Kiemelt videónk

Programajánló: Hévíz, Keszthely, Cserszegtomaj, Gyenesdiás
2014. július 24-30.

Programajánló, július 24-30.

2014. július 24.

nézze meg videónkat!

Kiemelt képgalériánk

Hét boszorka Keszthelyen

2014. július 25.


nézze meg képeinket!

Kiemelt tudósításunk

Akár ragyog a nap, akár borúsabb az idő, júliusban garantáltan megéri Keszthelyre látogatni, hiszen számtalan programot kínál a város a turistáknak és a helyi lakosoknak egyaránt.

Júliusi programparádé Keszthelyen

2014. július 03.

bővebben!


Korzó kardinális

2007. november 16. keszthely, recept

Hajoljon csak közelebb! Súgok valamit, aranyom. Képzelje el, hogy a Korzó Caféban már helyben sütött sütemények is vannak. Annyira frissek, hogy még gőzölögnek.

Párájukon át szoktam nézni azt az őszi hideg, rideg valóságot, amit a panorámaablakokon át nyomon követhetek. A ropogós finomságok illata egyenesen abból a sütőből jön, ahova csak természetes alapanyagokból gyúrt sütik kerülhetnek, és még tortát is rendelhetek otthonra!
Korzó Café
Keszthely, Kossuth Lajos u. 7.
Tel.: 06-83/311-785

Kardinális a Korzó Café ajánlásával

Hozzávalók

A tojáshabhoz:
8 tojásfehérje
20 dkg kristálycukor

A tésztához:
2 db egész tojás
3 tojássárgája
5 dkg kristálycukor
5 dkg liszt
15 dkg sárgabaracklekvár

A tojásfehérjéket habbá verjük a 20 dkg kristálycukorral, majd félretesszük.
A 2 egész tojást a 3 tojássárgájával és az 5 dkg cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Tepsibe teszünk 2 db 15x40 cm-es sütőpapírt. A felvert tojáshabmasszát habzsákba tesszük, ezután nyomunk a tepsibe 3-3 csíkot úgy, hogy közöttük 1-1 ujjnyi távolság legyen. A réseket a tésztamasszával töltjük meg, majd 190 Celsius-fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Sütés után a tésztáról a sütőpapírt lehúzzuk, majd a tészta alsó felét sárgabaracklekvárral megkenjük, és a két tésztacsíkot a lekváros felükkel összetapasztjuk.
Rövid pihentetés után forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

!!! Tipp: Sütés előtt hintsük meg a tésztát porcukorral, ettől szép sima lesz a felülete.




Kapcsolódó anyagok


Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
Tárgy:
Hozzászólás*
Biztonsági kód*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Csibrik Lászlóné - 2008.05.24. 02:11
„receptek”
Én mindig ennek a süteménynek a receptjét kerestem mig megtaláltam
!!!! nagyon szeretem ezt, egyik kedvencem többek között, és nagyon finom! sokat megtudok enni belöle. május 4.-ére a névnapomra ezt kértem, a Monika napon a 4 gyerekem persze segitett megenni. sok kedvencem van még!!!!
 
Rozsomákos Károlyné - 2008.03.15. 17:59
„korzó”
akko ottleszek,ahol a tehéntrágya gőzén át látom a őszt
 
Zsírosné Husi Kópéné - 2008.03.15. 17:57
„suti”
Csutortokon suti nalunk!
 

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!

XXII. Zalai Borcégér - péntek
2014. augusztus 01.
Keszthelyi Borünnep

BalatonI CSILLAGÖSVÉNY ZARÁNDOKLAT
2014. július 31.
egyéb

XXII. Zalai Borcégér - csütörtök
2014. július 31.
Keszthelyi Borünnep

XXII. Zalai Borcégér - szerda
2014. július 30.
Keszthelyi Borünnep

Gyermek komplex tábor
2014. július 28.
tábor


Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  21
kultúra
  54
sport
  42
életmód
  38
környezetvédelem
  17

Hirdetés