Legyen a kezdőlapom Hozzáadás kedvencekhez Kapcsolat RSS hírolvasó 2015.05.28., csütörtök - Emil,Csanád

24 óra hírei

Sikerek, kimagasló versenyeredmények a Keszthelyi Közgazdasági Szakközépiskolában

2015. május 05.
Az idei tanévben sikert sikerre halmoz a Keszthelyi Közgazdasági Szakközépiskola. Számos tanulmányi és sporteredményt értek el az iskola diákjai, az intézményben folyó összetett és magas szinten koordinált szakmai munkának köszönhetően.

Keszthely város és a keszthelyi polgárság története

2015. május 04.
A polgár személyében szabad, és ezt vagyona, jövedelme is biztosítja. A középkorban ezért polgárok csak a szabad királyi városokban éltek. A földesúri tulajdonban lévő, mezővárosi kiváltságokkal rendelkező Keszthely lakói jobbágyok voltak.

Seneca, Bodor Ádám és Tóth Árpád művei a magyar tételek között

2015. május 04.
Grendel Lajos irodalomtörténeti munkájának bevezetőjét kapták a középszinten érettségizők szövegértési feladatként az eduline.hu információi szerint a hétfői magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsgán. Az ezt követő szövegalkotási feladatok között Seneca-idézet, Bodor Ádám-novella, valamint Tóth Árpád és Jékely Zoltán egy-egy versének összehasonlítása szerepelt.

A DK véleménye a keszthelyi polgármester beszédéről - Sajtóközlemény

2015. május 02.
A Demokratikus Koalíció nevében reagálnék a keszthelyi polgármester május 1-i euroszkeptikusnak tűnő beszédére és szeretném felhívni a figyelmet az alábbiakra:

Ruzsics Ferenc: "Keszthely végre település"

2015. május 02.
Balatoni évadnyitó ünnepséget tartottak pénteken Keszthelyen. Ruzsics Ferenc (Fidesz-KDNP), a város polgármestere azt mondta, jó szezonban reménykedik.

Kerékpárszállító hajókat indítanak a Balatonon

2015. május 02.
Négy önkormányzat megállapodott a Balatoni Hajózási Zrt.-vel, hogy már az előszezonban, május 1-jétől induljanak a kerékpárszállító hajók a kikötőik között.

A Csík zenekar és Presser Gábor is fellép - Boldog Békeidők Hévízen

2015. április 30.
A békebeli, azaz az első világháború előtti boldog időket kelti életre a Boldog Békeidők Hévíze rendezvény, melyet a fürdőváros immár ötödik esztendeje, április végén tart.

A színvonalas kiszolgálásért - Átadták a megújult keszthelyi buszállomást

2015. április 30.
A keszthelyi autóbusz-állomás korszerűsítése és a térség helyközi közösségi közlekedési szolgáltatásainak összehangolása követendő mintául szolgálhat az országban létesülő további intermodális csomópontok fejlesztéséhez Debrecentől Szombathelyig – mondta el Vitézy Dávid miniszteri biztos 2015. április 29-én, Keszthelyen, a megújult buszállomás átadásán.

Majális a Balatonnál

2015. április 28.
Hagyományos gyermek programokkal, majálissal várják régió-szerte a május 1-én szabadba kiránduló és szórakozni vágyó családokat.

Tízezer lépés kéne csak

2015. április 26.
Tízezer lépés, nyolc kilométer. Nagyjából ennyit kellene gyalogolnunk egy nap, hogy egészségesek és fittek maradjunk. Egy nagyvárosban ez nehezen megoldható, mégis oda kell figyelni a mozgásban gazdagabb életmódra. Számtalan praktika létezik, amely illeszkedik a hétköznapokhoz. Főleg az ülőmunkát végzőknek fontos lift helyett lépcsőzni, ebédidőben és telefonálás közben sétálgatni, vagy akár gyalog menni munkába és bevásárolni.

