24 óra hírei

Hétmilliárd a kerékpárturizmusra - Balatoni fejlesztési tervek

2014. október 31.
A Balaton térségfejlesztési koncepciója a 2014-2020-as európai uniós költségvetési ciklusra 310-320 milliárd forint támogatást igényel, ha ez a program megvalósul, a vendégéjszakák száma 700 ezerrel, a munkahelyek száma 10 ezerrel nőhet. Ezzel az üdülőrégió az országos átlag felett teljesítene a GDP-hozzájárulást és a munkahelyteremtést tekintve - hangzott el Keszthelyen, a Balaton tervezési zárókonferencián.

Fodor Márk a Zala Megyei Közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának új tagja

2014. október 31.
Az önkormányzati választáson megszerzett képviselői mandátumáról lemondott Sáringer-Kenyeres Tamás helyett a mai naptól megbízólevelének átvételét és eskütételét követően Fodor Márk dolgozik a Zala Megyei Közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának új tagjaként.

Negyedik lett Bertók Kinga, hatodik a magyar csapat az Euroskillsen

2014. október 30.
A franciaországi Lille-ben október 2–5. között rendezték meg a szakmunkások Európa-bajnokságának is nevezett Euroskills versenyt, amelyen 25 európai ország 450 fiatal szakmunkása mérte össze tudását 41 szakmában. Magyarországot 22 tagú csapat képviselte, akik 16 szakmában versenyeztek. A csapat tagjai között volt a keszthelyi Asbóth szakképző iskola versenyzője, Bertók Kinga is, aki végül egy ponttal lemaradva a dobogóról a 4. helyen végzett.

Mi a szép? - Kora őszi gondolatok és kérdések

2014. október 30.
A régi stúdiumok világának útvesztőiből hangzik fel olykor még ma is a szépségnek mint kategóriának a definíciója: „Szép az, ami érdek nélkül tetszik.” Ezt a tézist azonban lépten-nyomon megcáfolhatjuk. Mert érdek nélkül tetszhet valakinek az erdei patak partján bőgő szarvast ábrázoló olajkép (közhely!) éppúgy, mint a szégyenletesen irodalomnak csúfolt ponyva vagy a zenének éppen nem nevezhető édeskés giccs. (Már ezzel is értékítéletet mondok! – érdek nélkül.)

Eltűnt egy 23 éves fiatal nő Zalaszentgrótról

2014. október 30.
A Keszthelyi Rendőrkapitányság a 23 éves Kolompár Melániát keresi, aki 2014. október 3-án 16 órakor otthonából távozott ezidáig ismeretlen helyre, azóta életjelet nem adott magáról, a felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre.

Motorosbarát szalagkorlát épül Zalában

2014. október 29.
Intenzíven haladnak az útépítések Zala megyében: kiépült a 71-es út Keszthelyt elkerülő szakasza, valamint folyamatos a 76-os út fejlesztése is.

Keszthelyért pályázatokkal, munkahelyekkel

2014. október 29.
Harmadik alkalommal választották Keszthely polgármesterévé Ruzsics Ferencet, akivel ez alkalomból beszélgettünk, felidézve pályáját, illetve a várossal kapcsolatos terveit.

Internetadó - Rogán: a lakosságnak 700, a cégeknek 5000 forint legyen a felső korlát!

2014. október 27.
Benyújtotta a Fidesz a parlamentnek azt a módosító indítványt, amelyben javasolják, hogy az adatforgalomra kivetett távközlési adó felső korlátja - hasonlóan a telefonadóhoz - magánszemélyeknél havi 700 forint, üzleti előfizetéseknél pedig havi 5 ezer forint legyen - közölte az előterjesztő Rogán Antal hétfőn Budapesten, újságírók előtt.

Burgonyával és gesztenyével

2014. október 26.
Burgonya és gesztenyefesztivál várta az érdeklődőket - gyermekeket és felnőtteket egyaránt október utolsó hétvégéjén. A második alkalommal megrendezett program keretében, dr. Polgár Zsolt igazgató részvételével mindenki megismerkedhetett a Pannon Egyetem Georgikon Kar Burgonyakutató Intézetében kikísérletezett, termesztett fajtákkal, azokkal kapcsolatosan szakmai előadások, tanácsok is elhangzottak. Ugyancsak érdekességnek bizonyultak a gesztenyével, annak felhasználásával kapcsolatos ismeretek.

