Kiemelt videónk

Balatongyörök nem csak a nyári, fürdőzésre alkalmas időszakban jelent vonzó úti célt. Érdemes ideutazni ősszel is!

Balatongyörök ősszel

2016. január 26.

nézze meg videónkat!

Kiemelt képgalériánk

Vince Napi Borparádé a Tavernában

2016. január 23.


nézze meg képeinket!

Kiemelt tudósításunk

Alejandro González Inárritu A visszatérő című túlélőfilmjét jelölte a legtöbb kategóriában díjára az amerikai filmakadémia, a Saul fia című magyar dráma pedig esélyes a legjobb idegen nyelvű film Oscarjára. A listát, amelyen a színészi kategóriákban a tavalyihoz hasonlóan megint csak fehérbőrű művészek szerepelnek, csütörtökön Los Angelesben hozták nyilvánosságra.

Oscar jelölt a Saul fia!

2016. január 14.

bővebben!


24 óra hírei

Olcsó fürdőbelépő nyugdíjasoknak

2016. február 04.
A várakozásokhoz képest egy hónapos csúszással, de az Erzsébet-program keretén belül idén is elérhetővé vált a nyugdíjasok számára az úgynevezett fürdőbelépős pályázat. Első ránézésre hasonlóak a feltételek, mint a korábbi két évben, de összegyűjtöttük a lényeges tudnivalókat.

Februárban kiderül a magyar résztvevők neve

2016. február 04.
Idén Budapestre, Magyarországra és a magyar gasztronómiára figyel majd a világ, hiszen hazánkban rendezik a világ legrangosabb szakácsversenyét, a Bocuse d’Or-t.

Szakmai díjat nyert a hévízi egyesület

2016. február 03.
A 24. Turisztikai díjátadó gálán és évadnyitó fogadáson a Magyar Turizmus Zrt. szakmai díjait is átadták február 1-jén, a Budapesti Kongresszusi Központban. Az Év TDM szervezete díjat és az ezzel járó nettó egymillió forintos, marketingre felhasználható támogatást a hévízi egyesület nyerte el.

Telet temet a Balaton

2016. február 02.
7. alkalommal rendezik meg a Fonyódi Kolbászfesztivált. Az idei évben is a téli Balaton legnagyobb gasztronómiai eseményén szórakozhatunk együtt Fonyódon 2016. február 5-7 között.

Torkos Csütörtök 2016-ban is!

2016. január 31.
A Magyar Turizmus Zrt. 2016-ban is meghirdeti a népszerű Torkos Csütörtök akciót, amelynek időpontja idén február 11-re esik, és egyúttal az MT Zrt. szervezésében zajló „Gasztroélmények Éve 2016” tematikus programsorozat nyitánya is lesz.

Bogi koncert a Keszthelyi Kilométereken

2016. január 30.
A pünkösdi Keszthelyi Kilométerek az idén is újdonságokkal várja a Keszthelyre érkező sportturistákat. Az előző nyolc év tapasztalatai alapján, figyelve a versenyzők szokásait, a módosított programterv valószínűleg a legkedvezőbb lesz a kicsi és felnőtt futóknak.

Hófehér év eleji gondolatok

2016. január 28.
Január. Az év leghosszabb hónapja. Igen, tudom, éppen annyi napból áll, mint mondjuk a december, mégis… Hideg van, sőt most van csak igazán hideg, még mindig sötét van, és alig várjuk, hogy vége legyen, mert a karácsonyi ünnepi kiköltekezés után a pénztárcánk (és a hitelkártyánk) is lapos.

Csodálja a korabeli városépítők észjárását a keszthelyi építész

2016. január 27.
Tavaly ősszel harmadik alkalommal alakult meg a Keszthelyi Városvédő Egyesület. E havi számunkban Kerner Gábor alapító avatott be bennünket a műemlékvédelem kialakulásába, hanyatlásába és a kettő közötti összefüggésekbe. Az építész-néprajzkutató, aki nemcsak az épített, hanem a keszthelyi szellemi örökség szerelmese is, aggodalmait is megosztotta velünk.

