24 óra hírei

A Balaton-felvidéket is rögzítették drónokkal

2014. december 19.
Idén karácsonykor különleges premierrel készül az OzoneNetwork TV: egyedülállóan látványos, saját gyártású, drónnal forgatott dokumentumfilm-sorozat kerül az ünnepi műsorpalettára.

A nővérszállótól a drogellenes stratégiáig

2014. december 19.
Parkolás, önkormányzati lakásgazdálkodás, a nővérszálló jövője, drogellenes stratégia, Szent Erzsébet Alapítvány. Néhány téma azok közül, melyeket decemberi soros ülésén, csütörtökön tárgyalt Keszthely képviselő-testülete.

Visszaküldött az államfő két törvényt a parlamentnek

2014. december 19.
Megfontolásra visszaküldött pénteken a parlamentnek Áder János köztársasági elnök két elfogadott jogszabályt, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló, valamint a kereskedelemről szóló törvény módosítását.

Hosszú Katinka úszónő és Berki Krisztián tornász az év legjobb női és férfi sportolója

2014. december 18.
A magyar sportújságírók szavazatai alapján Hosszú Katinka érdemelte ki az év legjobb női sportolója címet, az év férfi sportolójának a lólengésben idén harmadszor világbajnok Berki Krisztiánt választották.

Felemás évünk volt

2014. december 18.
Nem volt felhőtlen ez az év a magyar társadalom számára, különösen az anyagi helyzetről és a közállapotokról nyilatkozott kritikusan az emberek többsége. A lakosság 56 százaléka úgy értékeli, hogy pénzügyei idén kedvezőtlenül alakultak. Közös dolgainkat ennél is negatívabban minősítik, a hazánkban történt eseményekre gondolva az emberek bő hattizede (62 százaléka) azt állítja, hogy Magyarország számára 2014 rossz év volt.

Ahol a vadas mellé operettslágerek is dukálnak

2014. december 17.
Április óta várja a vendégeket a megújult Festetics-pince, amely régi fényében újra funkcionál mint étterem és pince. A tulajdonosok reményei szerint Cserszegtomaj kiemelt turisztikai látványosságává válik a boronaházból kialakított néprajzi múzeum a mellette elhelyezkedő várépülettel együtt.

Az év végi ünnepekhez igazodik a vasúti menetrend

2014. december 17.
A MÁV-START vonatainak közlekedése igazodik a karácsonyi és a szilveszteri ünnepekhez: 2014. december 23. és 2015. január 3. között módosított menetrend alapján közlekednek a vonatok.

A keszthelyiek biztonságáért

2014. december 16.
A napokban nagy port kavart egyes keszthelyi vadgesztenyefák kivágásának híre. A veszélyes fák miatt a kezelő Magyar Közút Nonprofit Zrt. fakivágási kérelmet nyújtott be a keszthelyi polgármesteri hivatalhoz.

Mennyire hosszú a gyerek karácsonyi listája?

2014. december 16.
A gyerekek általában 10 éves koruk körül jönnek rá, hogy a karácsonyi ajándékot nem az angyalka hozza, hanem a szülők vásárolják. Ettől kezdve együtt tud az ünnepekre hangolódni a család a közös készülődéssel, tervezéssel, ajándékvásárlással.

Ranolderes kisdiák rajza díszíti Keszthely karácsonyi képeslapját

2014. december 15.
Az önkormányzat idén is rajzpályázatot hirdetett általános iskolás gyermekeknek, amelyen részt vehetett minden olyan alkotás, ami a karácsonyi készülődést és hangulatot ábrázolta, vagy téli keszthelyi pillanatképet örökített meg. A felhívásra 97 rajz és festmény érkezett.

Borkarácsonyfa és Adventi Balaton Szalon a Műjégpályán

2014. december 14.
Adventi Balaton Szalon néven Balaton-kóstolót és régiós adventi vásárt tartottak vasárnap a Városligeti Műjégpályán; a Balatoni Kör által szervezett esemény során a jégbe öntött Balaton-sziluett mellé a borászok "borkarácsonyfát" is állítottak.

