Kiemelt tudósításunk

2015 első hét hónapjában 52 235 gyermek született, 0,7%-kal több, mint az előző év azonos időszakában. A halálozások száma 78 709 volt, ami 2014. január–júliushoz viszonyítva nagymértékben, 7,0%-kal emelkedett. A természetes fogyás 26 474 fő volt, 4811-gyel több az egy évvel korábbinál.

Tovább fogytunk

2015. szeptember 24.

bővebben!


24 óra hírei

Az idegenforgalom szempontjából is fontos a növényvédelem Hévízen

2015. október 09.
Előző számunkban már szóltunk arról, milyen nagy odafigyelést igényel a Hévízi-tavon az ökoszisztéma fenntartása, mennyire fontos, hogy időben észrevegyék az apró változásokat a szakemberek, és megtegyék a szükséges lépéseket.

Második helyre tekertek a keszthelyi lánglovagok

2015. október 08.
Ötödik alkalommal rendezték meg Keszthelyen azt a versenyt, ahol eldöntötték, melyik munkahely a legsportosabb a Balaton-parti városban.

Keszthelyi tűzoltó is teljesítette a huszonhárom emeletet

2015. október 08.
Szombaton rendezték Budapesten a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri épületében az Országos Lépcsőfutó Bajnokságot, ahol két Zala megyei tűzoltó is részt vett.

Daganatos betegségek kezelésénél is segíthet

2015. október 08.
Humán gyógyászatban fontos szerves anyagot találtak a szőlő gyökerében a Pannon Egyetem Georgikon Kar Kertészeti Tanszékének kutatói.

Gázolt a vonat - Halálos baleset Zalában

2015. október 07.
Halálos baleset történt a Csömödér és Gutorfölde közötti vasúti pályán.

Fordulót nyertek a Keszthelyi Kiscápák

2015. október 07.
Az idei tanévben is összefogtak a két megye úszóegyesületei – Keszthely, Nagykanizsa, Csurgó és Lenti - hogy összemérjék erejüket egy körverseny erejéig.

„Mindig a megoldásra kell koncentrálni, mert a győzelem fejben dől el”

2015. október 06.
2016 ismét olimpiai év, a XXXI. nyári játékokat ezúttal Rio de Janeiro rendezi. A magyar vitorlázóknak eddig egy kvótájuk volt Berecz Zsombornak (finn dingi) köszönhetően, a nyár folyamán azonban a férfi laser standard osztályban a kanadai kingstoni világbajnokságon Tomai Balázs is kiharcolta az ötkarikás játékokon való indulási jogot. A balatonfüredi MVM SE 26 éves sportolójával a felkészülésről, Rióról beszélgettünk.

Meghalt Göncz Árpád volt köztársasági elnök

2015. október 06.
Életének 94. évében, családja körében elhunyt Göncz Árpád, a Magyar Köztársaság volt elnöke kedden.

Október 6. - Az aradi vértanúk napja

2015. október 06.
A magyar kormány 2001. november 24-én nemzeti gyásznappá nyilvánította október 6-át. Ezen a napon az állami lobogót félárbocra eresztik, a középületekre kitűzik a gyászlobogót, az iskolákban megemlékezést tartanak.

Könyvtárba mentem, gyere utánam!

2015. október 05.
2015-ben már tizedik esztendeje, hogy amikor kissé megfakul az ég kékje, s tollas vándorok népesítik be az égi országutakat, szorgosan készülődnek a könyvtárak az Országos Könyvtári Napok eseményeire. Ezt tette a keszthelyi Fejér György Városi Könyvtár is.

Garancia és hatékonyság a nyelvtanulásban

2015. október 05.
Az Angliában élő Eszti kétévesen a kávézóban még így szólt: Please, víz! Most négy és fél éves, s angolul és magyarul is hibátlanul beszél. Barnus most kezdi az óvodát, de nem jön zavarba, ha német szót hall, édesapja ugyanis születése óta kizárólag németül beszél vele. Csenge édesanyja Mongóliából érkezett, a kislány a mongol dalocskákat ugyanolyan szeretettel énekli, mint a magyarokat. Ezek a gyerekek hatalmas előnnyel vágnak neki az életnek.

