Kiemelt videónk

Elkészült Keszthelyen élni című dokumentumfilmünk. A Monitor extra januári és februári számában megjelent riportok, és a most figyelmetekbe ajánlott film együttesen adhat arra választ: vajon milyen Keszthelyen élni, keszthelyinek lenni. Mi foglalkoztatja, esetleg bosszantja a város polgárait.

Keszthelyen élni - dokumentumfilm

2015. március 07.

nézze meg videónkat!

Kiemelt képgalériánk

2015. március 15., Keszthely

2015. március 15.


nézze meg képeinket!

Kiemelt tudósításunk

1990 őszén tartották a rendszerváltozás utáni első szabad települési képviselő-választást. Huszonöt év, hat kerek ciklus, öt polgármester – az eltelt időszak mérlege. E havi számunkban a jubileumi évforduló kapcsán Keszthely legújabb kori polgármestereinek adtuk meg a lehetőséget arra, hogy elmondják saját tapasztalataikat, eredményeiket. Kérdeztük őket, de nem visszakérdeztünk, szerkesztettük, de nem foglaltunk állást.

Negyed szabad század

2015. március 25.

bővebben!


Somlói galuska, ahogy mi készítjük

2008. február 18. keszthely, recept

A Korzó Café ajánlásával!

Hozzávalók:
8 db tojás, 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 5 dkg darált dió, 1 evőkanál kakaó, 1 dl rum, 10 dkg mazsola

A krémhez:
4 tojássárgája, 10 dkg cukor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 1 liter tej, 1 evőkanál kakaó, 10 dkg dió, 1 csomag vaníliás cukor

A tálaláshoz:
csokoládéöntet és tejszínhab

A tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral. Apránként hozzáadjuk a lisztet, majd a felvert tojásfehérjéket. A masszát három egyforma részre osztjuk: az egyikbe keverjük bele a darált diót, a másikba a kakaót. A háromféle tésztát külön-külön, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 Celsius-fokon süssük meg.
Amíg a tészta sül, készítsük el a krémet. Ehhez a tojássárgáját a cukorral meg a pudingporral keverjük simára. Forraljuk fel a tejet, öntsük hozzá a tojásos keveréket, és lassú tűzön kevergetve főzzük sűrűre.
A tűzről levéve ezt is három részre osztjuk. Az elsőt ízesítjük vaníliás cukorral, a másikba szórjunk kakaót és mazsolát. A harmadik krémbe kerül a darált dió és a maradék mazsola.
Egy mélyebb tepsibe rétegezzük a háromféle tésztát a háromféle krémmel úgy, hogy közben a tésztalapokat rummal meg-meglocsolgatjuk. Ha elkészült, fedjük le, tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.
Tálaláskor nagyobb kanállal szaggassuk a �galuskákat� a tányérra, locsoljuk meg csokoládéöntettel, és díszítsük tejszínhabbal.
!!Tipp: Jobban összeérnek az ízek, ha egy napig hűtőszekrényben tartjuk fogyasztás előtt!

Korzó Café
Keszthely, Kossuth Lajos u. 7.
Tel.: 06-83/311-785




Kapcsolódó anyagok


Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
Tárgy:
Hozzászólás*
Biztonsági kód*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
tamara - 2010.01.18. 15:59
„kérdés”
nem kötekedni akarok de mestercukrász vagyok-maga látott már rákóczi-túróst?mert ami a képen van az gagyi.bocsi.ez van -szégyen.
 

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!

Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  28
kultúra
  65
sport
  53
életmód
  57
környezetvédelem
  19

Hirdetés