Kiemelt videónk

Abszolut második helyen végzett a TEAM LISA Keszthely a BAHART REGATTA vitorlásverseny-sorozat és YS Trophy flottabajnokságon Fonyódon, 2015. augusztus 21-én.

Lisa a Bahart Regattán

2015. augusztus 27.

nézze meg videónkat!

Kiemelt képgalériánk

Kékszalag 2015

2015. július 02.


nézze meg képeinket!

Kiemelt tudósításunk

Szeptember végére fejeződik be a hévízi és a keszthelyi kórház közös, csaknem egymilliárd forintos fejlesztése, amelynek eddigi eredményeit bemutatva kedden Hévízen, majd Keszthelyen tartottak sajtótájékoztatót.

Szeptemberben érkezik a CT Keszthelyre

2015. augusztus 18.

bővebben!


Receptajánló - Könnyű halas ünnepi menü + borajánló

2011. december 23. ajánló, egészség, recept, ünnep

Ezek a receptek nagyon egyszerűek, néhány különleges hozzávaló mégis ünnepivé varázsolja őket. Amíg várjuk az ünnepi vacsorát, egy könnyű, frissítő ízelítőt tegyünk az asztalra előételként.

Uborkás déligyümölcs-válogatás mártogatóval
Hozzávalók: 1 ananász, 1 mangó, 1 kígyóuborka, só. A mártáshoz: 100 g bionádcukor, 1 kis piros csilipaprika, ½ zöld citrom leve, 1 evőkanál víz, só.
A gyümölcsöket és az uborkát egyforma darabokra vágjuk, és egy órára hideg, sós vízben hagyjuk állni. A mártás alkotórészeit összekeverjük, és több kis csészében fogjuk az asztalra tenni, hogy mindenki könnyen hozzáférjen. A sós vizet leszűrjük, kis nyársakra tűzve tálaljuk az ízelítő falatokat.

Narancsos hal
Hozzávalók 4 adaghoz: 400 g tengeri halfilé, ½ citrom leve, 4 evőkanál növényi olaj vagy vaj, 200 g zellerszár (vagy 100 g zellerzöld), 1 tojássárgájából készült majonéz, 1 narancs fél karikákra vágva, világos szójaszósz, frissen őrölt bors.
A halfilét átlósan 100 g-os adagokra vágjuk, és megöntözzük a citrom levével. A zellerszárat összevágjuk, és a felmelegített vajon egy-két percig állandóan keverve átsütjük, majd egy sütőforma alján elterítjük, s ráhelyezzük a halfiléket. Megöntözzük a szójaszósszal, borsozzuk, rákenjük a majonézt, és betakarjuk a narancsszeletekkel. Előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük.
Egy-két órával a vacsora előtt összeállíthatjuk, és hűvös helyen fóliával lezárva pihentethetjük a sütésig. Egy tálka főtt jázminrizzsel tálaljuk.

Ananászos céklasaláta
Hozzávalók: 200 g héjában főtt cékla, 100 g ananász, 1 kis lila hagyma, 1 evőkanál fehérborecet, ½ teáskanál nádcukor (biocukor), ½ teáskanál só.
A céklát először karikákra szeljük, majd negyedekbe. Az ananászt apró darabokra, a lila hagymát nagyon vékony karikákra, majd negyedekbe vágjuk. A fehérborecetet elkeverjük a cukorral és a sóval, majd az összes hozzávalóval. Hűvös helyen egy órát hagyjuk összeérni az ízeket.
Meiszner Kati
természetgyógyász,
táplálkozási tanácsadó
06-83/702-004, 06-30/948-5447
biokert@profinter.hu
http://valodisafrany.blog.hu


 

Nekem a december az év legszebb, legkedvesebb időszaka, az ünnepvárás. Minden probléma és nehézség ellenére – amelyek nem szűnnek ugyan meg körülöttünk, de valahogy most a háttérbe szorulnak – az első adventi gyertya meggyújtásától kezdve az emberben nyugalom és szeretet árad szét. Ilyenkor érezzük a legjobban, hogy nagyon jó kapni, de a legjobb adni. És ha elérkezik a várva várt este, akkor az ünnep fényét emelhetjük, ha elkészítjük ezt az egzotikus vacsorasort. A receptek alapanyagaiból érezhetjük, hogy ízkavalkádban lesz részünk: édes, savanyú, csípős és déligyümölcsök.
Nem egyszerű a borválasztás. Mindenképpen egy nagyon zamatos bort kell választani, amely ízben felveszi a versenyt az ételekkel. A déligyümölcsös mártogatóhoz és a narancsos halhoz ajánlanék egy félszáraz tokaji sárga muskotályt a Royal Tokaj Pincészettől. A bor önmagában is nagyon finom. Ízében a fajtajelleg muskotály mellett találkozunk déligyümölcsös és citrusos bevillanásokkal. Kellemes savaival szép kísérője lesz ezeknek az ételeknek.
Szerencsénkre az ananászos céklasalátához bonthatunk egy másik borocskát is. Ez pedig legyen egy finom, friss rosé a szigetcsépi Gál Pincészettől. Gálné Évike női borász. Az ő kifinomult ízlésvilágával és tudásával készített boraival fűszerezi az életünket. Nem csak nekem tetszenek a borai, hiszen a Magyar Borakadémia másodszor jelölte Az év borásza címre. Az ajánlott rosé három szőlőfajtából készült: zweigelt, kékfrankos és pinot noir. Elképesztően gyümölcsös, nagyon élvezetes lesz inni. Mindkét borunknál az ajánlott fogyasztási hőmérséklet 7–8 °C.
 
Váljék egészségükre!
Pampetrics György
borkereskedő
8360 Keszthely, Rezi u. 2.
Tel.: 06-30/939-8185, 06-83/312-551
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 18.

 





Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
Tárgy:
Hozzászólás*
Biztonsági kód*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!

ÜSSED, ÜSSED BOTOCSKÁM
2015. szeptember 17.
13. KESZTHELYI TÁNCPANORÁMA

A MAGYAR PORCELÁNMŰVÉSZET TÖRTÉNETE
2015. szeptember 11.
előadás

3. Nemzetközi Verkli Fesztivál
2015. szeptember 06.
fesztivál

„A MAGYAR KISVÁROS BÖLCSŐJÉTŐL A VILÁGHÍRIG”
2015. szeptember 05.
GOLDMARK EMLÉKÉV

A Balaton, a Pannon-táj ezerarcú gyöngyszeme
2015. szeptember 05.
kiállítás megnyitó


Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  29
kultúra
  71
sport
  58
életmód
  63
környezetvédelem
  21

Hirdetés