Kiemelt videónk

Elkészült Keszthelyen élni című dokumentumfilmünk. A Monitor extra januári és februári számában megjelent riportok, és a most figyelmetekbe ajánlott film együttesen adhat arra választ: vajon milyen Keszthelyen élni, keszthelyinek lenni. Mi foglalkoztatja, esetleg bosszantja a város polgárait.

Keszthelyen élni - dokumentumfilm

2015. március 07.

nézze meg videónkat!

Kiemelt képgalériánk

2015. március 15., Keszthely

2015. március 15.


nézze meg képeinket!

Kiemelt tudósításunk

1990 őszén tartották a rendszerváltozás utáni első szabad települési képviselő-választást. Huszonöt év, hat kerek ciklus, öt polgármester – az eltelt időszak mérlege. E havi számunkban a jubileumi évforduló kapcsán Keszthely legújabb kori polgármestereinek adtuk meg a lehetőséget arra, hogy elmondják saját tapasztalataikat, eredményeiket. Kérdeztük őket, de nem visszakérdeztünk, szerkesztettük, de nem foglaltunk állást.

Negyed szabad század

2015. március 25.

bővebben!


24 óra hírei

Felfüggesztett járatok a sármelléki repülőtérre

2015. április 01.
Nem érkezett meg vasárnap Sármellékre az idei menetrendi szezont nyitó moszkvai gép, mert az Utair felfüggesztette valamennyi járatát a Balaton melléki repülőtérre.

Egy férfit és egy nőt keresnek a keszthelyi nyomozók

2015. április 01.
A Keszthely Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytat eljárást csoportosan elkövetett garázdaság bűntett, valamint súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 19 éves sármelléki, 18 éves zalaszántói, 19 éves várvölgyi valamint egy 17 éves keszthelyi fiatal ellen.

Az 5 legjobb vidéki úti cél húsvétra

2015. március 31.
A trivago.hu utazási weboldal a közelgő ünnep alkalmából összeállított egy toplistát a legjobb húsvéti úti célokról vidéken. Az 5 város hagyományőrző programjaival, kulturális látnivalóival vívta ki magának az elismerést; mindegyik tökéletes választás egy családi hosszú hétvégéhez.

A hévízi fizikatanáré a legjobb pályázat

2015. március 30.
Százhatvan kolléga előtt mutatták be sikeres pályázataikat március 29-én az Eötvös Loránd Fizikai Társulat és az NI Hungary Kft. által közösen meghirdetett Fizikatanári myDAQ pályázat nyertesei az Országos Fizikatanári Ankéton.

Veszélyeztetés kutyával szabálysértése, avagy amit egy kutyatartónak tudni érdemes

2015. március 30.
Napjainkban, amikor szinte mindennaposak a médiában a kutyatámadásokról szóló hírek, nem árt tisztában lenni azzal, milyen következményekkel járhat, ha kedvencünket nem a jogszabályoknak megfelelő módon tartjuk, lehetővé téve ezzel, hogy szabadon kóboroljon és mások testi épségét veszélyeztesse vagy anyagi kárt okozzon. A felelős, fegyelmezett állattartás szabályainak betartása ugyanis sok konfliktust és későbbi kellemetlenséget előzhet meg.

Eltűnt egy 17 éves lány

2015. március 29.
A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság a 20010/2207/2015. ideiglenes számon keresi a 17 éves Bicsák Orsolyát, aki 2015. március 27-én 14 óra 30 perckor busszal készült Zalaegerszegre, hogy ott a nagymamájával találkozzon. Azonban a lány oda már a megbeszélt időpontra nem érkezett meg, telefonján nem lehet elérni, életjelet nem ad magáról, a felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre. A család az elmúlt héten Budapestről költözött vissza Zalalövőre.

