Kiemelt képgalériánk

2016.14.hét

2016. április 10.


nézze meg képeinket!

Kiemelt tudósításunk

Az óránkénti 110 kilométeres tervezési sebességű, 2x2 sávos út részben a mai 76-os számú főúton halad majd, de az új nyomvonal megkerüli előbb Balatonszentgyörgyöt, majd Fenékpusztát is. A hossza 21 kilométer.

Gyorsabban érhető majd el Keszthely

2016. április 11.

bővebben!


Azt hallottam...

2007. október 25.

Hajoljon csak közelebb! Súgok valamit, aranyom. Tudja, nem vagyok pletykás, de ahol információt szerezhetek, oda betérek. A Korzó Caféban nemcsak újságokat lehet olvasni, hanem gazdát cserél mindenféle hír. A városról, a nagyvilágról.

Nem véletlenül van az élet forgatagában, a sétálóutcán. Képzelje el, hogy a Korzó Caféban már helyben sütött sütemények is vannak. Annyira frissek, hogy még gőzölögnek. Párájukon át szoktam nézni azt az őszi hideg, rideg valóságot, amit a panorámaablakokon át nyomon követhetek. A ropogós finomságok illata egyenesen abból a sütőből jön, ahova csak természetes alapanyagokból gyúrt sütik kerülhetnek.
Meglestem, minden készítmény adalékanyagoktól mentes. Itt tutira mehetek, hogy nem használják fel azt a borzalom gumit. Igen, megvan, úgy hívják: guargumi. Minden csak eredeti, és kizárólag abból készül, aminek nevezik. A dió dióból van, és még a tojást is tyúk tojta, nem gép. Tudja, az egészség mennyire fontos! A Korzó Caféban persze hogy megvannak a kávékülönlegességek is. Én leginkább a kapucsínót kedvelem, de más másra esküszik. A kedves kiszolgálással elébem kerülő kívánságok olyan jólesnek abban a kellemes belső környezetben! Én ilyen helyre járok mindennap, hogy híreket szerezzek, és még tortát is rendelhetek otthonra!
(X)

Mézes krémes
Hozzávalók
A tésztához:
50 dkg liszt, 12,5 dkg margarin, 12,5 dkg méz, 12,5 dkg porcukor, 1 dkg szódabikarbóna, 1 db tojássárga, 1 teáskanál fahéj
A krémhez:
3 dl tej, 8 dkg kristálycukor, 4,5 dkg búzadara, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 5 dkg baracklekvár, 10 dkg ét tortabevonó

Elkészítés:
A mézet, a porcukrot, a tojássárgáját egy edényben tűzön meglangyosítjuk, majd hozzákeverjük a liszttel összemorzsolt margarint, a szódabikarbónát, a fahéjat, és simára gyúrjuk, négy részre osztjuk, hűtőbe tesszük negyedórára. Ha pihent a tészta, egyenként kinyújtjuk a lapokat, egy átlagos méretű sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon megsütjük őket. A krémhez a búzadarát a tejjel és a kristálycukorral sűrűre főzzük, majd kihűtjük, és belekeverjük a porcukorral kikevert margarinba. Az első lapra rákenjük a krém felét, rárakjuk a második lapot, ezt megkenjük lekvárral. Erre jön a harmadik lap, majd a krém másik fele, és végül a negyedik lap. A tetejét bevonjuk vízgőzön megolvasztott csokoládéval, és hűtőbe tesszük.

Tipp: A süteményt másnap szeleteljük, mert akkorra jól visszapuhul.





Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
Tárgy:
Hozzászólás*
Biztonsági kód*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!

„HOL VAGYON A VAGYON?”
2016. május 06.
Ismeretterjesztő előadás

BABA SZÜLETIK, ANYA SZÜLETIK, APA SZÜLETIK = CSALÁD SZÜLETIK
2016. május 06.
SZÜLETÉS HETE

CUMIFA AVATÁS A MŰVELŐDÉSI KÖZPONT UDVARÁN
2016. május 06.
SZÜLETÉS HETE

AZ ÖLTÖZKÖDÉS KULTURÁJA a 19. és a 20. SZÁZAD FORDULÓJÁN
2016. május 06.
Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület

KISMAMAKLUB
2016. május 05.
SZÜLETÉS HETE


Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  30
kultúra
  74
sport
  59
életmód
  67
környezetvédelem
  26
Ikszeld ki, ha nem vagy robot!

Hirdetés