Kiemelt videónk

Balatongyörök nem csak a nyári, fürdőzésre alkalmas időszakban jelent vonzó úti célt. Érdemes ideutazni ősszel is!

Balatongyörök ősszel

2016. január 26.

nézze meg videónkat!

Kiemelt képgalériánk

Vince Napi Borparádé a Tavernában

2016. január 23.


nézze meg képeinket!

Kiemelt tudósításunk

Alejandro González Inárritu A visszatérő című túlélőfilmjét jelölte a legtöbb kategóriában díjára az amerikai filmakadémia, a Saul fia című magyar dráma pedig esélyes a legjobb idegen nyelvű film Oscarjára. A listát, amelyen a színészi kategóriákban a tavalyihoz hasonlóan megint csak fehérbőrű művészek szerepelnek, csütörtökön Los Angelesben hozták nyilvánosságra.

Oscar jelölt a Saul fia!

2016. január 14.

bővebben!


24 óra hírei

Fidesz-KDNP frakció vs Ruzsics polgármester

2015. október 29.
Személyeskedésektől sem mentes szóváltás zajlott a mai keszthelyi testületi ülésen. Fidesz-KDNP frakció vs polgármester.

„Legyen közös ügyünk a KESZTHELYI NYÁRI JÁTÉKOK!”

2015. október 29.
Panta rhei – minden változik, minden mozog gazdaságilag, politikailag és kulturálisan is, s e változó körülmények között kell sikeresnek lennünk. Egy dolog mégis állandó volt az utóbbi tizenhat évben: a Keszthelyi Nyári Játékok sikere. Ugyanakkor az előző öt esztendő méltánytalanságai arra késztették Puskás Tamást, a Centrál Színház igazgatóját, a játékok szervezőjét, hogy felkeresse a város polgármesterét, Ruzsics Ferencet és a Festetics-kastély igazgatóját, Pálinkás Róbertet a folytatással kapcsolatban.

„Együtt sírunk, együtt nevetünk a tóval”

2015. október 28.
Már több alkalommal is írtunk arról, hogy az egyedülálló Hévízi-tó amellett, hogy segíti a gyógyulni vágyókat, egy érzékeny ökoszisztéma, amely nagy odafigyelést igényel. Tóth György hidrogeológus, tudományos főmunkatárs, a Hévízi-tó Alapítvány, teljes nevén a „Hévízi-tó és Felszín Alatti Vízgyűjtő Területének Környezetvédelme” Alapítvány kuratóriumi elnöke a szervezet létrehozásáról, tagjairól, mindennapjairól, tevékenységéről beszélt lapunknak.

Hatékonyan tanuló gyermekből kreatív felnőtt

2015. október 26.
Miért nem szeretnek a gyerekek tanulni? Miért van az, hogy az iskolába kerülő lelkes óvodás néhány hónap alatt elveszíti az érdeklődését? Mi lehet az oka annak, hogy ezen diákok aránya a negyedik év végére 85 százalékra nő? A keszthelyi Szemfüles Egyesület a Gyermekekért által alkalmazott, franchise rendszerű, különleges Tanulás Könnyítő Program és módszer ezekre a kérdésekre talált választ.

„Hiszem, hogy e céloknál kevesebbért felkelni sem érdemes”

2015. október 24.
Folytatjuk Keszthelyen élni című cikksorozatunkat, e havi számunktól egy újabb problémát feszegetünk: az elvándorlás kérdéskörét járjuk körbe pró és kontra. Beszélgetünk olyan emberrel, aki jött, olyannal, aki ment, de olyannal is, aki itt maradt, és figyelte a nagy mozgolódást. Új és mély vizekre evezünk.

Türelem és alázat

2015. október 24.
A 32 éves Mezei Tamás számára a horgászat életvitel. Megrögzött pergető horgász, aki még pontyozni is műcsalival indul. Kedvencei a balinok, a sügérek és a kősüllők. Kizárólag az élmény miatt pecázik, a halakat szinte mindig visszaengedi. Ha épp nem horgászik, Budapesten él, közgazdászként marketinggel és kommunikációval foglalkozik.

Alkalmazottból tulajdonos: harminc év a szakmában

2015. október 22.
Dr. Oláh Péter kitüntetéses diplomásként végzett a budapesti Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán. Többet akart tudni, ezért a „legkényelmesebb” megoldást választotta: oktatni kezdett az intézményben. Közben a Közgazdaságtudományi Egyetemen kipipálta a belkereskedelmi és a tanár szakot, doktorit szerzett, családot alapított. És várt. Várt az alkalomra, hogy visszatérhessen a gyakorlatba. Adjunktus volt, amikor a nagy lehetőség megtalálta: a katedráról Hévízre jött. Ennek harminc éve, de innen már mesélje ő maga.

Arany Rózsa-díjat kapott Vonyarcvashegy

2015. október 21.
A Magyar Turizmus Zrt. által szervezett nagyszabású hazai megmérettetés, a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny keretében 209 települést zsűriztek idén nyáron a kertészeti és turisztikai szakemberek. Az idei év díjait október 21-én délelőtt a Pesti Vigadóban osztották ki. Balatongyörök a 2015-ös Entente Florale Europe nemzetközi verseny arany minősítést jelző plakettjét is ezen az estén vehette át a bristoli után a magyar közönség előtt is.

