Kiemelt képgalériánk

Pünkösdi Regatta 2015

2015. május 23.


nézze meg képeinket!

Kiemelt tudósításunk

Közel kétszáz magyar fürdő mérkőzik meg idén nyáron Az Év Fürdője közönségszavazás keretein belül. A verseny egyik elsődleges célja, hogy a fiatalok körében is népszerűsítse a hazai fürdőkultúrát és a fürdőket.

Összecsapnak a magyar fürdők

2015. június 05.

bővebben!


24 óra hírei

Biciklin is lehet várost nézni Keszthelyen

2015. június 29.
Uniós támogatással elkészült a Keszthelyen átvezető kerékpárút. Így már Hévízről is eltekerhetünk a Balatoni bringakörútra, sőt, Keszthely nevezetességeit is megtekinthetjük két keréken.

Vegyél ki szabadságot! Jön a strandidő!

2015. június 28.
A következő napokban már kevesebb helyen várható csapadék. Sok napsütéssel és felmelegedéssel kezdődik a július, a hétvégén akár 34 Celsius-fok is lehet - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú országos előrejelzésében.

Luxusnyaralás utazási hitel segítségével

2015. június 27.
Álomnyaralást tervez, de a szükséges anyagi háttér még nem áll hozzá rendelkezésére? Az egész évben vágyott pihenés megszervezéséhez sosincs késő hozzálátni, ám fontos, hogy már a szállásfoglaláskor és a repülőjegy megvásárlásakor tisztában legyen azzal, milyen forrásból fogja finanszírozni a kikapcsolódást.

A balatongyöröki strand kapta a legtöbb pontot

2015. június 27.
Idén megújult a Kék Hullám Zászló balatoni strandminősítő rendszer, a szigorúbb pontozással és csillagokkal történő rangsorolásban a nevezett strandok közül a 8 legjobb kapott három-, 14 kettő- és 5 egycsillagos minősítést.

„Az ilyen oroszínséges időkben is nyolcvanszázalékos az éves foglaltságunk”

2015. június 26.
Véget ért az iskola, tombol a nyár, olvadoznak a hőmérők. A főszezonba léptünk, ezért megkerestük a keszthelyi, hévízi szállodák vezetőit, mondják el tapasztalataikat az idényről. Elsőként Mácsai Péterrel beszélgettünk, aki tavaly nyáron vette át a Danubius hévízi szállodáinak vezetését (Danubius Health Spa Resort Aqua**** és Danubius Health Spa Resort Hévíz**** Superior). Kinevezése három évre, a korábbi igazgató, Nagy Rita távolléte idejére szól. Nincs könnyű helyzetben, mert a mindennapokban két elődje keze nyomát is érezni a szálloda működésén.

„Nálunk a család nem vendégszegmens vagy kiegészítő termék”

2015. június 25.
A négygyerekes, 43 éves Baldauf Csaba igazán tudja, milyen egy nagy családdal pihenni. Saját és vezetőtársai ez irányú tapasztalatainak is köszönhető, hogy a négycsillagos alsópáhoki Kolping Hotel bekerült a legjobb tíz vendéglátóhely közé a TripAdvisor, a világ legnagyobb turisztikai értékelő oldalán családok kategóriában. A szálloda igazgatója villamosmérnök−közgazdász végzettségű, imád a jó borok mellé sajtot kóstolni, és eddig négy maratont teljesített. A turisztikai szezon rajtja előtt kerestük fel kérdéseinkkel.

KeszthelyFest - Nyárra hangolva!

2015. június 25.
Július 2-án kezdődik a KeszthelyFest. A több helyszínen zajló programsorozat valamennyi korosztályának megfelelő szórakozási lehetőséget nyújt, a rendezvényhelyszínek Keszthely legforgalmasabb turistaútvonalán, a Festetics-kastély - Fő tér - Balaton-part tengelyen helyezkednek el.

Emberölés miatt keresik

2015. június 25.
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 20000/57/1996. bűnügyi számon elfogatóparancsot adott ki a képen látható Czimmermann Péter ellen. A 38 éves férfit emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt keresi a rendőrség.

„Szenvedély és alázat nélkül nincs siker”

2015. június 23.
Zongorista, borász, szenvedélyes vadász, aki öt nyelven beszél. Liszkay Mihály 1956-ban hagyta el Magyarországot, majd hollandiai egyetemi tanulmányait követően étteremtulajdonossá vált. Ötvenévnyi világcsavargás után 2000 körül került vissza Magyarországra. Befektetni jött haza, de vereséget nem ismerő mentalitása itt tartotta. A Káli-medencében felfedezte magának Monoszlót, és míg a pályázatokra várt, beértek a borai. Az elhanyagolt szőlős ma már elsőrangú, világversenyeken győztes bordeaux-i vörösborokat terem. A hangjában azonban szomorúság van, amikor az ország helyzetéről beszél.

