Kiemelt videónk

Márciustól látható majd Youtube-csatornánkon a Keszthelyen élni című dokumentumfilmünk. Arra voltunk kíváncsiak, vajon milyen Keszthelyen élni, keszthelyinek lenni. Mi foglalkoztatja, esetleg bosszantja a város polgárait. Ennek előzetesét láthatja most.

Keszthelyen élni - Előzetes

2015. február 15.

nézze meg videónkat!

Kiemelt képgalériánk

XV. Keszthelyi városi karnevál

2015. február 14.


nézze meg képeinket!

Kiemelt tudósításunk

2014-ben 1 millió 445 ezer vendég 4 millió 887 ezer vendégéjszakát töltött el a balatoni kereskedelmi szálláshelyeken – a magyarországi kereskedelmi szálláshelyek együttes vendéglétszámának 15, regisztrált vendégéjszakáinak pedig a 20%-a ebben a turisztikai régióban jelent meg. Továbbra is a hazai vendégkör a domináns: a tóhoz érkezők háromnegyede belföldi
vendég volt, s az általuk eltöltött vendégéjszakák az összes balatoni vendégéjszaka 63%-át tették ki.

Hévíz az első, Keszthely a hetedik

2015. február 28.

bővebben!


Receptajánló! - Sült bőrös fogasfilé zöldséges-kurkumás széles metélttel (+borajánló)

2012. február 20. keszthely, recept, vonyarcvashegy

Van ismét egy jó receptünk, s egy hozzáillő borajánlatunk, próbálja ki!

Hozzávalók 2 főre: 35 dkg fogasfilé, 20 dkg széles metélt, 1 dl étolaj, 10 dkg vaj, 6 dkg sárgarépa, 6 dkg cukkini, 6 dkg piros pritaminpaprika, 3 dkg póréhagyma, 1 kávéskanál kurkuma, 1 citrom, só, bors, 3 dl főzőtejszín



A bőrös fogasfilészeleteket sózzuk, borsozzuk, kevés citromlével meglocsoljuk, és állni hagyjuk. A zöldségeket metéltre vágjuk, és a serpenyőben megolvasztott vajon puhára pároljuk. Ezt követően tejszínnel felöntjük és kiforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a kurkumát, majd a citrom levével tesszük pikánssá.
A tejszínes raguba tesszük az előzőleg megfőzött széles metéltet, és kiforraljuk.
A bőrös fogasfiléket bőrükkel lefelé kevés olajon kezdjük el sütni, majd megfordítjuk, és a másik felüket is átsütjük.
Tálaláskor tésztahalmokat helyezünk a tányérra, erre fektetjük a halszeleteket, és karikára vágott citromot adunk mellé.
Helikon Taverna Étterem és Rendezvényközpont
Vonyarcvashegy, Helikon u. 22.
Tel.: 06-83/348-004, 06-30/217-9981
www.helikontaverna.hu
info@helikontaverna.hu

 

A balatoni fogas valószínűleg a világ legfinomabb halai közé tartozik, szerintem az. Csak reménykedni tudok benne, hogy a mi magyar tengerünk egyszer horgászparadicsom lesz. Beleborzongok a szó jó értelmében a lehetőségtől, ami itt van a kezünkben. Csak a Balaton-imázs kialakítóinak is jusson eszükbe, hogy mekkora üzlet a horgászturizmus, ami szezontól függetlenül, télen-nyáron tart. A sporthorgászat olyan szenvedély, amelyért sokat áldoznak a résztvevők, és legtöbbször a hal is visszanyeri szabadságát a fotózás és a lemérés után. Tehát Európa legnagyobb horgászvize itt van, csak be kell telepíteni. És utána mindig lesz fogasfilé a tányéron a környék halas vendéglőiben. Szita Karcsi barátom és családja is így gondolkodik. Májusban újra megnyitják a keszthelyi halászcsárdát. Nagyon szurkolok nekik. A hal nagyon egészséges, akárcsak a bor.
A séf úr sült bőrös fogasfiléje mellé egy badacsonyi kéknyelű-válogatást képzeltem el a Borbély Családi Pincészettől. Maga a kéknyelű egy ősi magyar szőlőfajta, de sajnos az alacsony tőkehozama miatt a rendszerváltozás előtti pincegazdaságokban háttérbe szorult, emiatt majdnem kiveszett. Napjainkban újra kezdi visszanyeri régi fényét a Badacsonyi borvidéken. Az egyik legfinomabb halborunk. A szőlőfajta a nevét a levélnyél kékes színéről kapta. A szőlészek macerás fajtának tartják, mert nővirágú, ezért a beporzásához más szőlőfajta segítsége kell, ami legtöbbször a budai zöld. Bora halvány, citromsárga színű, fantasztikus, nemes, citrusos illatú. A vulkáni talajnak köszönhetően egyedi minerális karakter, élénk savak jellemzik. Meghálálja a két-három esztendős palackos érlelést. Egy ilyen kéknyelűt mindig élmény fogyasztani. Szépen mozog a pohárban, ha megforgatjuk, karimája néhány másodpercre feltapad a pohár falára, majd szép lassan elindulnak lefelé a cseppek. Olyan, mint egy gótikus templom ablaka.

Kedves egészségükre!
Pampetrics György borkereskedő
8360 Keszthely, Rezi u. 2.
Tel.: 06-30/939-8185, 06-83/312-551
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 18.

 




Kapcsolódó anyagok


Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
Tárgy:
Hozzászólás*
Biztonsági kód*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!

MOZGÁSFORMÁK NŐKNEK
2015. március 06.
Nők hete

ALTERNATÍV MEGOLDÁSOK AZ EGÉSZSÉG MEGŐRZÉSÉRE ÉS A GYÓGYULÁSRA
2015. március 06.
TERMÉSZETGYÓGYÁSZ KLUB

ÖNÉRTÉKELÉS, ÖNELFOGADÁS, ÖNBECSÜLÉS
2015. március 05.
Lékeltani esték

MEGVÁLTOZOTT VILÁG, MEGVÁLTOZOTT SZEREPEK
2015. március 04.
előadás

ZARÁNDOKVONATOK CSÍKSOMLYÓRA ÉS LENGYELORSZÁGBA
2015. március 03.
Ismeretterjesztő előadás


Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  28
kultúra
  63
sport
  53
életmód
  57
környezetvédelem
  18

Hirdetés