Kiemelt tudósításunk

Enni muszáj, és bár ma már mindenki megtalálhatja a kényének-kedvének megfelelő, laktóz-, cukor-, só- és zsírmentes vagy éppen -bő fogásokat online vagy az éttermekben, az otthon készült ételnél nincs jobb. Ha magunk főzünk, mindig tudjuk ugyanis, hogy mit tartalmaz az, ami az asztalra kerül. Sokszor gondolkodóba esünk azonban, hogy mi legyen a vasárnapi ebéd vagy egy csütörtöki vacsora. Nincs ötletünk, és bizony ilyenkor kevéssé öröm a főzés.

Főzzünk játszva!

2016. augusztus 17.

bővebben!


Belvárosprogram - A főtérről jelentjük

A legszebb Balaton-part a keszthelyieké

2012. június 02.
Benépesült a Balaton-part szombat este, amikor felavatták a 350 millió forintból megújult sétányt és a környező részeket. A Himnusz után Ruzsics Ferenc polgármester mondott beszédet.

Megújult a keszthelyi Balaton-part

2012. június 01.
Meghosszabbított, szilárd burkolatú sétány, díszkivilágítás, minőségi utcabútorok és kibővített zenepavilon fogadja egyebek mellett azokat, akik a teljesen megújult keszthelyi Balaton-partra látogatnak.

Újabb valótlan állítás Keszthelyről

2012. május 18.
Török Zsolt MSZP-szóvivő valótlanságokat állít a keszthelyi főtérberuházást illetően; azt egyelőre nem tudni, hogy téves információk alapján nyilatkozik, vagy szándékosan akarja lejáratni a várost és beruházását. Szintén Török Zsolt állította hamisan egy korábbi nyilatkozatában, hogy Keszthely ellen vizsgálódik az unió csalás elleni hivatala – ez a kijelentése is valótlannak bizonyult.

Újabb helyszínen folytatódik a keszthelyi belváros megújításának második üteme; az Átrium Üzletház előtt ismét útlezárásra kell számítaniuk a közlekedőknek május 22-étől.

Építési munkák a piac bejáratánál – keddtől változik a forgalmi rend!

2012. május 18.
Újabb helyszínen folytatódik a keszthelyi belváros megújításának második üteme; az Átrium Üzletház előtt ismét útlezárásra kell számítaniuk a közlekedőknek május 22-étől.

Téves híresztelések a keszthelyi belváros-programmal kapcsolatban

2012. május 15.
A sajtóban megjelent valótlan híresztelésekkel ellentétben az Európai Bizottság Európai Csalás Elleni Hivatala (OLAF) nem Keszthely belvárosának európai uniós támogatással megvalósuló felújítása ügyében folytat vizsgálatot.

Fő tér marad a főtér

2012. május 04.
Ezernél is több szavazat érkezett a város főterének névpályázatára. A véleményt nyilvánítók jelentős többsége, több mint hatvan százaléka azt szeretné, ha a tér továbbra is Fő tér maradna.

Ideiglenes helyszínen a keszthelyi élelmiszer- és virágpiac

2012. április 10.
A VÜZ Nonprofit Kft. parkoló- és piacüzemeltetési részlege ezúton értesíti a lakosságot, hogy a Keszthely történelmi belvárosának rehabilitációja a gyalogostérrendszer kiterjesztésével című projekt II. ütemének a piac területét érintő munkálatai hamarosan megkezdődnek.

Szerdától újabb forgalmi lezárás Keszthelyen a Rákóczi térnél

2012. április 03.
A főtér-rehabilitáció második ütemének Rákóczi téri munkálataival összefüggésben szerdától újabb ideiglenes forgalomváltozásra kell számítaniuk a Keszthelyen közlekedőknek: az ivóvíz-hálózat felújítása miatt lezárják a Gelencsér utca bejáratát, ezért a Rákóczi tér felől nem lehet behajtani.

Kertészeti munkák a főtéren és a várkertben

2012. március 30.
A híresztelésekkel ellentétben a keszthelyi főtéren továbbra is zavartalanul halad a beruházás, most elsősorban kertészeti és villanyszerelési munkák vannak soron. A városban szárnyra kapó pletykák valótlanok: a kivitelező konzorcium egyik cége ellen sem folyik felszámolási vagy csődeljárás, és a beruházáshoz szükséges pénz is (mind az uniós támogatás, mind az önkormányzati önrész) rendelkezésre áll, illetve az ütemezésnek megfelelően lehívható.

Indul a második ütem – forgalomváltozások várhatók!

2012. március 22.
Három különböző munkaterületen kezdődik meg a keszthelyi belváros megújításának második üteme; az építkezések miatt több helyen változik a forgalmi rend. A teljes beruházáshoz több mint egymilliárd forint uniós támogatást nyert az önkormányzat.