8. danos keszthelyi karatés

2016. január 26.
Nem unatkoztak a Budo karate of Hungary szövetség karatésai a hét végén. A magyar karate élet régi támogatója, Kesic Bogdan 9 danos shotokan karate nagymester edzést tartott Keszthelyen.

„A legfontosabb a hitelesség megtartása”

2016. január 25.
Fiatalok, tehetségesek, és van véleményük. Hegyi Roland (HR) és Kvárta Mátyás gyermekkori jó barátok, és bár még mindig zsenge korúak, sokéves szakmai tapasztalat van már mögöttük. Most közös projektbe vágtak: együtt ötletelnek, és az utómunkát is együtt végzik – ki-ki a maga „asztala” szerint.

„Eltűntek a városból az ismerős arcok”

2016. január 23.
A lételeme a mozgás a keszthelyi Németh Veronikának, ez korán kiderült. Keszthelyen, a Goldmark Művelődési Központban, Szabóné Dézsenyi Zsuzsannánál kezdett táncolni, majd Budapesten, a Madách Musical Táncművészeti Iskolában folytatta.

Még nem biztonságos a Balaton jege

2016. január 21.
A Balaton jege 4-10 centiméter vastag, és előreláthatóan a hétvégére sem lesz elég biztonságos a téli sportoláshoz.

Január 22. - a magyar kultúra napja

2016. január 21.
1989 óta január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban - a kézirat tanúsága szerint - e napon fejezte be a Himnusz megírását.

Mesterszakos keszthelyi operatőr asszisztált Kamondi Zoltán új filmjénél

2016. január 21.
Mivel a matematikaérettségije jól sikerült a keszthelyi születésű Tóth Leventének, úgy gondolta, műszaki menedzsernek áll. Le is húzott egy évet a szakon, de nem érezte, hogy igazán oda való lenne, ezért inkább Tarkovszkij- és Sára Sándor-filmeket kezdett nézni, és tudatosan készült a kameraman szakra.

Gyümölcsös, ropogós, friss!

2016. január 21.
Mindent megtalálunk most a Tchibo legújabb, Egészséges konyha kínálatában, amire csak szükségünk lehet. Gyümölcsös, ropogós, friss! – ez a mottója az egészséges, praktikus és modern választéknak, melyek segítségével könnyen készíthetünk finom fogásokat magunknak és szeretteinknek.

Miért nincs repülőjárat Hévízről Londonba?

2016. január 21.
A hévízi polgármestert gyakran kérdezik arról, hogy miért nem járnak az üdülőhelyről fapados járatok. Most elmondta, hogy ez mitől függ.

Jégről mentettek, kúszva érték el a partot a keszthelyi tűzoltók

2016. január 19.
Az egyre hidegebb időjárás ismét lehetővé tette, hogy jégről mentési gyakorlatot tartsanak a Balaton-parti város hivatásos tűzoltói a keszthelyi vitorlás kikötőben.

Tarajosra fagyott Balaton

2016. január 18.
Jégcsapok egy bokor ágain Fonyódon, a tarajosra fagyott Balaton partján 2016. január 18-án

Rendszeres transzferjárat január végétől Hévíz és a bécsi repülőtér között

2016. január 18.
Január 24-én elindul Hévíz bécsi reptér transzfer szolgáltatása, mely új kínálatot és lehetőséget jelent szállásadói részről. A járat a BusExpressz üzemeltetésében és a Hévíz TDM Egyesület a város és a szolgáltatók támogatásával valósul meg.

Még nem jön az enyhülés

2016. január 17.
A következő napokban is folytatódik a hideg téli időjárás, helyenként mínusz 10 Celsius-foknál is hidegebb lehet, többfelé még napközben is maradnak a mínuszok. Emellett napsütésre, néhol gyenge havazásra, ónos esőre is számítani lehet.

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!

Zorán
2016. február 09.
koncert

Van-e titka a jó házasságnak?
2016. február 09.
Házasság hete

Gondolatok tea mellé
2016. február 08.
Házasság hete

XVI. KESZTHELYI VÁROSI KARNEVÁL
2016. február 06.
egyéb

LÁTTAM A HOLDAT ELŐTTEM
2016. február 05.
előadás


Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  30
kultúra
  73
sport
  59
életmód
  66
környezetvédelem
  24

Hirdetés