Kiemelt videónk

A Monitor Magazin és a Keszthely Trx közös műsorát, az #ÉrtékTrend-et a Helikon TC Keszthely-ben forgattuk, ahol riporterünk, Krepsz Zoltán a klub elnőkével, Horváth Imrével beszélgetett, operatőrünk, Kvárta Mátyás pedig megörökítette Zoli teniszjátékát is:)

ÉrtékTrend a teniszklubban

2016. augusztus 22.

nézze meg videónkat!

Kiemelt tudósításunk

Enni muszáj, és bár ma már mindenki megtalálhatja a kényének-kedvének megfelelő, laktóz-, cukor-, só- és zsírmentes vagy éppen -bő fogásokat online vagy az éttermekben, az otthon készült ételnél nincs jobb. Ha magunk főzünk, mindig tudjuk ugyanis, hogy mit tartalmaz az, ami az asztalra kerül. Sokszor gondolkodóba esünk azonban, hogy mi legyen a vasárnapi ebéd vagy egy csütörtöki vacsora. Nincs ötletünk, és bizony ilyenkor kevéssé öröm a főzés.

Főzzünk játszva!

2016. augusztus 17.

bővebben!


Legyen a kezdőlapom Hozzáadás kedvencekhez Kapcsolat RSS hírolvasó 2016.08.25., csütörtök - Lajos,Patrícia

Somlói galuska, ahogy mi készítjük

2008. február 18. keszthely, recept

A Korzó Café ajánlásával!

Hozzávalók:
8 db tojás, 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 5 dkg darált dió, 1 evőkanál kakaó, 1 dl rum, 10 dkg mazsola

A krémhez:
4 tojássárgája, 10 dkg cukor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 1 liter tej, 1 evőkanál kakaó, 10 dkg dió, 1 csomag vaníliás cukor

A tálaláshoz:
csokoládéöntet és tejszínhab

A tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral. Apránként hozzáadjuk a lisztet, majd a felvert tojásfehérjéket. A masszát három egyforma részre osztjuk: az egyikbe keverjük bele a darált diót, a másikba a kakaót. A háromféle tésztát külön-külön, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 Celsius-fokon süssük meg.
Amíg a tészta sül, készítsük el a krémet. Ehhez a tojássárgáját a cukorral meg a pudingporral keverjük simára. Forraljuk fel a tejet, öntsük hozzá a tojásos keveréket, és lassú tűzön kevergetve főzzük sűrűre.
A tűzről levéve ezt is három részre osztjuk. Az elsőt ízesítjük vaníliás cukorral, a másikba szórjunk kakaót és mazsolát. A harmadik krémbe kerül a darált dió és a maradék mazsola.
Egy mélyebb tepsibe rétegezzük a háromféle tésztát a háromféle krémmel úgy, hogy közben a tésztalapokat rummal meg-meglocsolgatjuk. Ha elkészült, fedjük le, tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.
Tálaláskor nagyobb kanállal szaggassuk a �galuskákat� a tányérra, locsoljuk meg csokoládéöntettel, és díszítsük tejszínhabbal.
!!Tipp: Jobban összeérnek az ízek, ha egy napig hűtőszekrényben tartjuk fogyasztás előtt!

Korzó Café
Keszthely, Kossuth Lajos u. 7.
Tel.: 06-83/311-785





Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
Tárgy:
Hozzászólás*
Biztonsági kód*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
tamara - 2010.01.18. 15:59
„kérdés”
nem kötekedni akarok de mestercukrász vagyok-maga látott már rákóczi-túróst?mert ami a képen van az gagyi.bocsi.ez van -szégyen.
 

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!

ANYATEJES VILÁGNAP 2016
2016. szeptember 02.
egyéb

SZENT ISTVÁN ÜNNEPE2016 (vasárnap)
2016. augusztus 21.
ünnep

Jazz Györök
2016. augusztus 20.
zene

SZENT ISTVÁN ÜNNEPE 2016 (szombat)
2016. augusztus 20.
ünnep

SZENT ISTVÁN ÜNNEPE 2016 (pentek)
2016. augusztus 19.
ünnep


Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  30
kultúra
  75
sport
  59
életmód
  70
környezetvédelem
  27

Hirdetés