Kiemelt videónk

Nem csalás, nem ámítás! Ropogós, ízletes, dagasztás nélküli bagettet készít Somogyi Zoltán Max gasztroblogger a Monitor konyhájában! Csak a kezét figyeljék! :)

Bagett dagasztás nélkül

2015. július 24.

nézze meg videónkat!

Kiemelt képgalériánk

Kékszalag 2015

2015. július 02.


nézze meg képeinket!


24 óra hírei

Luxusnyaralás utazási hitel segítségével

2015. június 27.
Álomnyaralást tervez, de a szükséges anyagi háttér még nem áll hozzá rendelkezésére? Az egész évben vágyott pihenés megszervezéséhez sosincs késő hozzálátni, ám fontos, hogy már a szállásfoglaláskor és a repülőjegy megvásárlásakor tisztában legyen azzal, milyen forrásból fogja finanszírozni a kikapcsolódást.

A balatongyöröki strand kapta a legtöbb pontot

2015. június 27.
Idén megújult a Kék Hullám Zászló balatoni strandminősítő rendszer, a szigorúbb pontozással és csillagokkal történő rangsorolásban a nevezett strandok közül a 8 legjobb kapott három-, 14 kettő- és 5 egycsillagos minősítést.

„Az ilyen oroszínséges időkben is nyolcvanszázalékos az éves foglaltságunk”

2015. június 26.
Véget ért az iskola, tombol a nyár, olvadoznak a hőmérők. A főszezonba léptünk, ezért megkerestük a keszthelyi, hévízi szállodák vezetőit, mondják el tapasztalataikat az idényről. Elsőként Mácsai Péterrel beszélgettünk, aki tavaly nyáron vette át a Danubius hévízi szállodáinak vezetését (Danubius Health Spa Resort Aqua**** és Danubius Health Spa Resort Hévíz**** Superior). Kinevezése három évre, a korábbi igazgató, Nagy Rita távolléte idejére szól. Nincs könnyű helyzetben, mert a mindennapokban két elődje keze nyomát is érezni a szálloda működésén.

„Nálunk a család nem vendégszegmens vagy kiegészítő termék”

2015. június 25.
A négygyerekes, 43 éves Baldauf Csaba igazán tudja, milyen egy nagy családdal pihenni. Saját és vezetőtársai ez irányú tapasztalatainak is köszönhető, hogy a négycsillagos alsópáhoki Kolping Hotel bekerült a legjobb tíz vendéglátóhely közé a TripAdvisor, a világ legnagyobb turisztikai értékelő oldalán családok kategóriában. A szálloda igazgatója villamosmérnök−közgazdász végzettségű, imád a jó borok mellé sajtot kóstolni, és eddig négy maratont teljesített. A turisztikai szezon rajtja előtt kerestük fel kérdéseinkkel.

KeszthelyFest - Nyárra hangolva!

2015. június 25.
Július 2-án kezdődik a KeszthelyFest. A több helyszínen zajló programsorozat valamennyi korosztályának megfelelő szórakozási lehetőséget nyújt, a rendezvényhelyszínek Keszthely legforgalmasabb turistaútvonalán, a Festetics-kastély - Fő tér - Balaton-part tengelyen helyezkednek el.

Emberölés miatt keresik

2015. június 25.
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 20000/57/1996. bűnügyi számon elfogatóparancsot adott ki a képen látható Czimmermann Péter ellen. A 38 éves férfit emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt keresi a rendőrség.

„Szenvedély és alázat nélkül nincs siker”

2015. június 23.
Zongorista, borász, szenvedélyes vadász, aki öt nyelven beszél. Liszkay Mihály 1956-ban hagyta el Magyarországot, majd hollandiai egyetemi tanulmányait követően étteremtulajdonossá vált. Ötvenévnyi világcsavargás után 2000 körül került vissza Magyarországra. Befektetni jött haza, de vereséget nem ismerő mentalitása itt tartotta. A Káli-medencében felfedezte magának Monoszlót, és míg a pályázatokra várt, beértek a borai. Az elhanyagolt szőlős ma már elsőrangú, világversenyeken győztes bordeaux-i vörösborokat terem. A hangjában azonban szomorúság van, amikor az ország helyzetéről beszél.

Kékszalag - Profik és amatőrök ugyanazon a pályán

2015. június 23.
Több tízezer érdeklődőt és látogatót vonz évről évre a Balaton legnagyobb vitorlás eseménye, a tókerülő Kékszalag verseny. Idén július 2-án, csütörtökön 9 órakor rajtol Balatonfüredről a 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíj mintegy hatszáz hajósra becsült mezőnye. A verseny útvonala az idei évben is a megszokottak szerint alakul: Balatonfüred - Paloznak - Tihany - Hajógyári-öböl - Balatonfüred.

