A matematika írásbelikkel folytatódnak a vizsgák

2012. május 08.
A matematika írásbelikkel folytatódnak kedden az érettségik, ebből a tárgyból középszinten 86 386, emelt szinten 3720 diák vizsgázik.

Kedden a matematika írásbelikkel folytatódnak az érettségi vizsgák. Az oktatási államtitkárság közlése szerint középszinten angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb és szlovák nyelven, emelt szinten angol, francia, német és szerb nyelven is lesz vizsgázó.
A matematika tárgy középszintű írásbeli vizsgája 180 percig tart. A vizsgázó először az I. feladatlapot (45 perc), majd a II. feladatlapot (135 perc) oldja meg. A feladatlapokon belül a rendelkezésére álló időt tetszése szerint oszthatja meg az egyes feladatok között, és megoldásuk sorrendjét is meghatározhatja. Az I. feladatlap 10-12 feladatot tartalmaz, amely az alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét ellenőrzi.
A II. feladatlap két részre oszlik: egyik része három feladatot tartalmaz, a feladatok egy vagy több kérdésből állnak. A másik rész három, egyenként 17 pontos feladatot tartalmaz, amelyből a vizsgázó választása szerint kettőt kell megoldani, és csak ez a kettő értékelhető.
Az emelt szintű írásbeli 240 percig tart. Két részből áll, és a vizsgázó a rendelkezésére álló időt tetszése szerint oszthatja meg az I. és a II. rész, illetve az egyes feladatok között, és megoldásuk sorrendjét is meghatározhatja.
A diákok közép- és emelt szinten függvénytáblázatot (egyidejűleg akár többfélét is), szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológépet, körzőt, vonalzót, szögmérőt használhatnak, ezekről a vizsgázónak kell gondoskodnia. Ezeket az eszközöket a vizsgázók a vizsga során egymás között nem cserélhetik. mti

A hétfői magyar írásbeli érettségi hivatalos megoldásait itt nézheti meg!

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
autóbusz (1), Owaimer Aisha (1), bor (21), ÉrtékTrend (30), HUSZ (7), Cserszegi fűszeres (1), Balatonátcsúszás (1), Astellas-díj (2), online (1), Semmelweis (1), Kvárta Mátyás (43), Bedő Beáta (8), recept (178), testkezelés (2), kresz (2), Télikert (5), kovács (1), áruház (1), halál (42), Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft (6), év fürdője (4), EU (14), drogmentes (1), családbarát (1), Horváth Mariann (1), Csengei Agota (16), nap (2), sarmellek (53), erdekes (538), Pápai Gábor (2), freestyle foci (1), Kerner Gábor (2), Csótár András (57), sofőrszolgálat (1), belfold (1440), felmeres (10), Playboy (1), hó (3), női gombolkodó (5), kereszt (1), Németh József (1), szunyog (3), drog (3), pedagógus (6), születés (16), facebook (15), strand (18), ló (1), jaras (36), kozlekedes (6)