Cipősdoboz, Adhat vonal, online adakozás

2014. december 13.
A Baptista Szeretetszolgálat az idén is megszervezi Mennyi szeretet fér egy cipős dobozba? akcióját. Az idén 50 ezer cipős dobozba csomagolt ajándékot (játékokat, iskolai eszközöket, higiéniai eszközöket, így például fogkefét, fogkrémet, szappant, valamint édességeket, ruhaneműket, képeskönyveket) szeretne szétosztani a nehéz sorsú gyerekek között a szeretetszolgálat.

Sétafüzet, bike-infó, információs táblák

2014. december 13.
Számos turisztikai fejlesztés köszönhető annak a TDM-pályázatnak, amelyet a Keszthelyi Turisztikai Egyesület valósított meg az utóbbi két évben.

Kiraboltak és megvertek két idős embert Keszthelyen

2014. december 13.
A gyanú szerint 2014. december 7-én 17 órakor két 21 éves és egy 44 éves férfi vert meg és rabolt ki két idős embert Keszthelyen. Három férfit fogtak el a zalai rendőrök.

A használt autóvásárlás lehetséges buktatói

2014. december 12.
A mai gazdasági helyzetben sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy egy nulla kilométeres kívül-belül patent, makulátlan autóval távozzanak a szalonból. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy számukra nem létezik megfelelő megoldás.

Háromnapos rendőri ellenőrzés december 12-től

2014. december 12.
A zalai rendőrök három napig közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartanak, melynek során az alkohol - és a kábítószer fogyasztást ellenőrzik a járművezetőknél.

„Az igazat érteni, a szépet érezni, a jót gyakorolni kell.”

2014. december 12.
Fantasztikus sikert hozott az idei ősz a Csány-Szendrey Általános Iskola és AMI tanulói számára. A 4. a osztály Mosoly csapata immár második éve vett részt a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen. A tavalyi évben az országos döntőn elért 3. hely után az idén a 2. helyet sikerült megszereznie a csapatnak, melynek tagjai: Horváth Nóra, Kurusta Sára, Legoza Ádám és Oroszlán Mátyás. Felkészítőjük Kovács Károlyné.

A hanukai csodáról

2014. december 11.
„Minden ünnepünket és pénteki istentiszteleteinket is megtartjuk, sajnos kis közösségünk egyre fogy, mivel többségben vannak idős tagjaink. Az idén december 16-án ünnepeljük a hanukát, amely megemlékezés egy szabadságharcra.” Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség keszthelyi hitközségi elnöke, Goldschmied István írása.

Balatoni borkarácsonyfa és adventi szalon a Városligetben

2014. december 11.
Az adventi időszak egyik legizgalmasabb eseményének ígérkezik a Balatoni Kör és partnerei összefogásából megszületett Balaton-kóstoló és első régiós adventi vásár december 14-én a városligeti Műjégpályán.

Keszthelyen adták a legtöbb adományt

2014. december 09.
Két nap alatt rekordmennyiségű, 46 ezer kilogramm tartós élelmiszert gyűjtött a Magyar Vöröskereszt a Tesco üzleteiben. Az adományokból több mint 8500 családnak tud segíteni a humanitárius szervezet még az ünnepek előtt.

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!

Adventi játszóház - Mézeskalács készítés
2014. december 21.
Advent Keszthelyen

Civil karácsony
2014. december 21.
advent

Adventi gondolatok
2014. december 20.
Ismeretterjesztő előadás

3-1-2-es meridián torna az egészséges hosszú életért
2014. december 19.
Természetgyógyász klub

Keszthelyi testületi ülés, december
2014. december 18.
önkormányzat


Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  24
kultúra
  60
sport
  49
életmód
  50
környezetvédelem
  17

Hirdetés