24 óra hírei

Közel egymilliárdos fejlesztési program indul a keszthelyi és a hévízi kórházban

2014. október 10.
Közel egymilliárd forintos pályázati forrás felhasználásával közös fejlesztési program indul a keszthelyi és a hévízi kórházban, amelynek révén új eszközökkel, korszerűbb körülmények között, a párhuzamosságokat megszüntetve gyógyíthatják a több mint 400 ezer lakosú ellátási körzet betegeit.

A Magyar Fürdőkultúra Napja Hévízen

2014. október 09.
A Magyar Fürdőszövetség a Magyar Fürdőkultúra Napját minden év októberének második szombatján szervezi. Ezen a napon Hévízen is különleges programokkal várják a látogatókat.

Negyvenmilliárd forint Zala megyére

2014. október 09.
Az elkövetkezendő hét évben, az új európai uniós ciklusban mintegy negyvenmilliárd forintot fordíthat főként gazdasági fejlesztésekre, beruházásokra Zala megye - jelentette ki sajtótájékoztatóján dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés alelnöke, a Zala megyei közgyűlés Fidesz-KDNP elnökjelöltje.

Foglalkoztatás, gazdaságfejlesztés, demokrácia

2014. október 09.
A választásokkal és a megvalósítandó programmal kapcsolatosan tartott sajtótájékoztatót a Magyar Szocialista Párt keszthelyi szervezete, a párt polgármesterjelöltje és képviselőjelöltjeinek társaságában. Mohácsi József elnök, polgármesterjelölt elmondta: fő cél, hogy Keszthelyt, a Balaton fővárosát felvidítsák, a városban ne csak szomorú embereket lehessen látni.

Együtt, egységesen Alsópáhokért!

2014. október 08.
„Célom, hogy továbbra is egységesen, egymást tisztelve, megbecsülve dolgozzunk a településünkért” – nyilatkozta lapunknak Czigány Sándor, Alsópáhok polgármestere, aki tizenkét esztendeje dolgozik Alsópáhokért, egy ciklusban képviselőként, kettőben pedig polgármesterként. Most újra indul az önkormányzati választáson.

Hazájukért haltak hősi halált

2014. október 07.
Az aradi vértanúkra és az 1848/49-es forradalmat követő megtorlás áldozataira emlékeztek Keszthelyen október 6-án, a nemzeti gyásznapon a 1848-as honvédek hősi emlékművénél, a Szent Miklós temetőben.

Terítéken a hiperaktivitás és a figyelemzavar

2014. október 06.
Kéznél lenni címmel szervezett szakmai konferenciát a Zala Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Keszthelyen, a Balaton Színházban. Az egynapos tanácskozás – amely kiadványbemutatás és továbbképzés is egyben – témája a hiperaktivitás és a figyelemzavar volt.

Brad Pittről és Liptai Claudiáról fantáziál a legtöbb magyar

2014. október 05.
A magyar nők Brad Pittről, a férfiak Liptai Claudiáról fantáziálnak a Szallas.hu legfrissebb felmérése szerint, amelyben azt kérdezték, melyik hírességet vinnék magukkal egy romantikus hétvégére. Míg a celebek többsége csak egy-egy korosztály vágyálmaiban szerepel, van néhány olyan híresség is, akivel mindenki szívesen eltöltene néhány intim percet.

Az ötös lottó 2014. 40. heti nyerőszámai és nyereményei

2014. október 04.
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 40. héten megtartott ötös lottó és joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

Roma referens a rászorulókért

2014. október 03.
Az Országos Roma Önkormányzat, valamint a fővárosi és a megyei kormányhivatalok együttműködése eredményeképpen száz roma származású állampolgár kezdhette meg referensi munkáját a múlt évben a járási hivatalokban. Erről kérdeztük dr. Varga Andrea hivatalvezetőt.

Utak, járdák, parkolók

2014. október 03.
Nyáron több járda- és útfelújítást elvégzett az önkormányzat Keszthelyen, biztonságosabb és kényelmesebb mindennapi közlekedést biztosítva a városlakók számára.

