Kiemelt videónk

Nem hétfejűn, de igazi sárkányon repült Krepsz Zoltán, a Monitor Magazin és a Keszthely Trx közös műsorában, az Értéktrendben. Hegedüs Károly sárkányrepülő pilóta, oktató hívta meg stábunkat a Cserszegtomaji repülőtérre. Forgattunk, repültünk, beszélgettünk. Nézzétek meg!

Értéktrendben a sárkányrepülés

2016. október 15.

nézze meg videónkat!

Kiemelt képgalériánk

Séta a mellrák ellen, Keszthely

2016. szeptember 30.


nézze meg képeinket!


Játékmúzeum nyílik karácsonyra Keszthelyen

2010. december 18.

A babakocsiktól a társasjátékokon át a népi játékokig mintegy tízezer darabos gyűjteménynek ad otthont a Keszthelyen karácsonyra megnyíló Vidor Játékmúzeum.

A Kossuth utcai épületben, önkormányzati bérleményben lévő magánmúzeum kialakítása még az utolsó napokban is zajlik. A kiállítótermekben már állnak a tárlóként használatos régi szekrények, bútorok, a termek plafonjaira felfüggesztve pedig több tucatnyi babakocsi, pedálos autó, sőt még egy jó két méteres játékhajó is lóg.
úri Török Tibor - akinek Keszthelyen már ez a hatodik múzeuma - elmondta: szenvedélyes gyűjtőként döntötte el, hogy a mai és egykori gyerekeknek, azaz a felnőtteknek bemutatja a letűnt korok játékainak világát.
A mintegy 300 négyzetméteres bemutatóhelyen már megkezdték a bebútorozást és a gyűjtemény elhelyezését, ahol valószínűleg mindenki megtalálja majd a kedvére való látnivalót. Több száz mackó ül majd a polcokon, többségében a német Steiff gyár elmúlt száz évének darabjai. Megtalálhatók lesznek majd az egykori győri Lemezárugyár sokak által ismert mozgó játékai, de népi játékok és az évtizedekkel ezelőtti falusi búcsúkban árusított portékák is számtalan régi társasjátékkal együtt.
A több mint száz év játéktörténetét tükröző gyűjteményben a modern kor kedvencei is helyet kaptak. Az egyik helyiségben például Barbie babák láthatók, de Kinder tojásból származó figurák sokasága és a fiúk régi kedvencei, Matchboxok is a polcokra kerülnek.
A tervek szerint december 23-án nyíló múzeum tulajdonosa azt is elárulta: a kicsiknek - vagy az egykori kicsiknek - nemcsak nézelődni lesz lehetőségük, de egy-két darabbal akár játszhatnak is.
Túri Török Tibor elmondta: 1999-ben nyitotta meg első gyűjteményét a keszthelyi sétálóutcában. A népviseletes babamúzeumot később a csigákból készült parlament kiállítása, majd a történelmi panoptikum és a kínzómúzeum megnyitása követte. Ez utóbbi mellett szintén csak felnőttek látogathatják az idén májusban megnyitott erotikus panoptikumot. mti

Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
Tárgy:
Hozzászólás*
Biztonsági kód*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!

Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  30
kultúra
  76
sport
  60
életmód
  70
környezetvédelem
  27

Hirdetés