Kiemelt videónk

Elkészült Keszthelyen élni című dokumentumfilmünk. A Monitor extra januári és februári számában megjelent riportok, és a most figyelmetekbe ajánlott film együttesen adhat arra választ: vajon milyen Keszthelyen élni, keszthelyinek lenni. Mi foglalkoztatja, esetleg bosszantja a város polgárait.

Keszthelyen élni - dokumentumfilm

2015. március 07.

nézze meg videónkat!

Kiemelt képgalériánk

2015. március 15., Keszthely

2015. március 15.


nézze meg képeinket!

Kiemelt tudósításunk

2014-ben 1 millió 445 ezer vendég 4 millió 887 ezer vendégéjszakát töltött el a balatoni kereskedelmi szálláshelyeken – a magyarországi kereskedelmi szálláshelyek együttes vendéglétszámának 15, regisztrált vendégéjszakáinak pedig a 20%-a ebben a turisztikai régióban jelent meg. Továbbra is a hazai vendégkör a domináns: a tóhoz érkezők háromnegyede belföldi
vendég volt, s az általuk eltöltött vendégéjszakák az összes balatoni vendégéjszaka 63%-át tették ki.

Hévíz az első, Keszthely a hetedik

2015. február 28.

bővebben!


Korzó kardinális

2007. november 16. keszthely, recept

Hajoljon csak közelebb! Súgok valamit, aranyom. Képzelje el, hogy a Korzó Caféban már helyben sütött sütemények is vannak. Annyira frissek, hogy még gőzölögnek.

Párájukon át szoktam nézni azt az őszi hideg, rideg valóságot, amit a panorámaablakokon át nyomon követhetek. A ropogós finomságok illata egyenesen abból a sütőből jön, ahova csak természetes alapanyagokból gyúrt sütik kerülhetnek, és még tortát is rendelhetek otthonra!
Korzó Café
Keszthely, Kossuth Lajos u. 7.
Tel.: 06-83/311-785

Kardinális a Korzó Café ajánlásával

Hozzávalók

A tojáshabhoz:
8 tojásfehérje
20 dkg kristálycukor

A tésztához:
2 db egész tojás
3 tojássárgája
5 dkg kristálycukor
5 dkg liszt
15 dkg sárgabaracklekvár

A tojásfehérjéket habbá verjük a 20 dkg kristálycukorral, majd félretesszük.
A 2 egész tojást a 3 tojássárgájával és az 5 dkg cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Tepsibe teszünk 2 db 15x40 cm-es sütőpapírt. A felvert tojáshabmasszát habzsákba tesszük, ezután nyomunk a tepsibe 3-3 csíkot úgy, hogy közöttük 1-1 ujjnyi távolság legyen. A réseket a tésztamasszával töltjük meg, majd 190 Celsius-fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Sütés után a tésztáról a sütőpapírt lehúzzuk, majd a tészta alsó felét sárgabaracklekvárral megkenjük, és a két tésztacsíkot a lekváros felükkel összetapasztjuk.
Rövid pihentetés után forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

!!! Tipp: Sütés előtt hintsük meg a tésztát porcukorral, ettől szép sima lesz a felülete.




Kapcsolódó anyagok


Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
Tárgy:
Hozzászólás*
Biztonsági kód*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Csibrik Lászlóné - 2008.05.24. 02:11
„receptek”
Én mindig ennek a süteménynek a receptjét kerestem mig megtaláltam
!!!! nagyon szeretem ezt, egyik kedvencem többek között, és nagyon finom! sokat megtudok enni belöle. május 4.-ére a névnapomra ezt kértem, a Monika napon a 4 gyerekem persze segitett megenni. sok kedvencem van még!!!!
 
Rozsomákos Károlyné - 2008.03.15. 17:59
„korzó”
akko ottleszek,ahol a tehéntrágya gőzén át látom a őszt
 
Zsírosné Husi Kópéné - 2008.03.15. 17:57
„suti”
Csutortokon suti nalunk!
 

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!

Dárius kincse és az Ezeregyéjszaka világa
2015. április 03.
Világjáró Klub

Csajkovszkij est Hermine Pack-kal
2015. március 28.
Filharmónia bérlet

A KESZTHELYI BURGONYANEMESÍTÉS LEGÚJABB EREDMÉNYEI
2015. március 27.
előadás

Mindennapi stresszkezelés
2015. március 27.
Kőrösi Csoma Sándor Klubjának előadásai

Az Omega 3 hiány egészségügyi következményei
2015. március 26.
előadás


Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  28
kultúra
  65
sport
  53
életmód
  57
környezetvédelem
  19

Hirdetés