Generációs kapcsolatok fotópályázatát hirdették meg Keszthelyen

2012. május 08.
Generációk kapcsolatát feldolgozó képeknek hirdetett országos fotópályázatot Maradj fiatal egy életen át! címmel a keszthelyi Monitor Magazin. Nincs korhatárhoz kötve, hogy valaki szélesítse látókörét, fiatal maradjon a szívében, és teljes életet éljen akár 60, 70, 80 évesen is. S miután 2012 az aktív időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve, ehhez kapcsolódóan indult el kedden a fotópályázat - mondta el az MTI-nek Halász Gabriella, a lap főszerkesztő-helyettese.Facebook-oldalukra olyan fotókat várnak, amelyeken jól tükröződik a generációk közötti kapcsolat, az egymáshoz való közeledés. Fontos, hogy legalább két generáció legyen megörökítve egy képen, a fotón szerepelhet a nagymama az unokájával, a szülőkkel, a fiatalabb barátokkal vagy a fiatal szülő a gyermekével. Olyan képeket is várnak azonban, amelyek hatvan év felettiekről készültek, hangsúlyozva, hogy az ő életük is lehet tartalmas, aktív, derűs és kellemes.
Hozzátette, hogy a pályázatra várt fotóknál nem a technikai minőség az elsődleges, hanem a mondanivaló. Az is céljuk, hogy legalább a fényképezés erejéig összeüljön két-három generáció, ez a pillanat pedig az egyre inkább kihalófélben lévő személyes kapcsolatokat erősítse.
A pályázók május 19-ig tölthetik fel fényképeiket, a közönség pedig május 20-tól június 1-jén éjfélig szavazhat. Hivatásos fotósok és a nyeremények felajánlói közül kikerülő zsűri is értékeli a képeket, s díjazzák a legkreatívabb alkotást. A zsűri által legjobbnak ítélt kép, a Monitor Magazin Facebook-oldalán a legtöbb "lájkot" összegyűjtő fotó, valamint a sorsolás útján kiválasztott alkotás tulajdonosa kapja az értékes nyereményeket, az eredményhirdetés június 3-án lesz. mti

A pályázati kiírás itt olvasható!

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Telecom (2), Platán étterem (1), Nagy Bálint (2), Kertész Sándor (5), Kardos Gábor (4), Z. Karvalics László (1), Sáringer-Kenyeres Tamás (4), koraszülött (1), Márton nap (1), pedagógus (6), fürdő (1), Cséby Géza (1), Saul fia (7), étrend (4), verklifesztivál (2), Horváth Lászlóné (1), felmeres (10), fájdalommentes (3), gyermekszám (1), Use Unused (1), Bálint NatáLia (1), margaret thatcher (1), munka törvénykönyve (1), Hanse (1), pollen (3), vasárnapi nyitvatartás (1), Krepsz Zoltán (17), Fodor Márk (8), Magyarország szépe (1), Rejuvena (11), építész (3), zivatar (1), Liszkay (2), vb (8), fa (1), erdekes (538), Polgár Zsolt (1), tollaslabda (1), Partics Roland Hunor (1), alkohol (4), VÉDA (1), Ugrimanók (1), Puskás Tamás (2), Illés Fanni (1), miniszterelnök (2), ingatlan (8), Silver fitness (1), euronews (1), Playboy (1), Zala Megyei Közgyűlés (3)