24 óra hírei

Árokba borult egy autó Cserszegtomajnál

2016. február 21.
Lesodródott az útról, majd árokba borult egy személyautó Cserszegtomaj térségében, a Sümegi úton. A jármű három utasát a mentők ápolják a helyszínen.

Óvodavezetői állást keres? - Itt egy lehetőség!

2016. február 20.
Cserszegtomaj Község Önkormányzat a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Cserszegtomaji Pipacs Óvoda és Egységes Óvoda-Bölcsőde óvodavezető (magasabb vezető) munkakör betöltésére

Az idén az individuum a trend

2016. február 18.
2016 szökőév, és ha szökőév, akkor nyári olimpia. A Magyar Olimpiai Bizottság a múlt év végén meghívásos pályázaton választotta ki a sportdelegáció formaruháit. Olimpikonjaink Rióban nem a megszokott piros-fehér-zöldben vonulnak majd, hanem fiatalosabb, dinamikusabb, anyag-, szín- és formavilágában komplexebb ruhákban mutatják meg magukat a világnak. A nyertes Use Unused divattervezői Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila és Tóth András. A trió hölgy tagja keszthelyi illetőségű, vele beszélgettünk.

Ha a saját utad keresed: Rejuvena!

2016. február 17.
Hétfő reggel 6.20, február első napja. Az iskola felé baktatunk, rajtunk kívül sehol senki, csak a nyúlós-ragadós szürke köd. A hó elolvadt, a fagyott föld felengedett, mindent beborít a sár.

A nagyméretű ruhák is lehetnek divatosak

2016. február 17.
Ízléses, igényes ruhadarabokat keresne, de nem tudja, melyek passzolnának alakjához? Nőként gyakran érezzük úgy, hogy valójában semmi nem áll jól, pedig könnyen lehet, csak a megfelelő szabásvonalra nem leltünk még rá eddig.

Marcaliban frissül fel a Lisa

2016. február 16.
A múlt héten hivatalosan is megállapították, hogy felolvadt a Balaton vize, így vége a korcsolyázós-fakutyázós időszaknak a tavon, nem mintha ebből a szempontból túlzottan el lettünk volna kényeztetve ezen a télen. Ideje lassan vitorlát bontani, mert április 1-jén megnyílik a keszthelyi jachtkikötő, és vízre bocsáthatók a kisebb-nagyobb hajók.

Hagyományteremtő böllérnapot tartottak Keszthelyen

2016. február 13.
A Pannon Egyetem Georgikon Karának szervezésében tartották meg az I. Böllérnapot Keszthelyen. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett eseményen a Földművelésügyi Minisztérium képviseletében Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár mondott köszöntő beszédet.

Zalában mondták ki a legkevesebben a boldogító igent

2016. február 10.
A házasságkötések száma a kilencvenes években évről évre csökkent, majd 2000-ben megugrott, akkor több mint 48 ezer házasságot kötöttek. Ezután tovább folytatódott a kedvezőtlen irányzat, amely 2010-ben érte el mélypontját, amikor mindössze 35 520 házasságkötés történt.

Több mint kétszáz lakást korszerűsítenek Keszthelyen

2016. február 09.
Keszthelyen kilenc társasház 203 lakása, vagyis mintegy ötszáz ember otthona újulhat meg az áprilisban kezdődő munkálatok révén.

Olcsó fürdőbelépő nyugdíjasoknak

2016. február 04.
A várakozásokhoz képest egy hónapos csúszással, de az Erzsébet-program keretén belül idén is elérhetővé vált a nyugdíjasok számára az úgynevezett fürdőbelépős pályázat. Első ránézésre hasonlóak a feltételek, mint a korábbi két évben, de összegyűjtöttük a lényeges tudnivalókat.

Februárban kiderül a magyar résztvevők neve

2016. február 04.
Idén Budapestre, Magyarországra és a magyar gasztronómiára figyel majd a világ, hiszen hazánkban rendezik a világ legrangosabb szakácsversenyét, a Bocuse d’Or-t.

Szakmai díjat nyert a hévízi egyesület

2016. február 03.
A 24. Turisztikai díjátadó gálán és évadnyitó fogadáson a Magyar Turizmus Zrt. szakmai díjait is átadták február 1-jén, a Budapesti Kongresszusi Központban. Az Év TDM szervezete díjat és az ezzel járó nettó egymillió forintos, marketingre felhasználható támogatást a hévízi egyesület nyerte el.

