunk naponta másfél-két litert.

Mi mindenre jó a torna!

2014. április 17.
Gyerekkoromban az esti mese előtt a tévétornára mozogtunk, már amennyire bírtuk követni a Schmitt családot. Azóta is bennem van a jól csengő szlogen: Egy kicsi mozgás senkinek sem árt! Mennyire igaz!

A jövőnkről döntünk

2014. április 02.
Április 6-án lesz az országgyűlési képviselő-választás, amely az idei évtől egyfordulós. Változás az is, hogy kevesebb egyéni választókerületet hoztak létre, nincsenek területi listák, viszont létrejöttek kedvezményes nemzetiségi listák. Zala megye 2. számú országgyűlési egyéni képviselői választási kerületében 22 jelölő szervezet kért ki ajánlóívet és gyűjtött támogatói aláírásokat, végül 12 egyéni képviselőjelöltre lehet majd szavazni Keszthelyen.

Böjt és elhízás

2014. március 20.
Lakossági állapotfelmérésből álló életmódprogram indul két megyében, így Zalában is. A túlsúlyra és az elhízásra fókuszáló program koordinációját a PTE Egészségtudományi Kara koordinálja, a programot dietetikus és gyógytornász szakemberek valósítják meg.

Tavaszi szél vizet áraszt?

2014. március 07.
Olvasom, hogy hétezer vadlúd pihen ezekben a napokban Ipolyvece környékén, a vándormadarak három-négy héttel korábban érkeztek meg, mint más években. A vadludak mellett a récefajok többsége is ideért számos nagy kócsaggal és két pár bütykös hattyúval együtt.

Fuss, gyalogolj, és maradj talpon!

2014. február 18.
A múlt év végén volt a Magyar Természetjáró Szövetség megalakulásának 100. évfordulója. A szövetség az 1913-ban létrehozott természetjáró szervezetek jogutódja.

A jövőbe nézve

2014. február 17.
2014 a küldetés éve – olvasom a legnépszerűbb közösségi oldalon, amely a tengerentúlon már nem számít a fiatalok kedvenc fórumának, mi azonban évekkel le vagyunk maradva tőlük. Most az azonnali megosztás dívik az amerikai fiataloknál: ha nem olvasod el pillanatok alatt az adott posztot, már le is maradtál. Bennünket szerencsére még nem veszélyeztet a pillanatok bűvköre.

Nekik is élünk!

2013. december 10.
Az év utolsó Monitorját tartja a kezében, kedves olvasó. Olyan olvasmányos írásokkal készültünk, amelyekben bemutatunk többek között egy több mint húsz éve Dániából Keszthelyre és környékére költöző gazdálkodót, aki különös szemüvegen keresztül szemlél bennünket, magyarokat, valamint egy 65 éves teniszezőt, aki elárulta, hogy sport nélkül nem tudna élni, tulajdonképpen a szeretteinek is tartozik annyival, hogy egészséges.

Befelé tekintve

2013. november 26.
December elsején lesz advent első vasárnapja, kezdődik a várakozás időszaka. Közhelyesen fogalmazva: ismét eltelt egy év. A naptárt figyelve rájöhetünk: ezután szó szerint egy gyorsvonat sebességével egymás után érkeznek az ünnepnapok: Mikulás napja, adventi gyertyagyújtások a sétálóutcában, karácsonyi készülődés, majd szenteste és karácsony, illetve az év végét lezárva a szilveszter.

Mini-Magyarország: minden egy helyen

2013. október 29.
Van egy csodálatos város hazánkban, amely a maga látványosságai mellett mást is kínál. Nem is akármit. Egy miniországot. A történelmi Magyarország közepén fekvő szarvasi makettparkban helyet kapott egyebek mellett Hévíz is.

Nem értem…

2013. október 08.
Az emlőrák évente csaknem 2500 nő életét követeli Magyarországon. Eennek oka jórészt abban keresendő, hogy többségüknél már csak előrehaladott klinikai stádiumban ismerik fel a daganatot.

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!
1-20   21-40   41-60   61-80   81-100   101-120   121-140   141-160   161-180   181-200   201-220

Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  30
kultúra
  76
sport
  60
életmód
  70
környezetvédelem
  27

Hirdetés