Kiemelt videónk

Abszolut második helyen végzett a TEAM LISA Keszthely a BAHART REGATTA vitorlásverseny-sorozat és YS Trophy flottabajnokságon Fonyódon, 2015. augusztus 21-én.

Lisa a Bahart Regattán

2015. augusztus 27.

nézze meg videónkat!

Kiemelt képgalériánk

Kékszalag 2015

2015. július 02.


nézze meg képeinket!

Kiemelt tudósításunk

Szeptember végére fejeződik be a hévízi és a keszthelyi kórház közös, csaknem egymilliárd forintos fejlesztése, amelynek eddigi eredményeit bemutatva kedden Hévízen, majd Keszthelyen tartottak sajtótájékoztatót.

Szeptemberben érkezik a CT Keszthelyre

2015. augusztus 18.

bővebben!


Korzó kardinális

2007. november 16. keszthely, recept

Hajoljon csak közelebb! Súgok valamit, aranyom. Képzelje el, hogy a Korzó Caféban már helyben sütött sütemények is vannak. Annyira frissek, hogy még gőzölögnek.

Párájukon át szoktam nézni azt az őszi hideg, rideg valóságot, amit a panorámaablakokon át nyomon követhetek. A ropogós finomságok illata egyenesen abból a sütőből jön, ahova csak természetes alapanyagokból gyúrt sütik kerülhetnek, és még tortát is rendelhetek otthonra!
Korzó Café
Keszthely, Kossuth Lajos u. 7.
Tel.: 06-83/311-785

Kardinális a Korzó Café ajánlásával

Hozzávalók

A tojáshabhoz:
8 tojásfehérje
20 dkg kristálycukor

A tésztához:
2 db egész tojás
3 tojássárgája
5 dkg kristálycukor
5 dkg liszt
15 dkg sárgabaracklekvár

A tojásfehérjéket habbá verjük a 20 dkg kristálycukorral, majd félretesszük.
A 2 egész tojást a 3 tojássárgájával és az 5 dkg cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Tepsibe teszünk 2 db 15x40 cm-es sütőpapírt. A felvert tojáshabmasszát habzsákba tesszük, ezután nyomunk a tepsibe 3-3 csíkot úgy, hogy közöttük 1-1 ujjnyi távolság legyen. A réseket a tésztamasszával töltjük meg, majd 190 Celsius-fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Sütés után a tésztáról a sütőpapírt lehúzzuk, majd a tészta alsó felét sárgabaracklekvárral megkenjük, és a két tésztacsíkot a lekváros felükkel összetapasztjuk.
Rövid pihentetés után forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

!!! Tipp: Sütés előtt hintsük meg a tésztát porcukorral, ettől szép sima lesz a felülete.





Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
Tárgy:
Hozzászólás*
Biztonsági kód*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Csibrik Lászlóné - 2008.05.24. 02:11
„receptek”
Én mindig ennek a süteménynek a receptjét kerestem mig megtaláltam
!!!! nagyon szeretem ezt, egyik kedvencem többek között, és nagyon finom! sokat megtudok enni belöle. május 4.-ére a névnapomra ezt kértem, a Monika napon a 4 gyerekem persze segitett megenni. sok kedvencem van még!!!!
 
Rozsomákos Károlyné - 2008.03.15. 17:59
„korzó”
akko ottleszek,ahol a tehéntrágya gőzén át látom a őszt
 
Zsírosné Husi Kópéné - 2008.03.15. 17:57
„suti”
Csutortokon suti nalunk!
 

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!

ÜSSED, ÜSSED BOTOCSKÁM
2015. szeptember 17.
13. KESZTHELYI TÁNCPANORÁMA

A MAGYAR PORCELÁNMŰVÉSZET TÖRTÉNETE
2015. szeptember 11.
előadás

3. Nemzetközi Verkli Fesztivál
2015. szeptember 06.
fesztivál

„A MAGYAR KISVÁROS BÖLCSŐJÉTŐL A VILÁGHÍRIG”
2015. szeptember 05.
GOLDMARK EMLÉKÉV

A Balaton, a Pannon-táj ezerarcú gyöngyszeme
2015. szeptember 05.
kiállítás megnyitó


Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  29
kultúra
  71
sport
  58
életmód
  63
környezetvédelem
  21

Hirdetés