Uniós felmérés készül az antiszemitizmusról

2012. június 10.
Az Európai Unió kilenc tagállamában, köztük Magyarországon élő zsidók bevonásával készül az felmérés, amelynek célja, hogy a válaszadók antiszemitizmussal kapcsolatos tapasztalatainak értékelésével segítse a kormányok zsidógyűlölet elleni intézkedéseinek hatékonyságát.

A Haaretz portál beszámolója szerint a felmérés az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (European Union Agency for Fundamental Rights, FRA) megbízásával készül, és a brit Institute for Jewish Policy Research, valamint az Ipsos MORI piackutató bevonásával valósul meg. A felmérés során Belgiumban, Franciaországban, Olaszországban, Lettországban, Romániában, Svédországban, az Egyesült Királyságban és Magyarországon élő zsidókat kérdeznek az antiszemitizmussal kapcsolatos észrevételeikről és tapasztalataikról.

A kutatás eredményeit 2013-ban fogják publikálni. Az adatgyűjtés célja, hogy a szakértők átfogó képet kapjanak arról, milyen mértékben és hogyan jelentkezik a zsidógyűlölet az Európai Unió tagállamaiban. A következtetések levonásával remélik, hogy hatékonyabbá tehetik az Európai Unió intézményei, a nemzeti kormányok és a zsidó szervezetek antiszemitizmus elleni tevékenységét és segíthetik a hívők jogvédelmét.

Az FRA közlése szerint a nemzetközi felmérésre azért van szükség, mert a nemzeti szinten elérhető adatok hiányosak és nem összehasonlíthatók. A készülő vizsgálat azonban naprakész és az országok közötti különbségekre is rávilágító információkat jelent majd.
Forrás: ELTE Társadalomtudományi Kar hírlevél

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Télikert (5), cukorbetegség (2), Kardos Gábor (4), díj (3), szerencsejatek (629), Pete Krisztina (1), balatongyorok jazz (22), Dumaszínház (2), ÉrtékTrend extra (6), Kvárta Mátyás (29), ötös lottó (101), sajtóközlemény (5), recept (178), jövőkutatás (1), gyes (2), Libás (1), környezetvédelem (2), nyugdij (8), vízilabda (2), Zalaegerszegi Törvényszék (12), Spa Hévíz (1), karácsony (7), bezárás (1), Rezi (1), mav (21), Kovács Ernő (1), Havasi Bálint (11), Mátrai Gabriella (2), Novák Péter (1), Paleomedicina (1), állatkínzás (2), Anna-bál (1), Hanse (1), margaret thatcher (1), KeszthelyFest (10), orvos (14), év fürdője (3), Szeiler (63), Clemens Zsófia (1), étrend (4), tranzakciós díj (1), rádió (1), MTI (591), traffipax (4), karate (1), termálfürdő (1), horgász (2), Dublecz Karoly (2), halál (42), hirdetés (1)