Vegyünk igénybe minden lehetőséget a szolnoki álláskeresés során!

2017. április 09.
Napjainkban bárkivel előfordulhat az, hogy új munkahely után kell néznie. Sokan úgy vannak a munkahelykereséssel, hogy rövid időn belül találni fognak munkát.

Általában azok a legbiztosabbak a dolgukban, akik sok éves munkatapasztalattal rendelkeznek. Azonban bármikor előfordulhat az is, hogy bizony több hónapig is eltarthat az álláskeresés még azoknak is, akik tapasztalattal rendelkeznek. A segítség bárhol, és bármikor jól jöhet az állást keresők számára. Barátaink, családtagjaink támogatására bármikor számíthatunk, de mindig élni kell a rendelkezésre álló lehetőségekkel.

A területileg illetékes Munkaügyi Központok minden álláskereső számára mentsvárként szolgálhat. A Hivatalok azért alakultak, hogy az állást keresők minél hamarabb munkába tudjanak állni. Érdemes beregisztrálni a Központba, így nyilvántarthatnak bennünket, mint aktív álláskeresőket. Mindehhez szükséges magunkkal vinni dokumentumainkat, és iskolai végzettséget igazoló papírjainkat.

Az ügyintézőnek megadhatjuk, hogy melyik az a szakma, vagy munkakör, amiben szívesen elhelyezkednénk a közeljövőben. Továbbá megadhatjuk e-mail címünket is, amelyre az aktuális álláslehetőségek érkezhetnek számunkra a Hivatal felől. A regisztrációt követően létrejön egyfajta együttműködési határozat, amelynek a ránk eső feltételeit maradéktalanul be kell tartanunk.

A legfőbb feltétel az, hogy amennyiben találunk magunknak ideális állást, akkor ezt a munkakezdéstől számított 15 napon belül bejelentjük a Munkaügyi Központ felé. Ha ezt elmulasztjuk, akkor sajnos vállalnunk kell a következményeket. A Hivatal rendelkezik különféle munkaerő-piaci szolgáltatásokkal is, amelyek mind a saját érdekeinket szolgálják. A Foglalkozási Információs Tanácsadó vagy röviden FIT szolgáltatás az önálló álláskeresésre, pálya valamint munkatanácsadásra van kihegyezve. Az Álláskereső Klubba bárki beléphet, aki képességein szeretne csiszolni.

A Klubban különböző foglalkozásokon lehet részt venni, amelybe beletartozik az álláskeresési technikák elsajátítása, amely által a magabiztosságot is lehet növelni. Amennyiben valaki nem biztos az önéletrajz-valamint motivációs levél írásában, a klubbon belül meg lehet tanulni ezeket is. Számos lehetőség áll még rendelkezésre az állást keresők számára Munkaügyi Hivatalokban, csak pár került most ismertetésre.

Manapság az álláskeresés leginkább interneten keresztül történik. Az országban bárhol el lehet helyezkedni. Az állások Szolnok oldalon bárki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb állást. Fizikai, és szellemi munkák egyaránt fellelhetőek a honlapon. A munkaerőpiacon el lehet helyezkedni akár személy és vagyonőr pozícióban is. A munkáltató az alábbi elvárásokat szabhatja meg a munkavállaló felé: A munkaidő 24/48 órás munkarendben történhet. A leendő munkatárs feladatai az alábbiak lehetnek: Portaszolgálat teljesítése– személyek, személygépkocsik és tehergépkocsik be, illetve kiléptetése valamint járőrszolgálatok ellátása.

Ahhoz, hogy az állást kereső munkába tudjon állni, meg kell felelnie bizonyos feltételeknek, amelyek a következők lehetnek: Érvényes vagyonőri igazolvány és a szükséges okmányok megléte. Előnyt jelenthet hasonló területen szerzett jártasság és saját gépjármű is, de ez nem mindig szerepel feltételként. Látható, hogy a tapasztalat, és a vezetői engedély, valamint a saját jármű mennyire fontos a szakmai életben. A tapasztalattal rendelkező munkaerőt azért kedvelik annyira a munkáltatók, mert így nem kell vesződni az alkalmazott betaníttatásával. További álláslehetőségek megtekinthetőek a honlap közösségi portáljain is!

megosztás
hozzászólások
Vatikán (1), támogatás (5), erzsebet program (4), debrecen uszo eb (16), kisterseg (20), Tóth Levente (2), népszavazás (1), vendégéjszaka (2), Széll Tamás (1), keszthely (3830), Novák Péter (1), kereszt (1), maraton (55), magyar (1), terápia (4), Balaton átúszás (3), Csótár András (57), örömszerző pillanatok (17), jogsebész (9), munkaszünet (1), Fodor Márk (8), fesztival (92), google (3), Sáringer-Kenyeres Tamás (5), Balatoni Limnológiai Intézet (1), vívás (1), szerelem (1), középiskola (1), tour de france (1), atlétika (6), sport (1083), Gál Lajos (9), Spar (1), gyed (3), Villányi Éva (1), muzeum (53), vonyarcvashegy (156), női gombolkodó (5), Bródy János (1), verseny (2), trianon (2), onkentes (3), bor (23), Carbona (9), TRX (21), Krasznai István (1), Biró Lajos (1), szallas (38), vállalkozó (2), Mikulás (4)