Kiemelt videónk

Márciustól látható majd Youtube-csatornánkon a Keszthelyen élni című dokumentumfilmünk. Arra voltunk kíváncsiak, vajon milyen Keszthelyen élni, keszthelyinek lenni. Mi foglalkoztatja, esetleg bosszantja a város polgárait. Ennek előzetesét láthatja most.

Keszthelyen élni - Előzetes

2015. február 15.

nézze meg videónkat!

Kiemelt képgalériánk

XV. Keszthelyi városi karnevál

2015. február 14.


nézze meg képeinket!


Korzó kardinális

2007. november 16. keszthely, recept

Hajoljon csak közelebb! Súgok valamit, aranyom. Képzelje el, hogy a Korzó Caféban már helyben sütött sütemények is vannak. Annyira frissek, hogy még gőzölögnek.

Párájukon át szoktam nézni azt az őszi hideg, rideg valóságot, amit a panorámaablakokon át nyomon követhetek. A ropogós finomságok illata egyenesen abból a sütőből jön, ahova csak természetes alapanyagokból gyúrt sütik kerülhetnek, és még tortát is rendelhetek otthonra!
Korzó Café
Keszthely, Kossuth Lajos u. 7.
Tel.: 06-83/311-785

Kardinális a Korzó Café ajánlásával

Hozzávalók

A tojáshabhoz:
8 tojásfehérje
20 dkg kristálycukor

A tésztához:
2 db egész tojás
3 tojássárgája
5 dkg kristálycukor
5 dkg liszt
15 dkg sárgabaracklekvár

A tojásfehérjéket habbá verjük a 20 dkg kristálycukorral, majd félretesszük.
A 2 egész tojást a 3 tojássárgájával és az 5 dkg cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Tepsibe teszünk 2 db 15x40 cm-es sütőpapírt. A felvert tojáshabmasszát habzsákba tesszük, ezután nyomunk a tepsibe 3-3 csíkot úgy, hogy közöttük 1-1 ujjnyi távolság legyen. A réseket a tésztamasszával töltjük meg, majd 190 Celsius-fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Sütés után a tésztáról a sütőpapírt lehúzzuk, majd a tészta alsó felét sárgabaracklekvárral megkenjük, és a két tésztacsíkot a lekváros felükkel összetapasztjuk.
Rövid pihentetés után forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

!!! Tipp: Sütés előtt hintsük meg a tésztát porcukorral, ettől szép sima lesz a felülete.




Kapcsolódó anyagok


Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
Tárgy:
Hozzászólás*
Biztonsági kód*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Csibrik Lászlóné - 2008.05.24. 02:11
„receptek”
Én mindig ennek a süteménynek a receptjét kerestem mig megtaláltam
!!!! nagyon szeretem ezt, egyik kedvencem többek között, és nagyon finom! sokat megtudok enni belöle. május 4.-ére a névnapomra ezt kértem, a Monika napon a 4 gyerekem persze segitett megenni. sok kedvencem van még!!!!
 
Rozsomákos Károlyné - 2008.03.15. 17:59
„korzó”
akko ottleszek,ahol a tehéntrágya gőzén át látom a őszt
 
Zsírosné Husi Kópéné - 2008.03.15. 17:57
„suti”
Csutortokon suti nalunk!
 

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!

ALTERNATÍV MEGOLDÁSOK AZ EGÉSZSÉG MEGŐRZÉSÉRE ÉS A GYÓGYULÁSRA
2015. március 06.
TERMÉSZETGYÓGYÁSZ KLUB

ÖNÉRTÉKELÉS, ÖNELFOGADÁS, ÖNBECSÜLÉS
2015. március 05.
Lékeltani esték

MEGVÁLTOZOTT VILÁG, MEGVÁLTOZOTT SZEREPEK
2015. március 04.
előadás

ZARÁNDOKVONATOK CSÍKSOMLYÓRA ÉS LENGYELORSZÁGBA
2015. március 03.
Ismeretterjesztő előadás

TAVASZI TŰTÁNC
2015. március 02.
előadás


Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  28
kultúra
  63
sport
  53
életmód
  56
környezetvédelem
  18

Hirdetés