Kiemelt videónk

Nem hétfejűn, de igazi sárkányon repült Krepsz Zoltán, a Monitor Magazin és a Keszthely Trx közös műsorában, az Értéktrendben. Hegedüs Károly sárkányrepülő pilóta, oktató hívta meg stábunkat a Cserszegtomaji repülőtérre. Forgattunk, repültünk, beszélgettünk. Nézzétek meg!

Értéktrendben a sárkányrepülés

2016. október 15.

nézze meg videónkat!

Kiemelt képgalériánk

Séta a mellrák ellen, Keszthely

2016. szeptember 30.


nézze meg képeinket!


Belvárosprogram - A főtérről jelentjük

A legszebb Balaton-part a keszthelyieké

2012. június 02.
Benépesült a Balaton-part szombat este, amikor felavatták a 350 millió forintból megújult sétányt és a környező részeket. A Himnusz után Ruzsics Ferenc polgármester mondott beszédet.

Megújult a keszthelyi Balaton-part

2012. június 01.
Meghosszabbított, szilárd burkolatú sétány, díszkivilágítás, minőségi utcabútorok és kibővített zenepavilon fogadja egyebek mellett azokat, akik a teljesen megújult keszthelyi Balaton-partra látogatnak.

Újabb valótlan állítás Keszthelyről

2012. május 18.
Török Zsolt MSZP-szóvivő valótlanságokat állít a keszthelyi főtérberuházást illetően; azt egyelőre nem tudni, hogy téves információk alapján nyilatkozik, vagy szándékosan akarja lejáratni a várost és beruházását. Szintén Török Zsolt állította hamisan egy korábbi nyilatkozatában, hogy Keszthely ellen vizsgálódik az unió csalás elleni hivatala – ez a kijelentése is valótlannak bizonyult.

Újabb helyszínen folytatódik a keszthelyi belváros megújításának második üteme; az Átrium Üzletház előtt ismét útlezárásra kell számítaniuk a közlekedőknek május 22-étől.

Építési munkák a piac bejáratánál – keddtől változik a forgalmi rend!

2012. május 18.
Újabb helyszínen folytatódik a keszthelyi belváros megújításának második üteme; az Átrium Üzletház előtt ismét útlezárásra kell számítaniuk a közlekedőknek május 22-étől.

Téves híresztelések a keszthelyi belváros-programmal kapcsolatban

2012. május 15.
A sajtóban megjelent valótlan híresztelésekkel ellentétben az Európai Bizottság Európai Csalás Elleni Hivatala (OLAF) nem Keszthely belvárosának európai uniós támogatással megvalósuló felújítása ügyében folytat vizsgálatot.

Fő tér marad a főtér

2012. május 04.
Ezernél is több szavazat érkezett a város főterének névpályázatára. A véleményt nyilvánítók jelentős többsége, több mint hatvan százaléka azt szeretné, ha a tér továbbra is Fő tér maradna.

Ideiglenes helyszínen a keszthelyi élelmiszer- és virágpiac

2012. április 10.
A VÜZ Nonprofit Kft. parkoló- és piacüzemeltetési részlege ezúton értesíti a lakosságot, hogy a Keszthely történelmi belvárosának rehabilitációja a gyalogostérrendszer kiterjesztésével című projekt II. ütemének a piac területét érintő munkálatai hamarosan megkezdődnek.

Szerdától újabb forgalmi lezárás Keszthelyen a Rákóczi térnél

2012. április 03.
A főtér-rehabilitáció második ütemének Rákóczi téri munkálataival összefüggésben szerdától újabb ideiglenes forgalomváltozásra kell számítaniuk a Keszthelyen közlekedőknek: az ivóvíz-hálózat felújítása miatt lezárják a Gelencsér utca bejáratát, ezért a Rákóczi tér felől nem lehet behajtani.

Kertészeti munkák a főtéren és a várkertben

2012. március 30.
A híresztelésekkel ellentétben a keszthelyi főtéren továbbra is zavartalanul halad a beruházás, most elsősorban kertészeti és villanyszerelési munkák vannak soron. A városban szárnyra kapó pletykák valótlanok: a kivitelező konzorcium egyik cége ellen sem folyik felszámolási vagy csődeljárás, és a beruházáshoz szükséges pénz is (mind az uniós támogatás, mind az önkormányzati önrész) rendelkezésre áll, illetve az ütemezésnek megfelelően lehívható.

