Kiemelt videónk

Programajánló: Gyenesdiás, Balatongyörök, Hévíz, Cserszegtomaj, Keszthely. 2014. augusztus 16-21.

Programajánló, augusztus 16-21.

2014. augusztus 15.

nézze meg videónkat!

Kiemelt képgalériánk

Festetics Vágta Gyenesdiás 2014

2014. 18.


nézze meg képeinket!

Kiemelt tudósításunk

Selmeczy Zsuzsanna, a Jobbik keszthelyi képviselő-testületi képviselője, illetve polgármester-jelöltje múlt heti sajtótájékoztatóján (Ahogy a korábbiakra, úgy lapunk erre sem kapott meghívást. - A Szerk.) elhangzottakra reagált hétfőn Ruzsics Ferenc, a város polgármestere.

Csupán kampányfogás

2014. augusztus 18.

bővebben!


Somlói galuska, ahogy mi készítjük

2008. február 18. keszthely, recept

A Korzó Café ajánlásával!

Hozzávalók:
8 db tojás, 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 5 dkg darált dió, 1 evőkanál kakaó, 1 dl rum, 10 dkg mazsola

A krémhez:
4 tojássárgája, 10 dkg cukor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 1 liter tej, 1 evőkanál kakaó, 10 dkg dió, 1 csomag vaníliás cukor

A tálaláshoz:
csokoládéöntet és tejszínhab

A tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral. Apránként hozzáadjuk a lisztet, majd a felvert tojásfehérjéket. A masszát három egyforma részre osztjuk: az egyikbe keverjük bele a darált diót, a másikba a kakaót. A háromféle tésztát külön-külön, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 Celsius-fokon süssük meg.
Amíg a tészta sül, készítsük el a krémet. Ehhez a tojássárgáját a cukorral meg a pudingporral keverjük simára. Forraljuk fel a tejet, öntsük hozzá a tojásos keveréket, és lassú tűzön kevergetve főzzük sűrűre.
A tűzről levéve ezt is három részre osztjuk. Az elsőt ízesítjük vaníliás cukorral, a másikba szórjunk kakaót és mazsolát. A harmadik krémbe kerül a darált dió és a maradék mazsola.
Egy mélyebb tepsibe rétegezzük a háromféle tésztát a háromféle krémmel úgy, hogy közben a tésztalapokat rummal meg-meglocsolgatjuk. Ha elkészült, fedjük le, tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.
Tálaláskor nagyobb kanállal szaggassuk a �galuskákat� a tányérra, locsoljuk meg csokoládéöntettel, és díszítsük tejszínhabbal.
!!Tipp: Jobban összeérnek az ízek, ha egy napig hűtőszekrényben tartjuk fogyasztás előtt!

Korzó Café
Keszthely, Kossuth Lajos u. 7.
Tel.: 06-83/311-785




Kapcsolódó anyagok


Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
Tárgy:
Hozzászólás*
Biztonsági kód*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
tamara - 2010.01.18. 15:59
„kérdés”
nem kötekedni akarok de mestercukrász vagyok-maga látott már rákóczi-túróst?mert ami a képen van az gagyi.bocsi.ez van -szégyen.
 

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!

II. KESZTHELYI WURLITZER FESZTIVÁL
2014. szeptember 06.
egyéb

Anyatejes világnap
2014. augusztus 29.
egyéb


Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  21
kultúra
  55
sport
  43
életmód
  45
környezetvédelem
  17

Hirdetés