A hatos lottó 2015. 17. heti nyerőszámai és nyereményei

2015. április 26.
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 17. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

Szeles, esős, hűvös idő várható a következő a napokban

2015. április 26.
Hétfőn még 26 Celsius-fok körüli meleg is lehet, délutántól azonban záporokra, zivatarokra is készülni kell - közölte Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzés szerint a következő napokban hűvösebb lesz az idő, többfelé várható csapadék, erős, viharos lesz a szél. Május elsején is borús, esős, szeles idő várható.

Felkészültek az idei szezonra a balatoni vízimentők

2015. április 25.
Május 15-től 24 órás diszpécserszolgálattal és a teljes, héttagú flottájával megkezdi szolgálatát a Balatonon a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata - tájékoztatta a sajtót Bagyó Sándor, a szervezet elnöke szombaton Balatonfüreden.

Az ötös lottó 2015. 17. heti nyerőszámai és nyereményei

2015. április 25.
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 17. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

Aranyérmes a keszthelyi tűzoltó

2015. április 23.
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága által minden évben megszervezett atlétikai versenyen idén is szépen szerepeltek a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltói, dolgozói.

Súlyos közlekedési baleset Keszthely és Fenékpuszta között

2015. április 22.
Egy személyautó és egy kisteherautó ütközött össze Keszthely és Fenékpuszta között, az egyik sofőr megsérült. Az elsődleges orvosi vélemény szerint nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett annak az Opel Astranak a vezetője, amely 2015. április 22-én 13 óra 45 perckor ütközött össze egy Peugeot kisteherautóval.

Szigliget sikere egy tizenkét éves koncepció eredménye

2015. április 20.
Szigliget folyamatosan fejlődik: megszépült a vár, a süllőfesztivál és az újévi csobbanás pedig két olyan program, amely országosan jegyzett. A település polgármesterével, Balassa Balázzsal arra kerestük a választ, milyen stratégiával, mennyi idő alatt értek el eredményeket, milyen tervek vannak még a tarsolyukban, amelyeket Keszthelyről elleshetünk.

Vasárnapi nyitva tartás a Balatonnál? - Mentességet kért a Balatoni Szövetség

2015. április 17.
A helyi önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) levélben fordult Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez, kérve, hogy a kiemelt üdülőkörzet május elejétől szeptember végéig mentességet kaphasson a kereskedelmi vállalkozások, üzletek vasárnapi kötelező zárva tartása alól.

„Együtt küzdünk, de szükség van az egészséges rivalizálásra”

2015. április 17.
Dr. Bóka István nagy lehetőségeket lát az aktív turizmusban, de úgy véli, önmagában a turizmusból nem lehet megélni. Határozottan leszögezi: ezért minden vállalkozást, amely a Balatonnál be akar fektetni, meg kell becsülni. Balatonfüred polgármestere nem érzi úgy, hogy városa kitüntetett helyen állna, Keszthely helyzetét pedig nem látja borúsnak.

Keszthelyi jachtkikötő: ellenszélben, de jó irányban

2015. április 15.
Három hónap telt el azóta, hogy a Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft. átvette a Libás területet, és rendezte a számlákat. Azóta folyamatos a mozgás, szemmel látható a változás a kikötőben. Interjúnkban annak jártunk utána, mi minden történt, és mi az, ami nincs a helyén a fejlesztéssel kapcsolatban. Kérdéseinkre Péter Zsolt, a cég egyik ügyvezetője válaszolt.

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!

Hegyi Barbara: Alkalomadtán
2015. május 28.
könyvbemutató

A BALATON-PARTI ZÖLDTERÜLETEK ÉRTÉKEI
2015. május 28.
előadás

ÜTŐS BB
2015. május 28.
előaád

Keszthelyi Kilométerek Futóverseny - vasárnap
2015. május 24.
sport

Keszthelyi Kilométerek Futóverseny - szombat
2015. május 23.
sport

1-20   21-40   41-60   61-80   81-100   101-120   121-140   141-160   161-180   181-200   201-220   221-240 >>>

Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  28
kultúra
  68
sport
  56
életmód
  60
környezetvédelem
  21

Hirdetés