Kiemelt videónk

Abszolut második helyen végzett a TEAM LISA Keszthely a BAHART REGATTA vitorlásverseny-sorozat és YS Trophy flottabajnokságon Fonyódon, 2015. augusztus 21-én.

Lisa a Bahart Regattán

2015. augusztus 27.

nézze meg videónkat!

Kiemelt képgalériánk

Kékszalag 2015

2015. július 02.


nézze meg képeinket!

Kiemelt tudósításunk

Szeptember végére fejeződik be a hévízi és a keszthelyi kórház közös, csaknem egymilliárd forintos fejlesztése, amelynek eddigi eredményeit bemutatva kedden Hévízen, majd Keszthelyen tartottak sajtótájékoztatót.

Szeptemberben érkezik a CT Keszthelyre

2015. augusztus 18.

bővebben!


Receptajánló! - Sült bőrös fogasfilé zöldséges-kurkumás széles metélttel (+borajánló)

2012. február 20. keszthely, recept, vonyarcvashegy

Van ismét egy jó receptünk, s egy hozzáillő borajánlatunk, próbálja ki!

Hozzávalók 2 főre: 35 dkg fogasfilé, 20 dkg széles metélt, 1 dl étolaj, 10 dkg vaj, 6 dkg sárgarépa, 6 dkg cukkini, 6 dkg piros pritaminpaprika, 3 dkg póréhagyma, 1 kávéskanál kurkuma, 1 citrom, só, bors, 3 dl főzőtejszín



A bőrös fogasfilészeleteket sózzuk, borsozzuk, kevés citromlével meglocsoljuk, és állni hagyjuk. A zöldségeket metéltre vágjuk, és a serpenyőben megolvasztott vajon puhára pároljuk. Ezt követően tejszínnel felöntjük és kiforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a kurkumát, majd a citrom levével tesszük pikánssá.
A tejszínes raguba tesszük az előzőleg megfőzött széles metéltet, és kiforraljuk.
A bőrös fogasfiléket bőrükkel lefelé kevés olajon kezdjük el sütni, majd megfordítjuk, és a másik felüket is átsütjük.
Tálaláskor tésztahalmokat helyezünk a tányérra, erre fektetjük a halszeleteket, és karikára vágott citromot adunk mellé.
Helikon Taverna Étterem és Rendezvényközpont
Vonyarcvashegy, Helikon u. 22.
Tel.: 06-83/348-004, 06-30/217-9981
www.helikontaverna.hu
info@helikontaverna.hu

 

A balatoni fogas valószínűleg a világ legfinomabb halai közé tartozik, szerintem az. Csak reménykedni tudok benne, hogy a mi magyar tengerünk egyszer horgászparadicsom lesz. Beleborzongok a szó jó értelmében a lehetőségtől, ami itt van a kezünkben. Csak a Balaton-imázs kialakítóinak is jusson eszükbe, hogy mekkora üzlet a horgászturizmus, ami szezontól függetlenül, télen-nyáron tart. A sporthorgászat olyan szenvedély, amelyért sokat áldoznak a résztvevők, és legtöbbször a hal is visszanyeri szabadságát a fotózás és a lemérés után. Tehát Európa legnagyobb horgászvize itt van, csak be kell telepíteni. És utána mindig lesz fogasfilé a tányéron a környék halas vendéglőiben. Szita Karcsi barátom és családja is így gondolkodik. Májusban újra megnyitják a keszthelyi halászcsárdát. Nagyon szurkolok nekik. A hal nagyon egészséges, akárcsak a bor.
A séf úr sült bőrös fogasfiléje mellé egy badacsonyi kéknyelű-válogatást képzeltem el a Borbély Családi Pincészettől. Maga a kéknyelű egy ősi magyar szőlőfajta, de sajnos az alacsony tőkehozama miatt a rendszerváltozás előtti pincegazdaságokban háttérbe szorult, emiatt majdnem kiveszett. Napjainkban újra kezdi visszanyeri régi fényét a Badacsonyi borvidéken. Az egyik legfinomabb halborunk. A szőlőfajta a nevét a levélnyél kékes színéről kapta. A szőlészek macerás fajtának tartják, mert nővirágú, ezért a beporzásához más szőlőfajta segítsége kell, ami legtöbbször a budai zöld. Bora halvány, citromsárga színű, fantasztikus, nemes, citrusos illatú. A vulkáni talajnak köszönhetően egyedi minerális karakter, élénk savak jellemzik. Meghálálja a két-három esztendős palackos érlelést. Egy ilyen kéknyelűt mindig élmény fogyasztani. Szépen mozog a pohárban, ha megforgatjuk, karimája néhány másodpercre feltapad a pohár falára, majd szép lassan elindulnak lefelé a cseppek. Olyan, mint egy gótikus templom ablaka.

Kedves egészségükre!
Pampetrics György borkereskedő
8360 Keszthely, Rezi u. 2.
Tel.: 06-30/939-8185, 06-83/312-551
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 18.

 





Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
Tárgy:
Hozzászólás*
Biztonsági kód*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!

ÜSSED, ÜSSED BOTOCSKÁM
2015. szeptember 17.
13. KESZTHELYI TÁNCPANORÁMA

A MAGYAR PORCELÁNMŰVÉSZET TÖRTÉNETE
2015. szeptember 11.
előadás

3. Nemzetközi Verkli Fesztivál
2015. szeptember 06.
fesztivál

„A MAGYAR KISVÁROS BÖLCSŐJÉTŐL A VILÁGHÍRIG”
2015. szeptember 05.
GOLDMARK EMLÉKÉV

A Balaton, a Pannon-táj ezerarcú gyöngyszeme
2015. szeptember 05.
kiállítás megnyitó


Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  29
kultúra
  71
sport
  58
életmód
  63
környezetvédelem
  21

Hirdetés