Indul a második ütem – forgalomváltozások várhatók!

2012. március 22.
Három különböző munkaterületen kezdődik meg a keszthelyi belváros megújításának második üteme; az építkezések miatt több helyen változik a forgalmi rend. A teljes beruházáshoz több mint egymilliárd forint uniós támogatást nyert az önkormányzat.

Újult erővel folyik a munka a keszthelyi belvárosban

2012. március 05.
Hamarosan elkészül a Szentháromság szobor kőkorlátja, újabb kertészeti munkák kezdődnek a Fő téren, és a rendház előtti nagy szökőkút építése is jó ütemben halad.

Újra járható az Átrium előtti útszakasz

2011. december 20.
Keddtől visszaállt az eredeti a forgalmi rend az Erzsébet királyné és a Bem utcák közötti szakaszon a keszthelyi belvárosban. Az autóbuszok várhatóan 2012. január 2-ától térnek vissza erre az útvonalra.

Helyére kerül az új fasor a Fő téren

2011. november 17.
Az őszi faültetés mellett szól, hogy a téli csapadék segíti a növényzet biztonságosabb megmaradását. Ezzel párhuzamosan készül a kútház építménye és a köztéri lámpákat is állítják már fel a keszthelyi belvárosban.

Kiteljesedő belvárosfejlesztés – startol a második ütem

2011. november 16.
Teljessé válik a keszthelyi városközpont nagyszabású megújítása a második ütem indulásával. A most aláírt támogatási szerződés csaknem 540 millió forint uniós támogatást hoz a városnak, így a teljes beruházás megvalósításához több mint egymilliárd forintot nyert el Keszthely.

Két funkciójuk lesz a Fő téri lámpatesteknek

2011. november 09.
Három alkalommal volt nyilvános próbavilágítás a Fő téren. Ezekre eljött a világítási koncepció megálmodója, a keszthelyi kötődésű Haász Ferenc is, aki Ruzsics Ferenccel együtt több változtatást kért a kivitelezőtől már az első találkozón.

Fél méter a különbség

2011. november 08.
Több mint 60 év után megérett az idő arra, hogy átépítsék a Fő téri Magyarok Nagyasszonya templom 23 emeletnyi magas toronysisakját. A tetőhéjazat lebontása után derült ki, hogy az előzetes vizsgálatokkal szemben csak a megerősítés nem elegendő, így új faszerkezetet kapott a torony.

Indul a keszthelyi Balaton-part fejlesztése

2011. november 03.
Jövő nyárra már hosszabb sétány és megújult tér fogadja a vendégeket a keszthelyi mólónál. A vállalkozási szerződés csütörtöki megkötését követően a város átadta a munkaterületet a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek.

Helyére emelték a templom toronysisakját

2011. október 24.
A nyár végén bontották le a Fő téri Magyarok Nagyasszonya templom 23 emeletnyi magas toronysisakját, mert elkorhadt a faszerkezet. Egy óriási daru segítségével hétfőn emelték be a helyére a hét köbméternyi fenyőfából készült szerkezetet, amelyre a szigetelőréteg után rézlemez-héjazat került.

Szépül a keszthelyi belváros

2011. október 09.
Áll a Szentháromság szobor, hamarosan elkészül a templom tornya, és halad a tér burkolása. A tervek szerint november végéig „sétálható”, használható lesz a terület nagy része.

Időkapszula a Szentháromság szoborban

2011. szeptember 21.
A felújított, és régi helyére visszaállított Szentháromság szobor talapzatába kordokumentumokkal teli fémhengert helyezett el Németh Gábor városi főépítész, és Tál Zoltán plébános a keszthelyi főtéren. Az időkapszulával – melybe egy díszes okiratot, fényképeket, újságot és pénzérméket tettek – az utókornak üzen a város.

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!
1-20   21-40   41-60

Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  30
kultúra
  76
sport
  60
életmód
  70
környezetvédelem
  27

Hirdetés