Kiemelt videónk

Nem csalás, nem ámítás! Ropogós, ízletes, dagasztás nélküli bagettet készít Somogyi Zoltán Max gasztroblogger a Monitor konyhájában! Csak a kezét figyeljék! :)

Bagett dagasztás nélkül

2015. július 24.

nézze meg videónkat!

Kiemelt képgalériánk

Kékszalag 2015

2015. július 02.


nézze meg képeinket!

Kiemelt tudósításunk

A keszthelyi jachtkikötőben működő sportklub deklarálta az összefogás szükségességét az utánpótlás-nevelés terén. Lukács Krisztián elnök vállalja: kikötőjüknek nincs meg az infrastruktúrája a gyerekek nagyobb számban képzéséhez, de akár edzővel, akár hajóval, akár anyagilag támogatná a nevelésüket. A Keszthelyi Yacht Club és a Keszthelyi József Attila Vitorlás Sportegyesület üdvözli a kezdeményezést.

Egységben a vitorlásklubok az utánpótlás-nevelésért

2015. augusztus 10.

bővebben!


24 óra hírei

Szerdán zárva lesznek a rendelők

2015. június 30.
Július 1-je Semmelweis Nap, a magyar egészségügy napja, egyben az egészségügyi dolgozók számára munkaszüneti nap. Így holnap zárva lesznek a háziorvosi rendelők, a fogorvosi rendelők, a szakorvosi rendelők, a védőnői tanácsadók is.

Biciklin is lehet várost nézni Keszthelyen

2015. június 29.
Uniós támogatással elkészült a Keszthelyen átvezető kerékpárút. Így már Hévízről is eltekerhetünk a Balatoni bringakörútra, sőt, Keszthely nevezetességeit is megtekinthetjük két keréken.

Vegyél ki szabadságot! Jön a strandidő!

2015. június 28.
A következő napokban már kevesebb helyen várható csapadék. Sok napsütéssel és felmelegedéssel kezdődik a július, a hétvégén akár 34 Celsius-fok is lehet - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú országos előrejelzésében.

Luxusnyaralás utazási hitel segítségével

2015. június 27.
Álomnyaralást tervez, de a szükséges anyagi háttér még nem áll hozzá rendelkezésére? Az egész évben vágyott pihenés megszervezéséhez sosincs késő hozzálátni, ám fontos, hogy már a szállásfoglaláskor és a repülőjegy megvásárlásakor tisztában legyen azzal, milyen forrásból fogja finanszírozni a kikapcsolódást.

A balatongyöröki strand kapta a legtöbb pontot

2015. június 27.
Idén megújult a Kék Hullám Zászló balatoni strandminősítő rendszer, a szigorúbb pontozással és csillagokkal történő rangsorolásban a nevezett strandok közül a 8 legjobb kapott három-, 14 kettő- és 5 egycsillagos minősítést.

„Az ilyen oroszínséges időkben is nyolcvanszázalékos az éves foglaltságunk”

2015. június 26.
Véget ért az iskola, tombol a nyár, olvadoznak a hőmérők. A főszezonba léptünk, ezért megkerestük a keszthelyi, hévízi szállodák vezetőit, mondják el tapasztalataikat az idényről. Elsőként Mácsai Péterrel beszélgettünk, aki tavaly nyáron vette át a Danubius hévízi szállodáinak vezetését (Danubius Health Spa Resort Aqua**** és Danubius Health Spa Resort Hévíz**** Superior). Kinevezése három évre, a korábbi igazgató, Nagy Rita távolléte idejére szól. Nincs könnyű helyzetben, mert a mindennapokban két elődje keze nyomát is érezni a szálloda működésén.

„Nálunk a család nem vendégszegmens vagy kiegészítő termék”

2015. június 25.
A négygyerekes, 43 éves Baldauf Csaba igazán tudja, milyen egy nagy családdal pihenni. Saját és vezetőtársai ez irányú tapasztalatainak is köszönhető, hogy a négycsillagos alsópáhoki Kolping Hotel bekerült a legjobb tíz vendéglátóhely közé a TripAdvisor, a világ legnagyobb turisztikai értékelő oldalán családok kategóriában. A szálloda igazgatója villamosmérnök−közgazdász végzettségű, imád a jó borok mellé sajtot kóstolni, és eddig négy maratont teljesített. A turisztikai szezon rajtja előtt kerestük fel kérdéseinkkel.

KeszthelyFest - Nyárra hangolva!

2015. június 25.
Július 2-án kezdődik a KeszthelyFest. A több helyszínen zajló programsorozat valamennyi korosztályának megfelelő szórakozási lehetőséget nyújt, a rendezvényhelyszínek Keszthely legforgalmasabb turistaútvonalán, a Festetics-kastély - Fő tér - Balaton-part tengelyen helyezkednek el.

Emberölés miatt keresik

2015. június 25.
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 20000/57/1996. bűnügyi számon elfogatóparancsot adott ki a képen látható Czimmermann Péter ellen. A 38 éves férfit emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt keresi a rendőrség.

