Kiemelt videónk

Nem csalás, nem ámítás! Ropogós, ízletes, dagasztás nélküli bagettet készít Somogyi Zoltán Max gasztroblogger a Monitor konyhájában! Csak a kezét figyeljék! :)

Bagett dagasztás nélkül

2015. július 24.

nézze meg videónkat!

Kiemelt képgalériánk

Kékszalag 2015

2015. július 02.


nézze meg képeinket!

Kiemelt tudósításunk

A keszthelyi jachtkikötőben működő sportklub deklarálta az összefogás szükségességét az utánpótlás-nevelés terén. Lukács Krisztián elnök vállalja: kikötőjüknek nincs meg az infrastruktúrája a gyerekek nagyobb számban képzéséhez, de akár edzővel, akár hajóval, akár anyagilag támogatná a nevelésüket. A Keszthelyi Yacht Club és a Keszthelyi József Attila Vitorlás Sportegyesület üdvözli a kezdeményezést.

Egységben a vitorlásklubok az utánpótlás-nevelésért

2015. augusztus 10.

bővebben!


Somlói galuska, ahogy mi készítjük

2008. február 18. keszthely, recept

A Korzó Café ajánlásával!

Hozzávalók:
8 db tojás, 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 5 dkg darált dió, 1 evőkanál kakaó, 1 dl rum, 10 dkg mazsola

A krémhez:
4 tojássárgája, 10 dkg cukor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 1 liter tej, 1 evőkanál kakaó, 10 dkg dió, 1 csomag vaníliás cukor

A tálaláshoz:
csokoládéöntet és tejszínhab

A tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral. Apránként hozzáadjuk a lisztet, majd a felvert tojásfehérjéket. A masszát három egyforma részre osztjuk: az egyikbe keverjük bele a darált diót, a másikba a kakaót. A háromféle tésztát külön-külön, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 Celsius-fokon süssük meg.
Amíg a tészta sül, készítsük el a krémet. Ehhez a tojássárgáját a cukorral meg a pudingporral keverjük simára. Forraljuk fel a tejet, öntsük hozzá a tojásos keveréket, és lassú tűzön kevergetve főzzük sűrűre.
A tűzről levéve ezt is három részre osztjuk. Az elsőt ízesítjük vaníliás cukorral, a másikba szórjunk kakaót és mazsolát. A harmadik krémbe kerül a darált dió és a maradék mazsola.
Egy mélyebb tepsibe rétegezzük a háromféle tésztát a háromféle krémmel úgy, hogy közben a tésztalapokat rummal meg-meglocsolgatjuk. Ha elkészült, fedjük le, tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.
Tálaláskor nagyobb kanállal szaggassuk a �galuskákat� a tányérra, locsoljuk meg csokoládéöntettel, és díszítsük tejszínhabbal.
!!Tipp: Jobban összeérnek az ízek, ha egy napig hűtőszekrényben tartjuk fogyasztás előtt!

Korzó Café
Keszthely, Kossuth Lajos u. 7.
Tel.: 06-83/311-785





Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
Tárgy:
Hozzászólás*
Biztonsági kód*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
tamara - 2010.01.18. 15:59
„kérdés”
nem kötekedni akarok de mestercukrász vagyok-maga látott már rákóczi-túróst?mert ami a képen van az gagyi.bocsi.ez van -szégyen.
 

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!

ÜSSED, ÜSSED BOTOCSKÁM
2015. szeptember 17.
13. KESZTHELYI TÁNCPANORÁMA

A MAGYAR PORCELÁNMŰVÉSZET TÖRTÉNETE
2015. szeptember 11.
előadás

„A MAGYAR KISVÁROS BÖLCSŐJÉTŐL A VILÁGHÍRIG”
2015. szeptember 05.
GOLDMARK EMLÉKÉV

Jazz Fiesta záró rendezvény
2015. augusztus 22.
zene

Szent István-napi ünnepség
2015. augusztus 20.
ünnep


Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  29
kultúra
  71
sport
  58
életmód
  62
környezetvédelem
  21

Hirdetés