24 óra hírei

A világ 600 legjobb egyeteme között a Semmelweis

2015. október 01.
Felkerült a világ 800 legjobb egyetemét tartalmazó, a londoni székhelyű Times Higher Education által publikált világrangsorra a Semmelweis Egyetem, mely eredményei alapján az 501-600. helyezés közötti sávban szerepel.

Őszi újdonságok sora a Tulipánban

2015. szeptember 30.
Véget ért a nyár, a Tulipán helyi termékek és magyar áruk boltja pedig megvonhatja az eltelt három hónap mérlegét. Vaszily Zsolt, az üzemeltető Selecta Natura Kft. ügyvezetője nagyrészt elégedett: a bolt a jellegét megtartotta, azon helyi termelőkre, akik eddig a termékek nagy részét hozták, továbbra is számíthat.

Gasztrokalandok az olasz pizza világában

2015. szeptember 30.
Baráti összejövetelek, hirtelen betoppant vendégek, egy rohanós nap befejezése, vagy az első romantikus vacsora olaszos hangulatban- csak néhány olyan alkalom, amikor egy jó pizza választásával biztosan nem lehet mellélőni.

Minden, amit a dugattyús kompresszorról tudni érdemes

2015. szeptember 29.
A dugattyús kompresszor beszerzése és használata gyakran válik szükségessé otthoni, barkácsolási, kisipari, vagy nagyüzemi körülmények között.

Szent Mihály arkangyal az egyház ősi oltalmazója mellett a halottak szószólója is

2015. szeptember 28.
Szeptember 29. Szent Mihály napja a kisfarsang időszakának kezdő napja, a lakodalmak ideje, a gazdálkodóknak a számadás napja is. Az egyház e napon Szent Mihály arkangyal megjelenésére emlékezik.

Európa egyik legnagyobb egészségturisztikai szakvásárát rendezik meg Hévízen

2015. szeptember 28.
Európa egyik legnagyobb egészségturisztikai szakvásárát rendezik meg októberben Hévízen, ahová Észak-Amerikától az Arab-öböl térségéig, a világ számos pontjáról várnak látogatókat. A kiállítást konferenciák, hotelbejárások, társasági programok, illetve különböző bemutatók színesítik. A Meeting of the Spas of Central Europe (SPACE) elnevezésű esemény az egészségturizmus iránti egyre növekvő keresletre alapoz.

„Nem távozhat tőlünk elégedetlen vendég, mert nincs második első benyomás”

2015. szeptember 28.
Az egykori Rogner Hotel tulajdonjogáról 2010 óta folyó perek lezárása után a CIB Bank májusban eladta a hévízi szállodát. A 232 szobás Lotus Therme Hotel & Spának, a város egyetlen ötcsillagos hoteljének az üzemeltetője az Accent Hotel Management maradt, az új tulajdonos az orosz magánkézben lévő AEG Ingatlanhasznosító Zrt. Szállodavezetőket bemutató sorozatunk ez évi utolsó részében Pusztai Erzsébettel beszélgettünk, aki a többiekhez hasonlóan vélekedett a desztináció helyzetéről és kilátásairól.

Szálkásító étrend nőknek - hasznos tanácsok az étkezéshez

2015. szeptember 28.
A fogyni, formálódni vágyó hölgyek gyakran dőlnek be a gyors eredményeket kínáló csodadiétáknak, pedig a szálkásító étrend nőknek egészen másról szól, mint a drasztikus kalóriamegvonás. Ideje lenne eloszlatni egy sor olyan tévhitet, amely a nők fejében él arról, hogyan is érhetnék el az álomalakot.

Nem a méret a lényeg, és nem a külső számít

2015. szeptember 26.
A burgonya az alapélelmiszereink közé tartozik, amikor elmegyünk vásárolni, mégsem figyelünk arra, hogy különbség van krumpli és krumpli között. Dr. Polgár Zsolt, a Pannon Egyetem Burgonyakutatási Központjának igazgatója elmondta: nem szabad beskatulyázni a fajtákat kizárólag a héjuk színe alapján.

Új monitoringrendszer a Hévízi-tó szolgálatában

2015. szeptember 26.
A Hévízi-tó egyedülálló mind látványában, mind természeti adottságaiban. Páratlan tőzegmedrű forrástó, amely különleges vizének köszönhetően egész évben várja a gyógyulni, pihenni vágyókat. Mindezek mellett azonban egy érzékeny ökoszisztéma, amely törődésre szorul, és magas szintű odafigyelést igényel – fejtette ki Németh György, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház környezetvédelmi vezetője.

Tovább fogytunk

2015. szeptember 24.
2015 első hét hónapjában 52 235 gyermek született, 0,7%-kal több, mint az előző év azonos időszakában. A halálozások száma 78 709 volt, ami 2014. január–júliushoz viszonyítva nagymértékben, 7,0%-kal emelkedett. A természetes fogyás 26 474 fő volt, 4811-gyel több az egy évvel korábbinál.

