24 óra hírei

Aranyérmes a keszthelyi tűzoltó

2015. április 23.
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága által minden évben megszervezett atlétikai versenyen idén is szépen szerepeltek a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltói, dolgozói.

Súlyos közlekedési baleset Keszthely és Fenékpuszta között

2015. április 22.
Egy személyautó és egy kisteherautó ütközött össze Keszthely és Fenékpuszta között, az egyik sofőr megsérült. Az elsődleges orvosi vélemény szerint nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett annak az Opel Astranak a vezetője, amely 2015. április 22-én 13 óra 45 perckor ütközött össze egy Peugeot kisteherautóval.

Szigliget sikere egy tizenkét éves koncepció eredménye

2015. április 20.
Szigliget folyamatosan fejlődik: megszépült a vár, a süllőfesztivál és az újévi csobbanás pedig két olyan program, amely országosan jegyzett. A település polgármesterével, Balassa Balázzsal arra kerestük a választ, milyen stratégiával, mennyi idő alatt értek el eredményeket, milyen tervek vannak még a tarsolyukban, amelyeket Keszthelyről elleshetünk.

Vasárnapi nyitva tartás a Balatonnál? - Mentességet kért a Balatoni Szövetség

2015. április 17.
A helyi önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) levélben fordult Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez, kérve, hogy a kiemelt üdülőkörzet május elejétől szeptember végéig mentességet kaphasson a kereskedelmi vállalkozások, üzletek vasárnapi kötelező zárva tartása alól.

„Együtt küzdünk, de szükség van az egészséges rivalizálásra”

2015. április 17.
Dr. Bóka István nagy lehetőségeket lát az aktív turizmusban, de úgy véli, önmagában a turizmusból nem lehet megélni. Határozottan leszögezi: ezért minden vállalkozást, amely a Balatonnál be akar fektetni, meg kell becsülni. Balatonfüred polgármestere nem érzi úgy, hogy városa kitüntetett helyen állna, Keszthely helyzetét pedig nem látja borúsnak.

Keszthelyi jachtkikötő: ellenszélben, de jó irányban

2015. április 15.
Három hónap telt el azóta, hogy a Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft. átvette a Libás területet, és rendezte a számlákat. Azóta folyamatos a mozgás, szemmel látható a változás a kikötőben. Interjúnkban annak jártunk utána, mi minden történt, és mi az, ami nincs a helyén a fejlesztéssel kapcsolatban. Kérdéseinkre Péter Zsolt, a cég egyik ügyvezetője válaszolt.

Mikor jó enni, aludni vagy tanulni?

2015. április 15.
Az éjszaka és a nappal váltakozása a hormonrendszer működésére is hatással van, ami így nem csak az anyagcserét, hanem a hangulatot és a teljesítményt is befolyásolja

Eltűnt egy 66 éves nő - A zalai rendőrök a lakosság segítségét kérik

2015. április 15.
A Keszthelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 20040/2005/2015. általános számon indított körözési eljárást Winkler Terézia eltűnése miatt.

Idén is lesz Balaton fagyija verseny!

2015. április 13.
Újra meghirdette a Balaton fagyija versenyt a tó regionális turisztikai szövetsége. A Balaton édességének tejet, tejszínt vagy vajat, cukrot és tojást kell tartalmaznia, valamint csak természetes aromákat lehet felhasználni. - nyilatkozta Fekete Tamás, a Balatoni Regionális TDM Szövetség alelnöke.

Gyilkolt, majd Fenékpusztánál karambolozott - Frissítve

2015. április 12.
Emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 21 éves zalaegerszegi fiatalember ellen, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2015. április 11-én késő este megölte a 18 éves zalaegerszegi lányt.

Keszthely is él a kiskapuval a vasárnapi zárva tartással kapcsolatban

2015. április 10.
Az üzletek vasárnapi zárva tartása miatt a vásárokról és piacokról szóló rendeletét módosította a képviselő-testület rendkívüli ülésén.