Értékteremtés és értékmegőrzés - Formába hozták Hévíz honlapját

2015. október 20.
Letisztult arculat, egyszerűbb kezelés, gyorsaság – így foglalta össze a fejlesztést az azt bemutató sajtótájékoztatón október 20-án Papp Gábor, Hévíz polgármestere. Mint mondta: az önkormányzat közel 10 millió forintot fordított a honlap megújítására, az önkormányzat és a TDM egyesület közös munkájával alakultak ki a honlap tartalmi és formai elemei.

„Állítom, hogy a magyar egészségügyi ellátás a körülményekhez viszonyítva jó”

2015. október 19.
Napokon belül hadrendbe állítják a Keszthelyi Kórház radiológiai és ultrahang-diagnosztikai osztályán azt a komputertomográfiás készüléket (CT), amely szeptemberben érkezett. A Siemens márkájú géppel a tervek szerint napi húsz vizsgálatot fognak végezni.

Gázolt a vonat

2015. október 17.
A Keszthelyről Tapolcára tartó vonat egy embert elgázolt. A helyszínelés ideje alatt, várhatóan szombat este 19 óráig szünetel a közlekedés az érintett szakaszon, ezért késésekkel számolniuk kell az arra utazóknak.

Élvezd a minőséget!

2015. október 16.
A reggeli biciklizés után jólesne egy finom kávé? Üzleti partneredet lenyűgöznéd egy remek ebéddel? Elkápráztatnád kedvesed egy exkluzív vacsorával? Vagy megcsodálnád a napkeltét egy átmulatott éjszaka után úgy, mint még soha? Akkor irány a vonyarcvashegyi Player's Restaurant & Bar!

Lámatánc, mandala, Buddha jelbeszéde - Nyolc szerzetes érkezik a meditációs házba

2015. október 15.
Nyolc szerzetes lámatánca kezdődik október 17-én, szombaton 14 órakor a tavaly júniusban felavatott zalaszántói meditációs házban.

Keszthelyi baleset szemtanúit keresi a rendőrség

2015. október 15.
A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. október 9-én 21 óra 25 perc körüli időben Keszthelyen, a Rezi úton, eddig tisztázatlan körülmények között egy Keszthely irányából Cserszegtomaj irányába közlekedő személygépkocsi elütött egy kerékpáros férfit. A baleset következtében a kerékpáros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Szálkamentesen, természetes ízekkel

2015. október 14.
Bükkfán, melegen füstölt tokhalfilé, mellékíz nélküli halkolbászka, aszalt gyümölccsel, sajttal, olívával töltött tokhalfilé, fürjtojásos halvagdalt, halkocsonya, zöldséges aszpikos hal… csak néhány a keszthelyi Halház Kft. termékei közül. Az étvágygerjesztő ételek ráadásul tartósítószer-, adalékanyag- és szálkamentesek. Nos, engem máris megvettek…

Kilenc éves volt a legfiatalabb áldozat

2015. október 13.
Korábban már felfüggesztett börtönbüntetést kapott gyermekpornográfia miatt egy zalaegerszegi férfi, aki ellen ugyanilyen cselekmények miatt most újra vádat emeltek.

Koktélok, fortélyok, bemutató és kóstolás – minden, ami koktél!

2015. október 13.
A Balatoni Kurzusok sorozat idén tavasszal indult, melynek célja – megtörve a főváros-központúságot – hogy a vidéken élőknek is lehetősége legyen olyan érdekes, sikeres és híres emberekkel találkozni, tőlük tanulni, akik kimagasló eredményeket értek el szakmájukban, hivatásukban, akik értékeket teremtenek.

Ne vonattal utazz ma a Balatonra

2015. október 11.
A dél-balatoni és az észak-balatoni vasútvonal közös szakaszán, Székesfehérvár és Szabadbattyán között egy gyorsvonat áramszedője letörött, valószínűleg a felsővezeték is megsérült. A másik vágányon ugyanakkor folyamatos vágányzár miatt nem közlekednek a vonatok.

Elsőfokú figyelmeztetés Zalára - Jelentős mennyiségű csapadék várható vasárnapra

2015. október 10.
Négy megyére másod-, kilenc megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra a meteorológiai szolgálat jelentős mennyiségű csapadék veszélye miatt.

Egy 44 éves keszthelyi férfi vesztette életét a balesetben

2015. október 10.
A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. október 9-én 21 óra 40 perc körüli időben egy 35 éves budapesti férfi személyautójával elütött egy biciklist a Keszthelyt elkerülő Rezi úton.

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!

Zorán
2016. február 09.
koncert

Van-e titka a jó házasságnak?
2016. február 09.
Házasság hete

Gondolatok tea mellé
2016. február 08.
Házasság hete

XVI. KESZTHELYI VÁROSI KARNEVÁL
2016. február 06.
egyéb

LÁTTAM A HOLDAT ELŐTTEM
2016. február 05.
előadás

1-20   21-40   41-60   61-80   81-100   101-120   121-140   141-160   161-180   181-200   201-220   221-240 >>>

Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  30
kultúra
  73
sport
  59
életmód
  66
környezetvédelem
  24

Hirdetés