Kékszalag - Profik és amatőrök ugyanazon a pályán

2015. június 23.
Több tízezer érdeklődőt és látogatót vonz évről évre a Balaton legnagyobb vitorlás eseménye, a tókerülő Kékszalag verseny. Idén július 2-án, csütörtökön 9 órakor rajtol Balatonfüredről a 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíj mintegy hatszáz hajósra becsült mezőnye. A verseny útvonala az idei évben is a megszokottak szerint alakul: Balatonfüred - Paloznak - Tihany - Hajógyári-öböl - Balatonfüred.

Franciaországi árverésen vásárolt bútorokat a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum

2015. június 20.
A 19. században, XVI. Lajos korabeli stílusban készült ülőbútorokat vásárolt egy lyoni árverésen a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum, amelynek termeiben a Festeticsek eredeti műtárgyai is egyre gyarapodnak - hangzott el az újonnan beszerzett bútorok csütörtöki bemutatásán

Ismét közlekednek a Bagolyvonatok Keszthelyre

2015. június 20.
Életbe lépett a nyári menetrend a balatoni vonalakon, ami jelentősen megkönnyíti a tóhoz utazók közlekedését.

Gyorsabb internetezés Keszthelyen

2015. június 19.
2015 második felében megkezdődik Keszthely több városrészén, a Schwarz-lakótelepen, a Gagarin, a Vaszary és a Martinovits utcában a Telekom nagy sebességű, széles sávú internetszolgáltatásának kiépítése. Várhatóan nyártól a keszthelyi Telekom-előfizetők is élvezhetik az eddigieknél még gyorsabb internet minden előnyét, például az interaktív tévé szolgáltatást.

Londoni repülőjegy: cél a multikulturális metropolisz!

2015. június 18.
London az az európai város, ahol egy helyen van jelen a történelmi múlt, a kulturális látnivalók és persze számos érdekes látnivaló a London Eye-tól kezdve a Hyde Parkon keresztül a Madame Tussaud Múzeumig.

Nyáron a motorgumi szerelésre is adhatjuk a fejünket

2015. június 17.
A legtöbb motorkerékpár-tulajdonos nem is sejti, hogy a motorgumi szerelés mennyire különbözik az autógumik szerelésével.

A rómaiak nyomában Balatongyörökön

2015. június 17.
Balatongyörök már az ókorban is lakott település volt, a rómaiak is szívesen telepedtek meg itt. Ennek nyomait őrzi k a Szépkilátó alatti római villa romjai is. Ez a történelmi múlt ihlette a június 26-28. között megrendezésre kerülő programunkat is.

Jótékony célért bontanak vitorlát a Kékszalag indulói

2015. június 17.
Bár a Kékszalag hivatalos nevezése csak június végén lesz, a szervezők legalább 600 hajóra számítanak. A vitorlázók közül többen jelezték, hogy idén egy jó ügy mellé állnak – a cél 1 millió forint összegyűjtése.

Péntektől Levendulafesztivál Tihanyban

2015. június 17.
Az első levendula fesztivált 2005-ben rendezték Tihanyban, a levendula hazai „fellegvárában” – azóta is minden júniusban felelevenítik a levendulatermesztés és feldolgozás hagyományait. A tihanyi Levendulafesztiválon minden a levenduláról szól: a népművészei kirakodóvásáron, a kézműves játszóházban is a levendula feldolgozásának különböző módjait ismerhetik meg a fiatalabbak és idősebbek péntektől vasárnapig.

Nem mondja, teszi a nagy dolgokat a gelsei kovács

2015. június 16.
Nyolc éve járja hétmérföldes csizmájában Erdélyt Horváth Ákos kovács. Tavaly a Hagymás-hegységben volt, és a maga módján hódította meg az Egyeskő (Egyes-kő) csúcsát: miután a sziklát legyűrte, gondolt egyet, s kovácsolt egy új keresztet a tetőre. A pergő, ízes beszédű férfi maga finanszírozta a küldetést, de sok segítséget kapott az erdélyi barátoktól, a keszthelyi Tál Zoltán atyától és a családjától.

Kezdődik a nyári szünet: így osszuk be okosan az időt

2015. június 15.
A június 16-tól kezdődő magyar iskolai nyári szünet a hosszú vakációk közé tartozik Európában. Miközben a gyerekek alig várják az utolsó csengőszót, a szülőknek nem kis fejtörést okoz, hogy tartalmas programokról gondoskodjanak erre a 11 hétre.

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!

KeszthelyFest (szombat)
2015. július 04.
fesztivál

KeszthelyFest (péntek)
2015. július 03.
fesztivál

KeszthelyFest (csütörtök)
2015. július 02.
fesztivál

IV. Keszthelyi dalünnep (szombat)
2015. június 27.
egyéb

IV. Keszthelyi dalünnep (péntek)
2015. június 26.
egyéb


Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  28
kultúra
  69
sport
  56
életmód
  61
környezetvédelem
  21

Hirdetés