Telet temet a Balaton

2016. február 02.
7. alkalommal rendezik meg a Fonyódi Kolbászfesztivált. Az idei évben is a téli Balaton legnagyobb gasztronómiai eseményén szórakozhatunk együtt Fonyódon 2016. február 5-7 között.

Torkos Csütörtök 2016-ban is!

2016. január 31.
A Magyar Turizmus Zrt. 2016-ban is meghirdeti a népszerű Torkos Csütörtök akciót, amelynek időpontja idén február 11-re esik, és egyúttal az MT Zrt. szervezésében zajló „Gasztroélmények Éve 2016” tematikus programsorozat nyitánya is lesz.

Bogi koncert a Keszthelyi Kilométereken

2016. január 30.
A pünkösdi Keszthelyi Kilométerek az idén is újdonságokkal várja a Keszthelyre érkező sportturistákat. Az előző nyolc év tapasztalatai alapján, figyelve a versenyzők szokásait, a módosított programterv valószínűleg a legkedvezőbb lesz a kicsi és felnőtt futóknak.

Hófehér év eleji gondolatok

2016. január 28.
Január. Az év leghosszabb hónapja. Igen, tudom, éppen annyi napból áll, mint mondjuk a december, mégis… Hideg van, sőt most van csak igazán hideg, még mindig sötét van, és alig várjuk, hogy vége legyen, mert a karácsonyi ünnepi kiköltekezés után a pénztárcánk (és a hitelkártyánk) is lapos.

Aktív kommunikáció

2016. január 28.
Rohanó, elszemélytelenedő világunkban a generációs szakadékok leküzdésében a civil szervezeteknek különösen nagy szerepe van. Ennek érdekében fontos, hogy a különböző életkorban, élethelyzetben, egészségi állapotban és szociális jellemzőkkel bíró célcsoportok együttgondolkodása révén meginduljon egy aktív kommunikáció.

Csodálja a korabeli városépítők észjárását a keszthelyi építész

2016. január 27.
Tavaly ősszel harmadik alkalommal alakult meg a Keszthelyi Városvédő Egyesület. E havi számunkban Kerner Gábor alapító avatott be bennünket a műemlékvédelem kialakulásába, hanyatlásába és a kettő közötti összefüggésekbe. Az építész-néprajzkutató, aki nemcsak az épített, hanem a keszthelyi szellemi örökség szerelmese is, aggodalmait is megosztotta velünk.

8. danos keszthelyi karatés

2016. január 26.
Nem unatkoztak a Budo karate of Hungary szövetség karatésai a hét végén. A magyar karate élet régi támogatója, Kesic Bogdan 9 danos shotokan karate nagymester edzést tartott Keszthelyen.

„A legfontosabb a hitelesség megtartása”

2016. január 25.
Fiatalok, tehetségesek, és van véleményük. Hegyi Roland (HR) és Kvárta Mátyás gyermekkori jó barátok, és bár még mindig zsenge korúak, sokéves szakmai tapasztalat van már mögöttük. Most közös projektbe vágtak: együtt ötletelnek, és az utómunkát is együtt végzik – ki-ki a maga „asztala” szerint.

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!

„HOL VAGYON A VAGYON?”
2016. május 06.
Ismeretterjesztő előadás

BABA SZÜLETIK, ANYA SZÜLETIK, APA SZÜLETIK = CSALÁD SZÜLETIK
2016. május 06.
SZÜLETÉS HETE

CUMIFA AVATÁS A MŰVELŐDÉSI KÖZPONT UDVARÁN
2016. május 06.
SZÜLETÉS HETE

AZ ÖLTÖZKÖDÉS KULTURÁJA a 19. és a 20. SZÁZAD FORDULÓJÁN
2016. május 06.
Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület

KISMAMAKLUB
2016. május 05.
SZÜLETÉS HETE

1-20   21-40   41-60   61-80   81-100   101-120   121-140   141-160   161-180   181-200   201-220   221-240 >>>

Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  30
kultúra
  74
sport
  59
életmód
  67
környezetvédelem
  26
Ikszeld ki, ha nem vagy robot!

Hirdetés