24 óra hírei

Baltával ütötte fejbe unokáját a nagypapa Keszthelyen

2014. szeptember 25.
Életveszélyes sérüléseket szenvedett egy 14 éves fiú, akire baltával és késsel támadt rá nagyapja közös otthonukban - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön.

Kutatók éjszakája Keszthelyen, a Georgikonon

2014. szeptember 24.
A kelták titokzatos világáról is szó lesz szeptember 26-án a Pannon Egyetem (PE) Georgikon karán Keszthelyen, a Kutatók éjszakáján.

Miért nem dadog az éneklő?

2014. szeptember 23.
A dadogás a beszédritmus zavara, amelynek kezelésénél nagyon fontos szerepet tölt be a ritmusfejlesztés. Vaszily-Hegedüs Andrea klinikai logopédussal, igazságügyi szakértővel, egyetemi oktatóval, a keszthelyi Szemfüles Egyesület a Gyermekekért elnökével beszélgettünk a dadogásterápiáról.

Az önkormányzat féléves gazdálkodásáról

2014. szeptember 23.
Hitelállomány nélkül gazdálkodik, tartalékokkal és lekötött betéttel is rendelkezik Keszthely városa. Szeptemberi soron kívüli ülésén tárgyalta a képviselő-testület a féléves gazdálkodásról szóló beszámolót.

Zene és tánc, ami (mindenkit) összeköt

2014. szeptember 23.
A zenéhez szervesen illeszkedik a tánc, de ez természetesen fordítva is igaz – vallja ifj. Bertalan Zoltán néptáncos, művészeti vezető, koreográfus.

Egyedülálló gyógymód Hévízen

2014. szeptember 22.
A kezelés során nagy energiájú akusztikus hullámok segítségével aktivizáljuk a szervezet gyógyító mechanizmusait, élénkítjük az anyagcserét és a vérkeringést. Gyógyszerek nélkül is fájdalomcsillapító hatással bír, kevés mellékhatása van.

A héten néhol talaj menti fagy is lehet, a hegyekben hódara hullhat

2014. szeptember 22.
A héten szelesebb és hűvösebb lesz az időjárás. Nappal 20 Celsius-fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de néhol már talaj menti fagy is lehet, míg a hegyekben akár jégdara-, hódarazápor is hullhat - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hatan sérültek meg egy keszthelyi balesetben

2014. szeptember 21.
Két személygépkocsi ütközött össze Keszthelyen. A helyszínelés és műszaki mentés idejére a zalai rendőrök az utat két órára teljes szélességében lezárták.

A nemesnépi Abbázia Country Club Hotelt választották az év kutyabarát helyének

2014. szeptember 19.
Budapesten a Mazel Tov éttermet, vidéken az ürömi Hütte éttermet választották meg étterem kategóriában az év kutyabarát helyének az azonos címmel meghirdetett pályázat internetes szavazói. Az év kutyabarát embere elismerést Sándor Zoltán Attila, a Kőbányai Széchenyi István Általános Iskola igazgatója kapta.

Idős bácsit keresnek a zalai rendőrök

2014. szeptember 19.
A rendőrök mellett közel harminc ember – rokonok, szomszédok – keresik Molnár Ernőt, aki 2014. szeptember 18-án délután 16 óra és 19 óra között otthonából ismeretlen helyre távozott és azóta nem adott életjelet magáról. A rendőrséget az idős férfi menye értesítette.

Megkezdődött a keszthelyi közvilágítás korszerűsítése

2014. szeptember 19.
A héten elkezdték kicserélni a hagyományos lámpatesteket energiatakarékosra Keszthelyen. A közvilágítás komoly megtakarítást jelentő korszerűsítését európai uniós támogatás segítségével valósítja meg a város.

Tibeti hangtálak nőknek és férfiaknak

2014. szeptember 18.
A zene nagy hatást gyakorol a lélekre és a szellemre, kimozdít a lehangoltságból, elűzi a stresszt, és orvosolja a koncentrációs vagy alvászavarokat. A tibeti tálak a zeneterápiában, azon belül is a vibrációs terápiában kapnak fontos szerepet. Lenner Attila masszőr írása.

Helybe visszük az államigazgatást

2014. szeptember 18.
– Többször hallottuk már, hogy a járási hivatal szervezetén belül ügysegédek működnek. Mit jelent ez a gyakorlatban? – kérdeztük a járási hivatalvezetőt, dr. Varga Andreát.

Köszönet a Keszthely Járás Védelmi Bizottsága nevében!

2014. szeptember 18.
Köszönet mindazoknak az önkénteseknek, akik a Mura folyó áradása miatt kialakult árvíz védekezésében részt vettek:

Takács Nikolas a Sztárportré vendége - Kalap, sapka, és ami mögötte van

2014. szeptember 18.
Takács Nikolas a Sztárportré vendége, stílus kapcsán.

Gyors mascarponés süti receptek

2014. szeptember 17.
Elsősorban a tirumisu alapanyagaként ismerjük a mascarpone névre hallgató krémet, pedig konyhai felhasználása ennél jóval szélesebb körű. Legyen szó édes krémekről, vagy sós mártásokról, a mascarpone megállja a helyét édességként, de mártogatósként, rizottóba, húsok sütéséhez is.

Összeütközött egy személyautó és egy teherautó - Hárman sérültek meg a keszthelyi balesetben

2014. szeptember 17.
Az elsődleges orvosi vélemény szerint két férfi és egy nő nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett abban a közlekedési balesetben, amely 2014. szeptember 17-én 9 óra 55 perckor történt Keszthelyen.

A zene teljesítményfokozó hatású

2014. szeptember 16.
Nagyon fontos, hogy harmóniában legyen a zene a mozgásformával, legyen az futás, areobik, TRX vagy spinning. Krepsz Zoltán testépítés-fitnesz sportedző, TRX-edző, IWI-óraadó és Krepsz-Kapai Bernadett aerobikedző, gyógytestnevelő, TRX-edző szerint kiváló motiváló és hangulatjavító erővel hat egy-egy jól megválasztott dallam.

Programokban gazdag hónapok jönnek

2014. szeptember 16.
Keszthelyen változatos programok várják az érdeklődőket az év hátralévő részében, erről Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ és a Balaton Színház és Konferenciaközpont igazgatója tartott sajtótájékoztatót.

Szemkápráztató tánckuriózumok

2014. szeptember 15.
A Balaton-parti városban idén tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Keszthelyi Táncpanorámát, mely az elmúlt évekhez hasonlóan igazi kuriózumnak számító, szemkápráztató előadásokat kínál az érdeklődők számára.

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!

SAPSZON ORSI QUINTET
2014. november 06.
zene

Az I. világháború tárgyi emlékei
2014. október 30.
Múzeumok Őszi Fesztiválja

Városi megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére
2014. október 23.
megemlékezés

BOPPARD-I FÚVÓSZENEKAR KONCERTJE
2014. október 22.
zene

Fáklyás felvonulás
2014. október 22.
ünnep

1-20   21-40   41-60   61-80   81-100   101-120   121-140   141-160   161-180   181-200   201-220   221-240 >>>

Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  22
kultúra
  57
sport
  46
életmód
  48
környezetvédelem
  17

Hirdetés