A Siófok-Veszprém trend megfordításának esélyei

2015. április 10.
Nem csupán az áprilisban esedékes tapolcai-ajkai időközi választások miatt vált most akuttá a kérdés, hanem ettől függetlenül is stratégiai váltás szükségességét mutatja olyan hagyományos Fidesz-végvárak elvesztésének sorozata mint a Siófok-Veszprém széria, amit súlyosbít, hogy tavaly Tapolcán sem fideszes polgármestert választottak. Hogy mi a közös ezekben? A balatoni régióban vannak, vagyis egy olyan térségben, mely nemzetközileg is jelentős adottságaihoz képest alulról súrolja még az országos átlagot is fő gazdasági mutatóit tekintve.

Szemétben az élelmiszer

2015. április 09.
Magyarországon a legutóbbi adatok szerint 566 ezer tonnányi élelmiszer-hulladék keletkezik egy évben, ennek 10 százaléka a mezőgazdaságból, 51 százaléka a feldolgozásból származik, 39 százaléka pedig települési hulladékként kerül a kukába.

Elhunyt Pap Vera színművész

2015. április 09.
59 évesen, méltósággal és türelemmel viselt hosszú betegség után elhunyt Pap Vera, a Vígszínház vezető színésznője, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes és Kiváló művész.

Az eddigi leggyorsabb Keszthelyi Kilométerek-pálya várja a futókat Pünkösdkor

2015. április 08.
Minden futó örülni fog az idei pünkösdi keszthelyi futóversenyen, hiszen elkészült az eddigi leggyorsabb Keszthelyi Kilométerek (KKM) útvonalterve, az eseményen akár egyéni rekordokat is futhatnak majd a versenyzők. Széles, lezárt utak, egyszerű vonalvezetés jellemzi az aránylag kevés fordulót, kanyart magában foglaló 10 és fél kilométeres körpályát.

Szabad-e locsolni? – A Magyar Királyné Vizétől a luxusparfümig

2015. április 06.
Régen húsvét hétfőn a fiúk hajnalban felkerekedtek, felkeresték a lányos házakat és hideg kútvízzel öntötték őket nyakon. Manapság a hagyomány finomodott, és a víz helyett kölni vagy parfüm kerül elő a zsebből.

Egy ember meghalt, négyen pedig megsérültek a várvölgyi balesetben

2015. április 04.
Frontálisan ütközött össze két személyautó 2015. április 3-án 20 óra 15 perckor Várvölgy és Keszthely között. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy 25 éves férfi Lada Samara típusú autójával haladt Várvölgy irányából Keszthely felé, amikor eddig még tisztázatlan körülmények között frontálisan összeütközött egy Ford Escort típusú autóval.

Nagycsütörtökön az utolsó vacsorára emlékezünk

2015. április 02.
Nagycsütörtök estével megkezdődik a nagyböjti időszak végét jelentő szent három nap a Katolikus Egyházban. Délelőtt az egyházmegye székesegyházában jönnek össze a papság és a hívek, hogy a püspökkel közösen ünnepeljenek.

Felfüggesztett járatok a sármelléki repülőtérre

2015. április 01.
Nem érkezett meg vasárnap Sármellékre az idei menetrendi szezont nyitó moszkvai gép, mert az Utair felfüggesztette valamennyi járatát a Balaton melléki repülőtérre.

Egy férfit és egy nőt keresnek a keszthelyi nyomozók

2015. április 01.
A Keszthely Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytat eljárást csoportosan elkövetett garázdaság bűntett, valamint súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 19 éves sármelléki, 18 éves zalaszántói, 19 éves várvölgyi valamint egy 17 éves keszthelyi fiatal ellen.

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!

Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  28
kultúra
  66
sport
  53
életmód
  59
környezetvédelem
  21

Hirdetés