Kiemelt képgalériánk

Vince Napi Borparádé a Tavernában

2016. január 23.


nézze meg képeinket!

Kiemelt tudósításunk

Január. Az év leghosszabb hónapja. Igen, tudom, éppen annyi napból áll, mint mondjuk a december, mégis… Hideg van, sőt most van csak igazán hideg, még mindig sötét van, és alig várjuk, hogy vége legyen, mert a karácsonyi ünnepi kiköltekezés után a pénztárcánk (és a hitelkártyánk) is lapos.

Hófehér év eleji gondolatok

2016. január 28.

bővebben!


Legyen a kezdőlapom Hozzáadás kedvencekhez Kapcsolat RSS hírolvasó 2016.02.14., vasárnap - Bálint,Valentin

Azt hallottam...

2007. október 25.

Hajoljon csak közelebb! Súgok valamit, aranyom. Tudja, nem vagyok pletykás, de ahol információt szerezhetek, oda betérek. A Korzó Caféban nemcsak újságokat lehet olvasni, hanem gazdát cserél mindenféle hír. A városról, a nagyvilágról.

Nem véletlenül van az élet forgatagában, a sétálóutcán. Képzelje el, hogy a Korzó Caféban már helyben sütött sütemények is vannak. Annyira frissek, hogy még gőzölögnek. Párájukon át szoktam nézni azt az őszi hideg, rideg valóságot, amit a panorámaablakokon át nyomon követhetek. A ropogós finomságok illata egyenesen abból a sütőből jön, ahova csak természetes alapanyagokból gyúrt sütik kerülhetnek.
Meglestem, minden készítmény adalékanyagoktól mentes. Itt tutira mehetek, hogy nem használják fel azt a borzalom gumit. Igen, megvan, úgy hívják: guargumi. Minden csak eredeti, és kizárólag abból készül, aminek nevezik. A dió dióból van, és még a tojást is tyúk tojta, nem gép. Tudja, az egészség mennyire fontos! A Korzó Caféban persze hogy megvannak a kávékülönlegességek is. Én leginkább a kapucsínót kedvelem, de más másra esküszik. A kedves kiszolgálással elébem kerülő kívánságok olyan jólesnek abban a kellemes belső környezetben! Én ilyen helyre járok mindennap, hogy híreket szerezzek, és még tortát is rendelhetek otthonra!
(X)

Mézes krémes
Hozzávalók
A tésztához:
50 dkg liszt, 12,5 dkg margarin, 12,5 dkg méz, 12,5 dkg porcukor, 1 dkg szódabikarbóna, 1 db tojássárga, 1 teáskanál fahéj
A krémhez:
3 dl tej, 8 dkg kristálycukor, 4,5 dkg búzadara, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 5 dkg baracklekvár, 10 dkg ét tortabevonó

Elkészítés:
A mézet, a porcukrot, a tojássárgáját egy edényben tűzön meglangyosítjuk, majd hozzákeverjük a liszttel összemorzsolt margarint, a szódabikarbónát, a fahéjat, és simára gyúrjuk, négy részre osztjuk, hűtőbe tesszük negyedórára. Ha pihent a tészta, egyenként kinyújtjuk a lapokat, egy átlagos méretű sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon megsütjük őket. A krémhez a búzadarát a tejjel és a kristálycukorral sűrűre főzzük, majd kihűtjük, és belekeverjük a porcukorral kikevert margarinba. Az első lapra rákenjük a krém felét, rárakjuk a második lapot, ezt megkenjük lekvárral. Erre jön a harmadik lap, majd a krém másik fele, és végül a negyedik lap. A tetejét bevonjuk vízgőzön megolvasztott csokoládéval, és hűtőbe tesszük.

Tipp: A süteményt másnap szeleteljük, mert akkorra jól visszapuhul.





Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
Tárgy:
Hozzászólás*
Biztonsági kód*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!

A KOMMUNIZMUS ÁLDOZATAINAK EMLÉKNAPJA
2016. február 25.
emlékezés

MÁRAI SÁNDOR
2016. február 19.
Nyitott Szemmel

Tésztázzunk valamit: süssünk együtt rétest!
2016. február 19.
Balatoni Kurzusok

A BETEGSÉGEK KIALAKULÁSÁNAK LEHETSÉGES OKAI
2016. február 19.
Természetgyógyász Klub

„TAVASZVÁRÓ…”
2016. február 16.
előadás


Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  30
kultúra
  73
sport
  59
életmód
  66
környezetvédelem
  24

Hirdetés