Hajoljon csak közelebb! Súgok valamit, aranyom. Tudja, nem vagyok
pletykás, de ahol információt szerezhetek, oda betérek. A Korzó Caféban
nemcsak újságokat lehet olvasni, hanem gazdát cserél mindenféle hír. A
városról, a nagyvilágról.

Azt hallottam...

2007. október 25.
Hajoljon csak közelebb! Súgok valamit, aranyom. Tudja, nem vagyok pletykás, de ahol információt szerezhetek, oda betérek. A Korzó Caféban nemcsak újságokat lehet olvasni, hanem gazdát cserél mindenféle hír. A városról, a nagyvilágról.
Nem véletlenül van az élet forgatagában, a sétálóutcán. Képzelje el, hogy a Korzó Caféban már helyben sütött sütemények is vannak. Annyira frissek, hogy még gőzölögnek. Párájukon át szoktam nézni azt az őszi hideg, rideg valóságot, amit a panorámaablakokon át nyomon követhetek. A ropogós finomságok illata egyenesen abból a sütőből jön, ahova csak természetes alapanyagokból gyúrt sütik kerülhetnek.
Meglestem, minden készítmény adalékanyagoktól mentes. Itt tutira mehetek, hogy nem használják fel azt a borzalom gumit. Igen, megvan, úgy hívják: guargumi. Minden csak eredeti, és kizárólag abból készül, aminek nevezik. A dió dióból van, és még a tojást is tyúk tojta, nem gép. Tudja, az egészség mennyire fontos! A Korzó Caféban persze hogy megvannak a kávékülönlegességek is. Én leginkább a kapucsínót kedvelem, de más másra esküszik. A kedves kiszolgálással elébem kerülő kívánságok olyan jólesnek abban a kellemes belső környezetben! Én ilyen helyre járok mindennap, hogy híreket szerezzek, és még tortát is rendelhetek otthonra!
(X)

Mézes krémes
Hozzávalók
A tésztához:
50 dkg liszt, 12,5 dkg margarin, 12,5 dkg méz, 12,5 dkg porcukor, 1 dkg szódabikarbóna, 1 db tojássárga, 1 teáskanál fahéj
A krémhez:
3 dl tej, 8 dkg kristálycukor, 4,5 dkg búzadara, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 5 dkg baracklekvár, 10 dkg ét tortabevonó

Elkészítés:
A mézet, a porcukrot, a tojássárgáját egy edényben tűzön meglangyosítjuk, majd hozzákeverjük a liszttel összemorzsolt margarint, a szódabikarbónát, a fahéjat, és simára gyúrjuk, négy részre osztjuk, hűtőbe tesszük negyedórára. Ha pihent a tészta, egyenként kinyújtjuk a lapokat, egy átlagos méretű sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon megsütjük őket. A krémhez a búzadarát a tejjel és a kristálycukorral sűrűre főzzük, majd kihűtjük, és belekeverjük a porcukorral kikevert margarinba. Az első lapra rákenjük a krém felét, rárakjuk a második lapot, ezt megkenjük lekvárral. Erre jön a harmadik lap, majd a krém másik fele, és végül a negyedik lap. A tetejét bevonjuk vízgőzön megolvasztott csokoládéval, és hűtőbe tesszük.

Tipp: A süteményt másnap szeleteljük, mert akkorra jól visszapuhul.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Bóka István (1), Owaimer Aisha (1), Horváth Szabina (1), recept (178), paleo (13), Bóka György (2), posta (1), Bezerics (1), meteorologia (135), köztársasági elnök (1), álommeló (1), atlétika (6), idegenforgalmi adó (1), tollaslabda (1), szakács (1), vízkereszt (1), vasárnapi nyitvatartás (1), Ács István (10), munkanelkuli (2), újszülött (1), shotokan karate (3), levendula (2), Hévíz SK női kézilabda csapata (1), Együtt (1), munkaviszony (1), mento (8), lakás (2), kábítószer (9), testkezelés (2), Vaszily Zsolt (3), idegenforgalom (174), Lisa (25), Ugrimanók (1), Szennyai Anita (1), Partics Roland Hunor (1), Nardai Sarolta (1), sportlövő (1), Palásthy Bese (1), ARC (1), egyház (2), Kerner Gábor (2), Rúzsa Magdi (1), boldog (1), jatek (2), Bock Bisztró (12), média (1), freestyle foci (1), Tar László (1), test (1), reklám (1)