Napelemek segítik több keszthelyi intézmény áramellátását

2014. október 03.
Újabb három helyszínen épít ki napelemes rendszert Keszthely városa mintegy 47 millió forintos európai uniós támogatás segítségével. A Csány-Szendrey ÁMK, az Egry József Általános Iskola és a Városi strand is jelentős költségmegtakarítással számolhat jövőre.

A zene melengeti a lelket, csiszolja az agyat

2014. október 03.
A zene, a zenehallgatás melengeti a szívet és a lelket, csiszolja az elmét, és közösséget teremt – vallja Farkas Berta keszthelyi zongora- és énektanár, aki szerint az iskolában több énekórára lenne szükség.

Természettudományi labor a Kisvajdában

2014. október 02.
Az úgynevezett Kisvajda épületben készülő természettudományi labor munkálatait tekintette meg Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere, és Szörényi Zoltán, a Vajda János Gimnázium igazgatója.

A ciklus utolsó testületi üléséről

2014. október 02.
A Helikon Kastélymúzeum kezelésébe kerülhet a Festetics Mauzóleum az állam és a keszthelyi képviselő-testület döntése értelmében. Így kormányzati támogatás esetén állami forrásból újulhat meg az omladozó épület. A ciklus utolsó soros ülésén az önkormányzati büdzsé mellett a képviselők a város gazdasági társaságainak gazdálkodásáról is tájékoztatókat fogadtak el.

Balatoni Filmfesztivál Keszthelyen

2014. szeptember 30.
A keszthelyi Balaton Színház tizenegyedik alkalommal ad otthont a Balaton Filmfesztiválnak, melynek kezdetek óta a legfőbb célja, hogy a látogatók bepillantást nyerjenek a hazai filmvilág aktuális történéseibe.

Épülhet a kerékpárút

2014. szeptember 30.
Hamarosan megkezdődik a kerékpárút építése, mely a belvárost, a Festetics kastélyt érintve a Pipacs utcától a Balaton-partig, a bringakörútig vezet majd. A kivitelezői szerződést Göncz Attila, a VÜZ Nonprofit Kft. igazgatója és Horváth Sebestyén vállalkozó írta alá ünnepélyesen.

Összeütközött egy autó és egy motor Keszthelyen

2014. szeptember 30.
Az elsődleges orvosi vélemény szerint nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett egy 62 éves keszthelyi férfi abban a közlekedési balesetben, amely 2014. szeptember 29-én 15 óra 50 perckor történt Keszthelyen.

Cserhalmi Györgyöt és Bitskey Tibort választották a nemzet színészének

2014. szeptember 29.
A választást hagyományosan a Nemzeti Színházban tartották, ahol a nemzet színésze címet viselő tíz művész döntött arról csaknem egyórás tanácskozás után, hogy a szeptember 12-én elhunyt Sztankay István és a szeptember 13-án elhunyt Avar István helyére Bitskey Tibor és Cserhalmi György kerül a testületbe.

A keszthelyi családokért, gyermekekért

2014. szeptember 29.
A keszthelyi demográfiai helyzet javítására tett intézkedéseket tekintették át a képviselők a szeptemberi soros testületi ülésen Ruzsics Ferenc polgármester előterjesztése alapján.

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!

SAPSZON ORSI QUINTET
2014. november 06.
zene

SZARAJEVOTÓL-TRIANONIG
2014. november 05.
Ismeretterjesztő előadás

MEGEMLÉKEZÉS AZ 56-OS FORRADALOM LEVERÉSÉNEK ÉVFORDULÓJÁN
2014. november 04.
megemlékezés

Kapcsolatra teremtve...
2014. november 03.
Lélektani esték

Lakásunk díszei a szobanövények
2014. október 31.
Családbarát-kertbarát kör

1-20   21-40   41-60   61-80   81-100   101-120   121-140   141-160   161-180   181-200   201-220   221-240 >>>

Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  23
kultúra
  57
sport
  46
életmód
  48
környezetvédelem
  17

Hirdetés