Ízek, illatok, látvány – kávéshow

2017. május 04.
Gőzölgő, ébresztő, illatos, zamatos: sok minden eszünkbe juthat a kávéról, de gondolunk-e arra, hogy szép is lehet? Keressük a régió legjobb kávémesterét!

Egy jó kávé mellett barátságok szövődnek, szerelmek lobbannak lángra, üzletek köttetnek. Illata ébreszt reggel, felélénkít délben, s elcsábít délután. Gőzölgő, krémes, zamatos és művészi is lehet. Hogy hogyan? Ez is kiderül a II. Balatoni Barista Bajnokságon május 6-án, szombaton A Darnay. Pince, rendezvénypajta és piknikkertben Gyenesdiáson!

A szervezők szeretettel várnák a kávékedvelőket, akik szeretnék megismerni, mit is csinál egy barista és azokat a szakembereket is, akik tovább mélyítenék tudásukat a minőségi kávékról és készítésük fortélyairól.

Minden versenyzőnek 15 perc áll rendelkezésére, hogy elkészítsen és felszolgáljon a zsűrinek: 4 adag espresso kávét, 4 adag cappuccino-t, 4 adag saját készítésű kávéitalt.

A saját készítésű kávéitalok közül ezen a versenyen választjuk ki a Balaton kávéját, azt a minőségi kávés italkülönlegességet, mely tükrözi a balatoni életérzést, összetevőiben kötődik a régióhoz.

Amellett, hogy a Balaton kávéja külön honlapot is kap, mely a balatonkaveja.hu címen lesz elérhető, célunk, hogy minél több vendéglátóhely kínálja e különleges és minőségi kávés kreációt a Balatonhoz érkezőknek és  az itt élőknek. Fontos, hogy az ital olyan összetevőkből álljon és olyan módon készüljön, hogy azt minden étteremben, cukrászdában, kávézóban ugyanolyan minőségben tudják kínálni a vendégeknek.

Az ingyenesen látogatható rendezvényen nem csak a feketelevessel ismerkedhetnek az érdeklődők, hiszen megcsodálhatják egy különleges kávéscsésze-gyűjtemény néhány érdekes darabját, majd az édes ízek birodalmába is csábítjuk vendégeinket, akik a csokoládé készítésének titkaiba is bepillanthatnak.

Program:
10.00. Megnyitó, Balatoni Barista Bajnokság kezdete
Minden versenyzőnknek 15 perc áll rendelkezésére, hogy elkészítsen és felszolgáljon a zsűrinek:
4 adag eszpresszó kávét
4 adag cappuccinót
4 adag saját készítésű kávéitalt – ezek közül kerül a Balaton kávéja

Közben: beszélgetések versenyzőinkkel önmagukról, pályafutásukról, kávéjukról

Szünet, közben:
12.30. Igyunk kávét- de miből? – Prikryl József Venesz-díjas mesterszakács (Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület) kávéscsésze bemutatója

13.00. A kávé művészete -Perna Andor barista, oktató előadása és bemutatója
14.30. A verseny folytatása

16.30. Édes ízek – csokoládékészítési bemutató

17.30. Eredményhirdetés és díjkiosztó

További információ:
Somogyi Zoltán Max
ötletgazda, szervező
bk@maxgastro.hu
Tel: 06/ 20/938-1588

megosztás
hozzászólások
Golgota Baptista Gyülekezet (1), Berecz András (1), Rézsó Tamás (6), Palásthy Bese (1), terápia (4), Silver fitness (1), Zala folyó (1), meiszner kati (16), Hévíz SK női kézilabda csapata (1), vonyarcvashegy (155), Csángó Zsuzsa (1), relaxáció (1), proa (1), Z. Karvalics László (1), Budapest (3), tűzoltó (27), ponthatar (5), Biró Lajos (1), alkohol (4), korcsolya (3), FINA vizes világbajnokság (1), erzsebet program (4), Fodor Márk (8), sofőrszolgálat (1), szalloda (57), természet (1), Udvaros Dorottya (1), véradás (1), sztárportré (3), shotokan karate (3), diakhitel (7), Ács István (10), időkép.hu (2), gyes (2), Krepsz Zoltán (32), Magyar Államkincstár (2), pápa (1), Keszthelyi Kiscápák (6), Playboy (1), drog (3), efott (6), kutatók éjszakája (1), Magyarország tortája (1), Együtt (1), Balaton Szinház (888), Spar (1), választás (46), Cserszegtomaj (121), jog (3), Darren Cranmer (2)