24 óra hírei

Tudom, hogy mit csinálsz a következő naokban!

2016. szeptember 26.
Milyen programok várnak ránk a héten? Lesz Csernus-est és Ablolut Night Keszthelyen, ökönyvbemutató és gasztrotúra Gyenesdiáson, no és rajtol az I. Cserszegtomajfutás. De kínálunk még több eseményt is, nézzétek meg!

Kiskorú fiúval kezdett ki egy férfi Keszthelyen

2016. szeptember 26.
Szexuális visszaélés miatt indult büntetőeljárás egy Győrhöz közel élő férfi ellen, aki az interneten megismert 13 éves keszthelyi fiúval létesített pénzért szexuális kapcsolatot.

Early Birds: a Hanse is képviseltette magát a legnagyobb balatoni vízi hajókiállításon

2016. szeptember 21.
A legalkalmasabb időpontban, szeptember elején rendezték meg a 21. Balatoni Hajókiállítást a balatonkenesei Kenese Marina Port kikötőben. Az eseményen több mint 50 kiállítóval és vízen, valamint szárazföldön bemutatott motoros, elektromos és vitorlás hajóval várták a vízi közlekedés iránt érdeklődőket. Emellett számos izgalmas programot is kínáltak a látogatóknak: hajós beszélgetéseket, szárnyalókatamarán-bemutatót és a Kékszalag-győztes Festipay nevű katamaránt is megtekinthették az érdeklődők.

Egyedi gyufa segít letenni a cigit

2016. szeptember 21.
Egy ukrán kampány a fiatalokat ösztönzi arra, szokjanak le a dohányzásról. A tüdőket formázó gyufa ugyanúgy használható, mint bármelyik másik, bemutatja viszont, hogy minden egyes elszívott cigaretta nyomot hagy a tüdőben.

Hány évig akarsz élni?

2016. szeptember 19.
Ha egészségben minimum hetvenet, akkor méregtelenítened kell! Miért is?

„A párbeszéd lényege nem az ötletelés, hanem egymás megismerése”

2016. szeptember 17.
Van Kínában egy apró település, amely a környezetétől elzárva élt, csak helikopterrel lehetett megközelíteni. A helyiek egy idő után a saját kezükbe vették a sorsukat: utat vágtak a világhoz. Addig zúzták-verték a sziklát, ameddig rá tudtak kapcsolódni a közlekedési hálózatra.

Tóth Tamás aranyérmes 100 méter háton

2016. szeptember 16.
A kilencedik versenynapon megszületett a magyar küldöttség első aranyérme a riói paralimpián: Tóth Tamás pénteken elsőként csapott a célba az S9-es sérültségi kategória 100 méteres hátúszó számának döntőjében.

„A falu bolondja stigmát néha fel kell vállalni”

2016. szeptember 14.
A Monitor Magazin cikkeire reagált a legnagyobb közösségi oldalon egy keszthelyi származású, de Budapesten élő fiatalember. A helyi médiát rendszeresen követi az interneten, és a KRAFT kezdeményezése olyannyira megtetszett neki, hogy azonnal kinyilvánította csatlakozási szándékát. A 33 éves Pápai Gábor (grafikus) felkeltette kíváncsiságunkat. Megkerestük.

Valami elindult… - Csipkerózsika-álomból a királyfi karjaiba

2016. szeptember 13.
Csipkerózsika-álmából ébred a Libás strand előtti terület. A fákat kivágták, a területet megtisztítják, a tuskók kiásása és elszállítása folyamatban van. A laikus szemlélő csak azt érzékeli: rendben mennek a dolgok, minden úgy halad, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. A terület magyarországi menedzsmentjét, helyi megbízottját, Bódis Istvánt arról kérdeztük, mi történik az eddig alvó telekkel, és milyen változások várhatók.

Rangos teniszbajnokságnak adott otthont Keszthely

2016. szeptember 12.
Augusztus 29. és szeptember 3. között rendezték meg Keszthelyen a negyvenedik, jubileumi nemzetközi szenior-teniszbajnokság Lénárt László-emlékversenyét a Helikon Tenisz Club (TC) és a Helikon Szálló pályáin.

Pap Bianka ezüstérmes 100 méter háton

2016. szeptember 11.
Az S10-es sérültségi kategóriában versenyző Pap Bianka ezüstérmet szerzett 100 méteres hátúszásban a riói paralimpia szombati versenynapján.

Autóalkatrészek, fogpótlás 3D-ben nyomtatva!

2016. szeptember 10.
A háromdimenziós nyomtatás lehetőségei egyelőre beláthatatlanok, már jelenleg is igen széles körben alkalmazzák, és egyre gyakoribb az otthoni alkalmazása is. Az, hogy a jövőben merre fejlődik a 3D nyomtatás, egyelőre még kétséges, bár az irányok már most jól kirajzolódnak.

A magyarok többsége örülne a budapesti olimpiának

2016. szeptember 09.
A magyar lakosság 58 százaléka örülne, 62 százalékát pedig büszkeséggel töltené el, ha Budapest rendezné a 2024-es olimpiát és paralimpiát.

Az erőemelő Tunkel Nándoré az első magyar érem

2016. szeptember 09.
Az erőemelő Tunkel Nándor 155 kilós teljesítménnyel bronzérmes lett a 49 kilogrammos súlycsoportban a riói paralimpia első, csütörtöki versenynapján, így övé a magyar küldöttség első dobogós helye.

Holnap már izgulhatunk Illés Fanniért a riói paralimpián

2016. szeptember 07.
Négy sportágban mutatkoznak be a magyarok a riói paralimpia első, csütörtöki versenynapján.

Egy felmérés szerint a települések fele nem ellenőrzi az idegenforgalmi adót bevallókat

2016. szeptember 07.
A jövő évtől az ifa-bevételek minden forintja után korábban járó 1,55 forintos állami támogatás 1 forintra csökken. Ez a turisztikai szempontból jelentős települések számára olyan bevételkiesést jelent, melynek következtében eddig ingyenes szolgáltatások válhatnak fizetőssé.

Az őszt nyár követ a héten

2016. szeptember 04.
Borús idővel, sok esővel kezdődik a hét, majd ismét visszatér a napsütéses, nyárias idő 30 Celsius-fok körüli maximumokkal - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Zene cicáknak

2016. szeptember 04.
Először ad ki zenei albumot kifejezetten macskák számára egy nagy lemezkiadó.

Tánc a színpadon, a Fő téren és a technológiában a XIV. Keszthelyi Táncpanorámán

2016. szeptember 03.
A Bozsik Yvette Társulat, a Szegedi Kortárs Balett, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes produkcióival, fotókiállítással, tánctanítással és szórakoztató tánctörténeti előadással várja az érdeklődőket szeptember 15. és 17. között a XIV. Keszthelyi Táncpanoráma.

Alkotói pályázatot hirdetnek Hévízen

2016. augusztus 31.
A Gróf I. Festetics György Művelődési Központ, Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény rajz és vizuális művészeti valamint irodalmi pályázatot hirdet ’56 emlékére.

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!

Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  30
kultúra
  76
sport
  59
életmód
  70
környezetvédelem
  27

Hirdetés