Eső, szél, hűvős napok - Borús idő várható a hétvégén

2015. szeptember 24.
Borús, szeles, egyre hűvösebb idő várható a hétvégén, sok esővel. Pénteken országszerte jelentős mennyiségű csapadék hullhat - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az országos, középtávú előrejelzésében.

Nyitott Balaton őszi programokkal, kedvezményekkel

2015. szeptember 24.
A Nyitott Balaton szeptember 25. és október 5. között zajló kampánya idején programokkal, ingyen vitorlázással, kedvezményes szobafoglalással, újborokkal szeretnék ősszel is a Balatonhoz csábítani a turistákat, az akcióhoz 182 szálláshely és 86 vendéglátóhely csatlakozott.

A hévízi "csodató" titkára és az orchideák csábítási trükkjeire is fény derül Zalában a Kutatók éjszakáján

2015. szeptember 24.
A zalaegerszegi felsőoktatási intézményekben a Z generáció, valamint az okostelefon és az egészségfejlesztés közti összefüggés is kiemelt téma lesz pénteken, a Kutatók éjszakáján, míg Keszthelyen többek közt a hévízi "csodavíz" titkairól és az orchideák csábítási trükkjeiről tartanak előadást.

Bezár a keszthelyi Cib Bankfiók

2015. szeptember 24.
A CIB Bank 2015. december elején 12 bankfiókot zár be, a jelenlegi 95 egységből álló hálózatát 83 fiókra csökkenti.

Zalaegerszegen is vehetsz akciós kazánt - Már nincs sok idő hátra!

2015. szeptember 23.
A Merkapt Zrt. kazán kiárusítás keretében Nagy Kazánválasztó Napot tart, ahol több mint 100 kazán árát akciózzák és a régi, akár működésképtelen kazánokat 5 000 Ft értékben beszámítják.

Keresik Magyarország legintelligensebb diákjait

2015. szeptember 23.
Játékos formában mérhetik fel az intelligenciájukat a középiskolások és egyetemisták idén is, hiszen harmadszor is elindította a Diákhitel Nagy Diák IQ-tesztet az MFB csoporthoz tartozó Diákhitel Központ és a DUE Médiahálózat. A háromfordulós vetélkedőben a Mensa HungarIQa fejlesztésében készült feladatsorokat az előző években már 31 ezernél is több fiatal töltötte ki.

Vitorlázás és építészet

2015. szeptember 22.
Tudjuk jól, hogy a vitorlázás nem áll távol az építészettől. A múltban ugyanúgy, mint a jelenben számos építész hódol ennek a gyönyörű technikai sportnak, mások mellett Alvar Aalto, Norman Foster, Renzo Piano, vagy éppen John Pawson is tervezett már hajót.

Balatongyörök aranyérmet, Siófok ezüstöt és a legszebb főtérért járó különdíjat kapott az Európai Virágos Városok és Falvak versenyén

2015. szeptember 22.
Idén az Egyesült Királyságban, Bristolban tartották meg az Európai Virágos Városok és Falvak versenyének (Entente Florale Europe) díjkiosztó ünnepségét szeptember 18-án. A hazánk képviseletében induló két nagyszerű település Balatongyörök és Siófok szép eredményt ért el, hiszen a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny 2014. évi nyertesei, Balatongyörök aranyérmet, Siófok pedig ezüstérmet és különdíjat nyertek az európai megmérettetésen. A díjakat Biró Róbert, Balatongyörök polgármestere és Lengyel Róbert, Siófok polgármestere vette át.

A gyenesdiási Burgonyanap egy egész szakma ünnepe

2015. szeptember 21.
Negyedik alkalommal kerültek terítékre a keszthelyi burgonyafajták a Balaton-parti üdülőfaluban, Gyenesdiáson. A burgonyanapon és főzőversenyen egész nap változatos programok révén ismerhették meg a résztvevők a környék burgonyafajtáit.

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!

MAGYAR KLASSZIKUSOK ÚJ KÖNTÖSBEN: TAMÁSI ÁRON
2015. november 27.
előadás

BOR ÉS SZERELEM
2015. november 27.
előadás

REUMA ELLEN A TERMÉSZET EREJÉVEL
2015. november 27.
előadás

KUKORICAFOSZTÓ JÁTSZÓHÁZ
2015. november 24.
NÉPMŰVÉSZET HETE

KATALIN-NAPI KIÁLLÍTÁS ÉS NYITOTT MŰHELY
2015. november 23.
NÉPMŰVÉSZET HETE

1-20   21-40   41-60   61-80   81-100   101-120   121-140   141-160   161-180   181-200   201-220   221-240 >>>

Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  29
kultúra
  71
sport
  59
életmód
  63
környezetvédelem
  21

Hirdetés