Kiemelt videónk

Programajánló: Hévíz, Keszthely, Cserszegtomaj, Gyenesdiás
2014. július 24-30.

Programajánló, július 24-30.

2014. július 24.

nézze meg videónkat!

Kiemelt képgalériánk

Pünkösdi Regatta, 2014

2014. június 09.


nézze meg képeinket!

Kiemelt tudósításunk

Akár ragyog a nap, akár borúsabb az idő, júliusban garantáltan megéri Keszthelyre látogatni, hiszen számtalan programot kínál a város a turistáknak és a helyi lakosoknak egyaránt.

Júliusi programparádé Keszthelyen

2014. július 03.

bővebben!


Legyen a kezdőlapom Hozzáadás kedvencekhez Kapcsolat RSS hírolvasó 2014.07.24., csütörtök - Kinga,Kincső

Adóemelés nem, pályázati pénzek bevonása igen – elfogadták Hévíz költségvetését

2012. február 14. heviz, onkormanyzat, palyazat, repuloter, sarmellek

Elfogadta a város idei évét meghatározó költségvetést Hévíz képviselő-testülete február 13-án tartott ülésén. A 3,36 milliárd forint főösszegű büdzsé komolyan támaszkodik az adókból származó bevételekre. Idegenforgalmi adóból 420 millió forint, iparűzési adóból 365 millió, építményadóból 170 millió, gépjárműadóból 41 millió forint adóbevételt tervezett a város úgy, hogy közben egyetlen adónem emelésére sem került sor, sőt, az önkormányzat nem élt az egyébként törvény által megengedett új adótételek bevezetésének lehetőségével sem.

A költségvetés a kiadási oldalon az elmúlt évhez képest emelkedést mutat: a törvényi előírásoknak megfelelően az önkormányzat megvalósítja az intézmények dolgozóinak bérkompenzációját, valamint bérkonszolidációt hajt végre több olyan intézményénél is, ahol az elmúlt közel egy évtizedben egyáltalán nem történt semmilyen összegű béremelés. Ugyancsak törvényi, valamint szakmai előírásokhoz igazodva az önkormányzati intézmények létszámfejlesztése is megtörténik idén.
A város 2012-ben 612 millió forintot tud beruházásokra, fejlesztésekre fordítani, ezen felül 100 millió forint fejlesztési tartalékkal is rendelkezik.
Az óvoda korszerűsítése, sport- és szabadidős tevékenység infrastrukturális feltételeinek fejlesztése, valamint az Ady utcai gyalogátkelőhely megépítése megvalósul ez évben, ehhez kapcsolódóan már nyertes pályázatokat tudhat magáénak a város. Pályázattal kívánj az önkormányzat megvalósítani az északnyugati városrész csapadékvíz elvezetését és a rendszer korszerűsítését, a város egésze közvilágításának megújítását a piac- és rendezvénytér kialakítását, valamint a kerékpáros turizmus feltételeinek fejlesztését. Erre vonatkozóan már nyújtott be pályázatokat az önkormányzat.
Saját forrásból kívánja megvalósítani az önkormányzat a buszpályaudvar kitelepítését és hozzá kapcsolódóan közösségi tér kiépítését, illetve turisztikai attrakció bővítés keretében az egregyi városrészen a római kori romok és az egregyi szőlőhegy fejlesztését. Tulajdonosként vesz részt Hévíz a kórház felújításának folyamatában. Mindezek a munkák még ez évben elkezdődnek, és lehetőség szerint be is fejeződnek.
A parkoló megváltásokból felhalmozott összegből (ez 44 millió forintot jelent) az önkormányzat a város több területén – így a Szent Lélek templom mellett, a Vörösmarty és Csokonai utca sarkánál, a Sport utcánál és a piac és nagyparkolói üzletsor közötti területen – parkolóhelyeket alakít ki.
Támogatásokra 180 millió forintot fordít Hévíz idén: a TDM egyesület, civil szervezetek, egyesületek, a sportkör és nonprofit szervezetek részesülhetnek ebből az összegből, azok, akik Hévízen működnek és fejtik ki tevékenységüket.
Forrást különített el a város a Fly Balaton reptér működtetésével bekövetkező változások esetére is.
A várható törvényi változások, valamint az intézmények tulajdoni változásai miatt a költségvetés módosítására az év során több ízben is sor kerülhet.

Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
Tárgy:
Hozzászólás*
Biztonsági kód*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!

Gyermek komplex tábor
2014. július 28.
tábor

JazzFröccs - vasárnap
2014. július 27.
szórakozás

JazzFröccs - szombat
2014. július 26.
szórakozás

IX. Majorbéli Géptalálkozó
2014. július 26.
egyéb

JazzFröccs - péntek
2014. július 25.
szórakozás


Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  21
kultúra
  54
sport
  42
életmód
  38
környezetvédelem
  17

Hirdetés