Újult erővel folyik a munka a keszthelyi belvárosban

2012. március 05.
Hamarosan elkészül a Szentháromság szobor kőkorlátja, újabb kertészeti munkák kezdődnek a Fő téren, és a rendház előtti nagy szökőkút építése is jó ütemben halad.

Újra járható az Átrium előtti útszakasz

2011. december 20.
Keddtől visszaállt az eredeti a forgalmi rend az Erzsébet királyné és a Bem utcák közötti szakaszon a keszthelyi belvárosban. Az autóbuszok várhatóan 2012. január 2-ától térnek vissza erre az útvonalra.

Helyére kerül az új fasor a Fő téren

2011. november 17.
Az őszi faültetés mellett szól, hogy a téli csapadék segíti a növényzet biztonságosabb megmaradását. Ezzel párhuzamosan készül a kútház építménye és a köztéri lámpákat is állítják már fel a keszthelyi belvárosban.

Kiteljesedő belvárosfejlesztés – startol a második ütem

2011. november 16.
Teljessé válik a keszthelyi városközpont nagyszabású megújítása a második ütem indulásával. A most aláírt támogatási szerződés csaknem 540 millió forint uniós támogatást hoz a városnak, így a teljes beruházás megvalósításához több mint egymilliárd forintot nyert el Keszthely.

Két funkciójuk lesz a Fő téri lámpatesteknek

2011. november 09.
Három alkalommal volt nyilvános próbavilágítás a Fő téren. Ezekre eljött a világítási koncepció megálmodója, a keszthelyi kötődésű Haász Ferenc is, aki Ruzsics Ferenccel együtt több változtatást kért a kivitelezőtől már az első találkozón.

Fél méter a különbség

2011. november 08.
Több mint 60 év után megérett az idő arra, hogy átépítsék a Fő téri Magyarok Nagyasszonya templom 23 emeletnyi magas toronysisakját. A tetőhéjazat lebontása után derült ki, hogy az előzetes vizsgálatokkal szemben csak a megerősítés nem elegendő, így új faszerkezetet kapott a torony.

Indul a keszthelyi Balaton-part fejlesztése

2011. november 03.
Jövő nyárra már hosszabb sétány és megújult tér fogadja a vendégeket a keszthelyi mólónál. A vállalkozási szerződés csütörtöki megkötését követően a város átadta a munkaterületet a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek.

Helyére emelték a templom toronysisakját

2011. október 24.
A nyár végén bontották le a Fő téri Magyarok Nagyasszonya templom 23 emeletnyi magas toronysisakját, mert elkorhadt a faszerkezet. Egy óriási daru segítségével hétfőn emelték be a helyére a hét köbméternyi fenyőfából készült szerkezetet, amelyre a szigetelőréteg után rézlemez-héjazat került.

Szépül a keszthelyi belváros

2011. október 09.
Áll a Szentháromság szobor, hamarosan elkészül a templom tornya, és halad a tér burkolása. A tervek szerint november végéig „sétálható”, használható lesz a terület nagy része.

Időkapszula a Szentháromság szoborban

2011. szeptember 21.
A felújított, és régi helyére visszaállított Szentháromság szobor talapzatába kordokumentumokkal teli fémhengert helyezett el Németh Gábor városi főépítész, és Tál Zoltán plébános a keszthelyi főtéren. Az időkapszulával – melybe egy díszes okiratot, fényképeket, újságot és pénzérméket tettek – az utókornak üzen a város.

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!
1-20   21-40   41-60

Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  30
kultúra
  75
sport
  59
életmód
  70
környezetvédelem
  27

Hirdetés
Error: MAIL FROM: error (452 4.3.1 Insufficient system storage)

Oops.

mkdir /tmp/CGI_Cache/site_41/e/8: No space left on device at /usr/lib/perl5/site_perl/5.16.0/Cache/FileBackend.pm line 222.

We have been informed the webmaster about this error. Please try reload this page later.

We zijn op de hoogte met de webmaster over deze fout. Probeer later deze pagina opnieuw te laden.

A hibáért elnézést kérünk, a webmestert máris tájékoztattunk róla! Kérjük, próbája meg kicsit később újratölteni az oldalt.

Error: MAIL FROM: error (452 4.3.1 Insufficient system storage)

Oops.

mkdir /tmp/CGI_Cache/site_41/e/8: No space left on device at /usr/lib/perl5/site_perl/5.16.0/Cache/FileBackend.pm line 222.
END failed--call queue aborted at /home/html/cgi-bin/monitormagazin/index.cgi line 100.

We have been informed the webmaster about this error. Please try reload this page later.

We zijn op de hoogte met de webmaster over deze fout. Probeer later deze pagina opnieuw te laden.

A hibáért elnézést kérünk, a webmestert máris tájékoztattunk róla! Kérjük, próbája meg kicsit később újratölteni az oldalt.