Kiemelt képgalériánk

2016.14.hét

2016. április 10.


nézze meg képeinket!

Kiemelt tudósításunk

Minden település küzd az elöregedés problémájával – mind a lakosság, mind az épített örökség tekintetében. És mindegyikük másképp veszi fel a harcot az idővel.

Kreativitás, párbeszéd, együttműködés: Kraft

2016. március 22.

bővebben!


24 óra hírei

Már lehet szavazni a keszthelyi orvosra!

2016. március 04.
A 2015-ös Astellas-díj – Az év orvosa pályázatra beküldött betegtörténeteket a nyolctagú zsűri a napokban közösen értékelte és kijelölte az idei internetes közönségszavazás résztvevőinek körét. Dr. Szőcs Tamásra, a Keszthelyi Kórház hasi sebész adjunktusára is lehet szavazni!

Keszthelyi az év állatorvosa

2016. március 04.
Az „Év állatorvosa" címet vehette át dr. Koósz Attila, a murakeresztúri születésű, horvát származású, keszthelyi állatorvos.

A könyvelés a következő hónapokban mindenkinek fontos lesz

2016. március 04.
A jó könyvelés hozza a pénzt, a rossz pedig viszi – ezt az alapigazságot a legtöbb vállalkozó jól megtanulta. Február 25-én lejár a személyi jövedelemadó bevallásának határideje; ilyenkor sok egyéni vállalkozó kap a fejéhez a számok láttán.

Látjuk-e a Facebook hirdetést vagy csak ott van?

2016. március 03.
Az utóbbi években a klasszikus online reklámfelületek mellett megjelentek a fejlettebb reklámeszközök, mint a Facebook hirdetés, a Google AdWords, a PR tartalmak... Bebizonyosodni látszott, hogy a klasszikus reklámfelületek hatékonysága folyamatosan csökken; a felhasználók egyszerűen „ellenállók” lettek velük szemben – ezt nevezzük bannervakságnak. Ez a fajta felhasználói viselkedés utat nyitott a fejlettebb reklámeszközök elterjedésének.

15 ezer új orosz vendégéjszakára számítanak Hévízen

2016. március 03.
Bár 2015-ben a Balaton régió turizmusa összességében növekedett, és Hévízen meghaladta tavaly az egymilliót a vendégéjszakák száma, a – jellemzően jól költő - orosz turisták számának és arányának csökkenése hátrányosan érinti a térség szolgáltatóit. A Magyar Turizmus Zrt., Hévíz Város Önkormányzata, a budapesti orosz nagykövetség és a turisztikai szakmai képviselőinek összefogása konkrét eredményre vezetett: az orosz gyógyvendégeket hamarosan új, heti rendszerességgel közlekedő repülőjárat szállítja Moszkva és Sármellék között. A járatnyitástól minimálisan mintegy 15.000 új orosz vendégéjszakát várnak a szakértők Hévízen és térségében.

Ha vonatoznál, figyelj oda!

2016. március 03.
A hétvégi munkanap áthelyezés miatt március 5-én, szombaton munkanap lesz. A MÁV-START ehhez igazította a vonatok közlekedési rendjét. Március 15-én ünnepi forgalmi menetrend lesz érvényben.

A sofőrszolgáltatás segít megvédeni a jogosítványodat

2016. március 03.
Danit cukkolják a barátai, hogy amióta megszerezte a jogosítványt, azóta nem lehet vele bulizni, mert egy korty alkoholt sem iszik. Dani nem tipikus egyetemista: felelősségteljes, nem iszik, ha vezet. Még abba sem megy bele, hogy egy pohár sörrel jutalmazza meg magát a legnehezebb vizsgák után.

Nemzetközi vizeken a Hévízi-tó

2016. március 02.
Ha arra gondolunk, hogyan hat a természetes környezet az emberre, és ugyanezt megnézzük fordítva, nem biztos, hogy egyenlőséget tapasztalunk. Az urbanizáció, az épített környezet térhódítása jelentősen növeli a természetes környezetünktől való eltávolodást, ami nem kívánt következményekkel járhat.

Komoly lehetőséget látnak a keszthelyi apartmanokban

2016. március 01.
A keszthelyi öböl ideális környezetében kezdődött meg az év egyik kiemelkedő, Balaton-parti építőipari beruházása, amely a tó egész régióját érintő fejlesztésekkel összhangban kínál remek befektetési lehetőségeket a hosszú távra tervezőknek.

Szombattól ismét játsszák a hévízi moziban a Saul fiát

2016. február 29.
Hévízen is drukkoltak, hogy a tegnap esti Oscar-díj átadáson a legjobb idegen nyelvű filmért járó szobrot a Saul fia kapja. Szombattól ismét játsszák a filmet a Fontana moziban.