Megújult a keszthelyi Festetics-mauzóleum

2015. október 03.
A keszthelyi Szent Miklós temető déli végében álló Festetics-mauzóleum 1925-ben épült Festetics (II.) Tasziló herceg megbízásából. A Helikon Kastélymúzeum Közhasznú Nonprofit Kft. vagyonkezelésébe került építménynek a Miniszterelnökség 175 millió forintos támogatása segítségével megvalósuló felújítása 2015 augusztusában fejeződött be. A rekonstrukció célja a mauzóleum eredeti állapotának visszaállítása volt.

Büszke osztályára a szülész főorvos

2015. október 02.
Tavaly decemberben adták át az alternatív szülőszobát a Keszthelyi Kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályán. Dr. Novák Péter főorvos lapunknak elmondta: az alternatív szülőszobában a szülő nők még infúzióval is sétálhatnak, van tévé, bordásfal és kötél, s a kádban vajúdva megtapasztalhatják a víz fájdalomcsillapító hatását. A szülőszoba gyógyszercégek, a keszthelyi és a hévízi önkormányzat, valamint magánszemélyek adományainak köszönhetően készült el.

A világ 600 legjobb egyeteme között a Semmelweis

2015. október 01.
Felkerült a világ 800 legjobb egyetemét tartalmazó, a londoni székhelyű Times Higher Education által publikált világrangsorra a Semmelweis Egyetem, mely eredményei alapján az 501-600. helyezés közötti sávban szerepel.

Őszi újdonságok sora a Tulipánban

2015. szeptember 30.
Véget ért a nyár, a Tulipán helyi termékek és magyar áruk boltja pedig megvonhatja az eltelt három hónap mérlegét. Vaszily Zsolt, az üzemeltető Selecta Natura Kft. ügyvezetője nagyrészt elégedett: a bolt a jellegét megtartotta, azon helyi termelőkre, akik eddig a termékek nagy részét hozták, továbbra is számíthat.

Gasztrokalandok az olasz pizza világában

2015. szeptember 30.
Baráti összejövetelek, hirtelen betoppant vendégek, egy rohanós nap befejezése, vagy az első romantikus vacsora olaszos hangulatban- csak néhány olyan alkalom, amikor egy jó pizza választásával biztosan nem lehet mellélőni.

Minden, amit a dugattyús kompresszorról tudni érdemes

2015. szeptember 29.
A dugattyús kompresszor beszerzése és használata gyakran válik szükségessé otthoni, barkácsolási, kisipari, vagy nagyüzemi körülmények között.

Szent Mihály arkangyal az egyház ősi oltalmazója mellett a halottak szószólója is

2015. szeptember 28.
Szeptember 29. Szent Mihály napja a kisfarsang időszakának kezdő napja, a lakodalmak ideje, a gazdálkodóknak a számadás napja is. Az egyház e napon Szent Mihály arkangyal megjelenésére emlékezik.

Európa egyik legnagyobb egészségturisztikai szakvásárát rendezik meg Hévízen

2015. szeptember 28.
Európa egyik legnagyobb egészségturisztikai szakvásárát rendezik meg októberben Hévízen, ahová Észak-Amerikától az Arab-öböl térségéig, a világ számos pontjáról várnak látogatókat. A kiállítást konferenciák, hotelbejárások, társasági programok, illetve különböző bemutatók színesítik. A Meeting of the Spas of Central Europe (SPACE) elnevezésű esemény az egészségturizmus iránti egyre növekvő keresletre alapoz.

„Nem távozhat tőlünk elégedetlen vendég, mert nincs második első benyomás”

2015. szeptember 28.
Az egykori Rogner Hotel tulajdonjogáról 2010 óta folyó perek lezárása után a CIB Bank májusban eladta a hévízi szállodát. A 232 szobás Lotus Therme Hotel & Spának, a város egyetlen ötcsillagos hoteljének az üzemeltetője az Accent Hotel Management maradt, az új tulajdonos az orosz magánkézben lévő AEG Ingatlanhasznosító Zrt. Szállodavezetőket bemutató sorozatunk ez évi utolsó részében Pusztai Erzsébettel beszélgettünk, aki a többiekhez hasonlóan vélekedett a desztináció helyzetéről és kilátásairól.

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!

Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  29
kultúra
  71
sport
  58
életmód
  63
környezetvédelem
  21

Hirdetés