Kiemelt videónk

Nem hétfejűn, de igazi sárkányon repült Krepsz Zoltán, a Monitor Magazin és a Keszthely Trx közös műsorában, az Értéktrendben. Hegedüs Károly sárkányrepülő pilóta, oktató hívta meg stábunkat a Cserszegtomaji repülőtérre. Forgattunk, repültünk, beszélgettünk. Nézzétek meg!

Értéktrendben a sárkányrepülés

2016. október 15.

nézze meg videónkat!

Kiemelt képgalériánk

Séta a mellrák ellen, Keszthely

2016. szeptember 30.


nézze meg képeinket!


Adóemelés nem, pályázati pénzek bevonása igen – elfogadták Hévíz költségvetését

2012. február 14. Hévíz, onkormanyzat, palyazat, repuloter, sarmellek

Elfogadta a város idei évét meghatározó költségvetést Hévíz képviselő-testülete február 13-án tartott ülésén. A 3,36 milliárd forint főösszegű büdzsé komolyan támaszkodik az adókból származó bevételekre. Idegenforgalmi adóból 420 millió forint, iparűzési adóból 365 millió, építményadóból 170 millió, gépjárműadóból 41 millió forint adóbevételt tervezett a város úgy, hogy közben egyetlen adónem emelésére sem került sor, sőt, az önkormányzat nem élt az egyébként törvény által megengedett új adótételek bevezetésének lehetőségével sem.

A költségvetés a kiadási oldalon az elmúlt évhez képest emelkedést mutat: a törvényi előírásoknak megfelelően az önkormányzat megvalósítja az intézmények dolgozóinak bérkompenzációját, valamint bérkonszolidációt hajt végre több olyan intézményénél is, ahol az elmúlt közel egy évtizedben egyáltalán nem történt semmilyen összegű béremelés. Ugyancsak törvényi, valamint szakmai előírásokhoz igazodva az önkormányzati intézmények létszámfejlesztése is megtörténik idén.
A város 2012-ben 612 millió forintot tud beruházásokra, fejlesztésekre fordítani, ezen felül 100 millió forint fejlesztési tartalékkal is rendelkezik.
Az óvoda korszerűsítése, sport- és szabadidős tevékenység infrastrukturális feltételeinek fejlesztése, valamint az Ady utcai gyalogátkelőhely megépítése megvalósul ez évben, ehhez kapcsolódóan már nyertes pályázatokat tudhat magáénak a város. Pályázattal kívánj az önkormányzat megvalósítani az északnyugati városrész csapadékvíz elvezetését és a rendszer korszerűsítését, a város egésze közvilágításának megújítását a piac- és rendezvénytér kialakítását, valamint a kerékpáros turizmus feltételeinek fejlesztését. Erre vonatkozóan már nyújtott be pályázatokat az önkormányzat.
Saját forrásból kívánja megvalósítani az önkormányzat a buszpályaudvar kitelepítését és hozzá kapcsolódóan közösségi tér kiépítését, illetve turisztikai attrakció bővítés keretében az egregyi városrészen a római kori romok és az egregyi szőlőhegy fejlesztését. Tulajdonosként vesz részt Hévíz a kórház felújításának folyamatában. Mindezek a munkák még ez évben elkezdődnek, és lehetőség szerint be is fejeződnek.
A parkoló megváltásokból felhalmozott összegből (ez 44 millió forintot jelent) az önkormányzat a város több területén – így a Szent Lélek templom mellett, a Vörösmarty és Csokonai utca sarkánál, a Sport utcánál és a piac és nagyparkolói üzletsor közötti területen – parkolóhelyeket alakít ki.
Támogatásokra 180 millió forintot fordít Hévíz idén: a TDM egyesület, civil szervezetek, egyesületek, a sportkör és nonprofit szervezetek részesülhetnek ebből az összegből, azok, akik Hévízen működnek és fejtik ki tevékenységüket.
Forrást különített el a város a Fly Balaton reptér működtetésével bekövetkező változások esetére is.
A várható törvényi változások, valamint az intézmények tulajdoni változásai miatt a költségvetés módosítására az év során több ízben is sor kerülhet.

Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
Tárgy:
Hozzászólás*
Biztonsági kód*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!

Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  30
kultúra
  76
sport
  60
életmód
  70
környezetvédelem
  27

Hirdetés