Új Suzuki-kereskedést avattak Keszthelyen

2016. február 29.
A Balaton nyugati csücskében nyílt újabb Suzuki-szalon, immár a hetvenhatodik az országban. A Suzuki Keszthelyt a húszéves kereskedelmi és szerviztapasztalatokkal rendelkező Gadácsi Csoport üzemelteti.

Oscar-díj - A Spotlight a legjobb film, a Saul fia a legjobb idegen nyelvű alkotás

2016. február 29.
A Spotlight - Egy nyomozás részletei kapta a legjobb filmnek járó elismerést helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben a 88. Oscar-díjátadó gálán, amelyen 34 év után nyert ismét magyar film: a Nemes Jeles László rendezésében készült Saul fia a legjobb idegen nyelvű alkotások között.

Csapadékosan, helyenként hóval kezdődik a tavasz

2016. február 28.
A tél utolsó napján néhol akár 17 Celsius-fokig is melegszik a levegő, de országszerte csapadékosra fordul az idő. A meteorológia tavasz első napjaiban sok esőre, helyenként hóra, ezzel együtt némi lehűlésre kell készülni - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi országos középtávú előrejelzéséből.

Mennyiért adnak nyelvtudást az iskolán kívül?

2016. február 25.
Egyelőre nem közeledik az európai élvonalhoz a magyar fiatalok nyelvtudása. Bár számos végzettséghez, diplomához sőt a munkaerőpiaci állásajánlatok kétharmadánál is elvárás a nyelvtudás, ma már az lenne az alapvető, hogy egy sikeres fiatal két idegen nyelven beszéljen.

Lehangoló a fiatalok helyzete

2016. február 25.
A magyar diákok negyede túlsúlyos vagy elhízott, az állóképességi szintjük pedig lehangoló - derült ki a 2014/2015-ös tanévben elvégzett Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt (NETFIT) eredményeiből.

Évről évre bővülő kínálat a Keszthelyi Kilométereken

2016. február 24.
A 2016-os Intersport Keszthelyi Kilométerek idén is újdonságokkal várja a pünkösdi hosszú hétvégére a Balaton-parti városba érkező sportturistákat. 2015-ben 10 ország közel kétezer futója vett részt az évről-évre népszerűbb fesztiválon.

„Az emberszerelés nem gyógyítás”

2016. február 24.
Adatneurotikus orvostársadalom, emberszerelő műhely, germanofób felfogás – akár egy új sci-fi mozi ajánlója is lehetne, a valóság azonban sokkal elszomorítóbb: ez a mai magyar egészségügy. Dr. Szutrély Péter szerint borítékolható volt a hanyatlás.

Deviza átutalás - sorszámhúzás nélkül

2016. február 24.
Sokat egyszerűsödött a deviza átutalás folyamata, amely korábban csak bankon át volt kivitelezhető. A változás a tömeges igény kialakulásának köszönhető, mivel milliók dolgoznak, vagy intézik ügyeiket ma már más országban, mint ahol élnek. Határok nélküli világban élünk, és ennek köszönhetően az országok közti pénz utalás sem tarthat ma már csaknem egy hétig, mint nem is oly régen.

Jön az ingyen telefonálás mobilon - Vége a percdíjaknak?

2016. február 23.
Az adatforgalommal járó szolgáltatások, mint a Skype és a Viber sok magyar család számára ismertek. Ezeknél állítólag nem csak minőségben lesz jobb a Magyar Telekom által beígért ingyen telefonálás. Vége a percdíjaknak?

„Keszthelynek ezerszínű a múltja, mégis sápadt”

2016. február 22.
Kerner Gábor, a tavaly ősszel harmadik alkalommal megalakult Keszthelyi Városvédő Egyesület egyik alapítója előző számunkban a korabeli városvédők okosságát dicsérte. Az építész-néprajzkutató, aki nemcsak az épített, hanem a szellemi örökség szerelmese is, most Keszthely napos és árnyékos oldalát is lefestette.

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!

A KULLANCS: JOBB FÉLNI, MINT MEGIJEDNI
2016. április 29.
CSALÁDBARÁT-KERTBARÁT KÖR

A DÉVÉNY-MÓDSZER – A GYÓGYÍTÁS ÉS A FEJLESZTÉS ÖSSZHANGJA
2016. április 29.
SZÜLETÉS HETE

BELÜL SEMMI - DUMASZÍNHÁZ
2016. április 28.
egyéb

SZÜLETÉS HETE (csütörtök)
2016. április 28.
SZÜLETÉS HETE

AZ ANYATEJES TÁPLÁLÁS – MIÉRT JÓ SZOPTATNI?
2016. április 27.
BABAVÁRÓ KLUB

1-20   21-40   41-60   61-80   81-100   101-120   121-140   141-160   161-180   181-200   201-220   221-240 >>>

Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  30
kultúra
  74
sport
  59
életmód
  67
környezetvédelem
  26
Ikszeld ki, ha nem vagy robot!

Hirdetés