Franciaországi árverésen vásárolt bútorokat a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum

2015. június 20.
A 19. században, XVI. Lajos korabeli stílusban készült ülőbútorokat vásárolt egy lyoni árverésen a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum, amelynek termeiben a Festeticsek eredeti műtárgyai is egyre gyarapodnak - hangzott el az újonnan beszerzett bútorok csütörtöki bemutatásán

Ismét közlekednek a Bagolyvonatok Keszthelyre

2015. június 20.
Életbe lépett a nyári menetrend a balatoni vonalakon, ami jelentősen megkönnyíti a tóhoz utazók közlekedését.

Gyorsabb internetezés Keszthelyen

2015. június 19.
2015 második felében megkezdődik Keszthely több városrészén, a Schwarz-lakótelepen, a Gagarin, a Vaszary és a Martinovits utcában a Telekom nagy sebességű, széles sávú internetszolgáltatásának kiépítése. Várhatóan nyártól a keszthelyi Telekom-előfizetők is élvezhetik az eddigieknél még gyorsabb internet minden előnyét, például az interaktív tévé szolgáltatást.

Londoni repülőjegy: cél a multikulturális metropolisz!

2015. június 18.
London az az európai város, ahol egy helyen van jelen a történelmi múlt, a kulturális látnivalók és persze számos érdekes látnivaló a London Eye-tól kezdve a Hyde Parkon keresztül a Madame Tussaud Múzeumig.

Nyáron a motorgumi szerelésre is adhatjuk a fejünket

2015. június 17.
A legtöbb motorkerékpár-tulajdonos nem is sejti, hogy a motorgumi szerelés mennyire különbözik az autógumik szerelésével.

A rómaiak nyomában Balatongyörökön

2015. június 17.
Balatongyörök már az ókorban is lakott település volt, a rómaiak is szívesen telepedtek meg itt. Ennek nyomait őrzi k a Szépkilátó alatti római villa romjai is. Ez a történelmi múlt ihlette a június 26-28. között megrendezésre kerülő programunkat is.

Jótékony célért bontanak vitorlát a Kékszalag indulói

2015. június 17.
Bár a Kékszalag hivatalos nevezése csak június végén lesz, a szervezők legalább 600 hajóra számítanak. A vitorlázók közül többen jelezték, hogy idén egy jó ügy mellé állnak – a cél 1 millió forint összegyűjtése.

Péntektől Levendulafesztivál Tihanyban

2015. június 17.
Az első levendula fesztivált 2005-ben rendezték Tihanyban, a levendula hazai „fellegvárában” – azóta is minden júniusban felelevenítik a levendulatermesztés és feldolgozás hagyományait. A tihanyi Levendulafesztiválon minden a levenduláról szól: a népművészei kirakodóvásáron, a kézműves játszóházban is a levendula feldolgozásának különböző módjait ismerhetik meg a fiatalabbak és idősebbek péntektől vasárnapig.

Nem mondja, teszi a nagy dolgokat a gelsei kovács

2015. június 16.
Nyolc éve járja hétmérföldes csizmájában Erdélyt Horváth Ákos kovács. Tavaly a Hagymás-hegységben volt, és a maga módján hódította meg az Egyeskő (Egyes-kő) csúcsát: miután a sziklát legyűrte, gondolt egyet, s kovácsolt egy új keresztet a tetőre. A pergő, ízes beszédű férfi maga finanszírozta a küldetést, de sok segítséget kapott az erdélyi barátoktól, a keszthelyi Tál Zoltán atyától és a családjától.

Kezdődik a nyári szünet: így osszuk be okosan az időt

2015. június 15.
A június 16-tól kezdődő magyar iskolai nyári szünet a hosszú vakációk közé tartozik Európában. Miközben a gyerekek alig várják az utolsó csengőszót, a szülőknek nem kis fejtörést okoz, hogy tartalmas programokról gondoskodjanak erre a 11 hétre.

Végre vége - Nem kell átszállni, újraindul a vonatközlekedés

2015. június 14.
Vasárnapra virradóra újraindul a vonatközlekedés Lepsény és Szántód-Kőröshegy között, a június 20-i nyári menetrend életbelépésével pedig újabb járatokkal bővülnek a vasúti szolgáltatások a Balaton felé.

II. Szent Iván Éj és Múzeumok Éjszakája a Balaton régióban

2015. június 12.
A nyári napforduló tűzünnepét már évszázadok óta Szent Iván napjának, azaz június 24-nek az előestéjén tartják. A Balaton régióban is sok helyen gyújtanak tüzet ezen az éjszakán – az ősi pogány szokásoknak, az ezekre épült keresztény szokásoknak és a magyarországi hagyományoknak megfelelően.

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!
1-20   21-40   41-60   61-80   81-100   101-120   121-140   141-160   161-180   181-200   201-220   221-240 >>>

Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  28
kultúra
  69
sport
  57
életmód
  61
környezetvédelem
  21

Hirdetés