„Szenvedély és alázat nélkül nincs siker”

2015. június 23.
Zongorista, borász, szenvedélyes vadász, aki öt nyelven beszél. Liszkay Mihály 1956-ban hagyta el Magyarországot, majd hollandiai egyetemi tanulmányait követően étteremtulajdonossá vált. Ötvenévnyi világcsavargás után 2000 körül került vissza Magyarországra. Befektetni jött haza, de vereséget nem ismerő mentalitása itt tartotta. A Káli-medencében felfedezte magának Monoszlót, és míg a pályázatokra várt, beértek a borai. Az elhanyagolt szőlős ma már elsőrangú, világversenyeken győztes bordeaux-i vörösborokat terem. A hangjában azonban szomorúság van, amikor az ország helyzetéről beszél.

Kékszalag - Profik és amatőrök ugyanazon a pályán

2015. június 23.
Több tízezer érdeklődőt és látogatót vonz évről évre a Balaton legnagyobb vitorlás eseménye, a tókerülő Kékszalag verseny. Idén július 2-án, csütörtökön 9 órakor rajtol Balatonfüredről a 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíj mintegy hatszáz hajósra becsült mezőnye. A verseny útvonala az idei évben is a megszokottak szerint alakul: Balatonfüred - Paloznak - Tihany - Hajógyári-öböl - Balatonfüred.

Franciaországi árverésen vásárolt bútorokat a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum

2015. június 20.
A 19. században, XVI. Lajos korabeli stílusban készült ülőbútorokat vásárolt egy lyoni árverésen a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum, amelynek termeiben a Festeticsek eredeti műtárgyai is egyre gyarapodnak - hangzott el az újonnan beszerzett bútorok csütörtöki bemutatásán

Ismét közlekednek a Bagolyvonatok Keszthelyre

2015. június 20.
Életbe lépett a nyári menetrend a balatoni vonalakon, ami jelentősen megkönnyíti a tóhoz utazók közlekedését.

Gyorsabb internetezés Keszthelyen

2015. június 19.
2015 második felében megkezdődik Keszthely több városrészén, a Schwarz-lakótelepen, a Gagarin, a Vaszary és a Martinovits utcában a Telekom nagy sebességű, széles sávú internetszolgáltatásának kiépítése. Várhatóan nyártól a keszthelyi Telekom-előfizetők is élvezhetik az eddigieknél még gyorsabb internet minden előnyét, például az interaktív tévé szolgáltatást.

Londoni repülőjegy: cél a multikulturális metropolisz!

2015. június 18.
London az az európai város, ahol egy helyen van jelen a történelmi múlt, a kulturális látnivalók és persze számos érdekes látnivaló a London Eye-tól kezdve a Hyde Parkon keresztül a Madame Tussaud Múzeumig.

Nyáron a motorgumi szerelésre is adhatjuk a fejünket

2015. június 17.
A legtöbb motorkerékpár-tulajdonos nem is sejti, hogy a motorgumi szerelés mennyire különbözik az autógumik szerelésével.

A rómaiak nyomában Balatongyörökön

2015. június 17.
Balatongyörök már az ókorban is lakott település volt, a rómaiak is szívesen telepedtek meg itt. Ennek nyomait őrzi k a Szépkilátó alatti római villa romjai is. Ez a történelmi múlt ihlette a június 26-28. között megrendezésre kerülő programunkat is.

Jótékony célért bontanak vitorlát a Kékszalag indulói

2015. június 17.
Bár a Kékszalag hivatalos nevezése csak június végén lesz, a szervezők legalább 600 hajóra számítanak. A vitorlázók közül többen jelezték, hogy idén egy jó ügy mellé állnak – a cél 1 millió forint összegyűjtése.

Péntektől Levendulafesztivál Tihanyban

2015. június 17.
Az első levendula fesztivált 2005-ben rendezték Tihanyban, a levendula hazai „fellegvárában” – azóta is minden júniusban felelevenítik a levendulatermesztés és feldolgozás hagyományait. A tihanyi Levendulafesztiválon minden a levenduláról szól: a népművészei kirakodóvásáron, a kézműves játszóházban is a levendula feldolgozásának különböző módjait ismerhetik meg a fiatalabbak és idősebbek péntektől vasárnapig.

Nem mondja, teszi a nagy dolgokat a gelsei kovács

2015. június 16.
Nyolc éve járja hétmérföldes csizmájában Erdélyt Horváth Ákos kovács. Tavaly a Hagymás-hegységben volt, és a maga módján hódította meg az Egyeskő (Egyes-kő) csúcsát: miután a sziklát legyűrte, gondolt egyet, s kovácsolt egy új keresztet a tetőre. A pergő, ízes beszédű férfi maga finanszírozta a küldetést, de sok segítséget kapott az erdélyi barátoktól, a keszthelyi Tál Zoltán atyától és a családjától.

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!

ÜSSED, ÜSSED BOTOCSKÁM
2015. szeptember 17.
13. KESZTHELYI TÁNCPANORÁMA

A MAGYAR PORCELÁNMŰVÉSZET TÖRTÉNETE
2015. szeptember 11.
előadás

„A MAGYAR KISVÁROS BÖLCSŐJÉTŐL A VILÁGHÍRIG”
2015. szeptember 05.
GOLDMARK EMLÉKÉV

Jazz Fiesta záró rendezvény
2015. augusztus 22.
zene

Szent István-napi ünnepség
2015. augusztus 20.
ünnep

1-20   21-40   41-60   61-80   81-100   101-120   121-140   141-160   161-180   181-200   201-220   221-240 >>>

Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  29
kultúra
  71
sport
  58
életmód
  62
környezetvédelem
  21

Hirdetés