Kolbász minden ízben és mennyiségben

2014. október 26.
Aki a kolbászt szereti fogyasztani, no és készíteni, annak egyfajta ünnepnap volt a szombati Cserszegtomajon. A településen első alkalommal, hagyományteremtő szándékkel rendezték meg a Cserszegtomaji fűszeres kolbásztöltő versenyt, mely sok-sok "szakácsot" és ínyenc érdeklődőt vonzott.

Az ötös lottó 2014. 43. heti nyerőszámai és nyereményei

2014. október 25.
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 43. héten megtartott ötös lottó és joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

Step by step - Sztárportré Zsidró Tamással

2014. október 24.
Zsidró Tamással vállalkozás építés kapcsán készült Sztárportré. "A mi szakmánkban az alap hajvágásoknál, Angliában van egy nagyon helyes fogalom: step by step, lépcsőről-lépcsőre, lépésről-lépésre. Mi így tanultuk meg a szakmánkat, és ez az egész életemet teljesen átlengi...

Egy órával többet alszunk! - Vasárnap kezdődik a téli időszámítás

2014. október 24.
Vasárnap hajnali háromkor egy órával vissza kell állítani az órákat, ezzel visszaáll a normál, más néven a téli időszámítás, amely március 29-éig tart.

Csekély mértékű földrengés volt Keszthelynél

2014. október 24.
A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium mérései szerint október 23-án a késő esti órákban, 22 óra 14 perckor a Richter-skála szerinti 1,9-es erősségű földrengés volt Zala megyében.

A szabadság országa, a szabadság népe

2014. október 23.
A szabadság népe vagyunk - hangzott el október 23-án Keszthelyen, az 1956-os forradalom és szabadságharc városi megemlékezésén, melyet az ünnep előestéjén fáklyás felvonulás előzött meg. A Fő téri templomban tartott ökumenikus istentisztelet, majd a Himnusz hangjai után Ruzsics Ferenc polgármester mondott beszédet, köszöntve a vendégeket, köztük Boppard testvérváros delegációját, majd azokat a hősöket, akik részt vállaltak az '56-os keszthelyi eseményekben.

Magyar nyert a világversenyen

2014. október 23.
Idén először nyerte meg magyar fotós az ötvenedik évfordulóját ünneplő BBC világverseny madár kategóriáját! A BBC Wildlife Magazine és a Londoni Természettudományi Múzeum szervezésében megrendezett pályázat kedd esti díjátadóján, melyet Katalin cambridge-i hercegné, a Természettudományi Múzeum fővédnöke is megtisztelt jelenlétével, egy újabb hatalmas sikert ünnepelhetett a hazai természetfotózás: Máté Bence lett az első magyar, akinek Nagy Göncöl című munkáját első díjjal jutalmazták a verseny madár kategóriájában.

Széthúzás helyett együtt a városért

2014. október 22.
Ünnepélyes keretek között tartotta alakuló ülését Keszthely képviselő-testülete október 22-én. A rendezvényen a korelnök, dr. Ifi Ferenc mondott köszöntőt, üdvözölve a megjelenteket, köztük Manninger Jenőt, a térség országgyűlési képviselőjét és dr. Varga Andreát, a Keszthelyi Járási Hivatal vezetőjét.

Keszthelyi az Állatkert egymilliomodik látogatója

2014. október 22.
Szerda délelőtt kereste fel az Állatkertet a 2014-es év egymilliomodik látogatója. A három és fél éves Matyi Keszthelyről érkezett keresztanyja társaságában.

Teljes útlezárás Keszthelynél

2014. október 22.
A keszthelyi Borbás Vince sétány vasúti átjárójánál lesz a forgalomkorlátozás.

A szépség örök és múlandó is lehet

2014. október 21.
A szépség koronként és kultúránként változott – fogalmaz Tar Ferenc történész, középiskolai tanár, akivel a fogalomról, annak tartalmi töltetéről beszélgetünk.

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!

SAPSZON ORSI QUINTET
2014. november 06.
zene

SZARAJEVOTÓL-TRIANONIG
2014. november 05.
Ismeretterjesztő előadás

MEGEMLÉKEZÉS AZ 56-OS FORRADALOM LEVERÉSÉNEK ÉVFORDULÓJÁN
2014. november 04.
megemlékezés

Kapcsolatra teremtve...
2014. november 03.
Lélektani esték

Lakásunk díszei a szobanövények
2014. október 31.
Családbarát-kertbarát kör


Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  23
kultúra
  57
sport
  46
életmód
  48
környezetvédelem
  17

Hirdetés