Az ötös lottó 2015. 13. heti nyerőszámai és nyereményei

2015. március 28.
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 13. héten megtartott ötös lottó és joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

Itt vannak az utazók kedvenc szálláshelyei: Zala megye kiemelkedően szerepelt

2015. március 28.
Idén harmadik alkalommal állította össze a magyarországi szállások toplistáját az Utazok.hu cégcsoport. A lista és a hozzá kapcsolódó Aranycsengő díj több mint 50 ezer belföldi utazó szavazata alapján született meg. Idén Zala megye nagyon jó eredményeket ért el: bár nem nyertek kategóriát, de az összes tízes listán több Zala megyei szálláshely is szerepel: Zalakaros mellett kehidakustányi, gyenesdiási és alsópáhoki hotel is a legjobbak közé került.

Egy órával kevesebbet aludhatunk - Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás

2015. március 28.
Vasárnap megkezdődik a nyári időszámítás: hajnali 2-kor 3 órára kell az órákat átállítani, emiatt változik a közösségi közlekedés menetrendje is. Az átállás érinti a MÁV és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) több járatát is.

Gyorsabban tisztul a magyar cégvilág

2015. március 28.
Az utóbbi három esztendőben a cégek mind nagyobb hányada kényszertörléssel tűnik el a gazdasági életből. Tavaly összesen 42 034 cég törlésére került sor, háromnegyedük kényszertörlés miatt volt kénytelen beszüntetni tevékenységét. Ezzel az eljárásmóddal a 2013. évi 15 217-tel szemben 2014-ben 31 033 társaságot tiltottak ki a piacról.

A végéhez közeledik a NYDOP 1.2.1-10-2010-0001 sz. vállalati tanácsadási program a Nyugat-dunántúli régióban

2015. március 27.
Lassan lezárul a NYDOP 1.2.1-10-2010-0001 „ A Hatékony vállalkozásokért - vállalati tanácsadás a Nyugat-dunántúli régióban” program, melynek keretében a Nyugat-dunántúli régióban működő vállalkozások pályázhattak különböző tanácsadási szolgáltatásokhoz kapcsolódó vissza nem térítendő támogatás igénybevételére.

Lemondott a keszthelyi képviselő

2015. március 27.
Berki László, a Jobbik keszthelyi önkormányzati képviselője 5 hónapnyi munka után március 26-án egészségügyi okok miatt lemondott megbízatásáról. Erről és az országos aláírásgyűjtésről tartott sajtótájékoztatót Selmeczy Zsuzsanna, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Keszthelyi Alapszervezetének elnöke csütörtökön.

Negyed szabad század

2015. március 25.
1990 őszén tartották a rendszerváltozás utáni első szabad települési képviselő-választást. Huszonöt év, hat kerek ciklus, öt polgármester – az eltelt időszak mérlege. E havi számunkban a jubileumi évforduló kapcsán Keszthely legújabb kori polgármestereinek adtuk meg a lehetőséget arra, hogy elmondják saját tapasztalataikat, eredményeiket. Kérdeztük őket, de nem visszakérdeztünk, szerkesztettük, de nem foglaltunk állást.

Mi is szívunk, nem csak a szúnyogok - Nem tisztázott, hogy a balatoni szúnyogirtást ki és miből végzi el

2015. március 23.
Áprilisban meg kell kezdeni a balatoni szúnyogok irtását, hogy a szezonban ne okozzanak gondot, de az önkormányzatok még a tavalyi gyérítéshez megítélt állami támogatást sem kapták meg, és nem tisztázott, hogy az ideit ki és miből végzi majd el a Balatonnál.

Négy fiatal – közöttük egy fiatalkorú – randalírozott Keszthelyen, két embert is megvertek

2015. március 22.
A keszthelyi rendőrök egy órán belül elfogták azt a négy fiatal férfit, akik 2015. március 21-én 15 óra 45 perckor a gyanú szerint először egy 41 éves, majd egy órán belül egy 20 éves férfit vertek meg. A 41 éves férfi nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett, a másik – fiatalabb – férfi könnyű sérülésekkel került kórházba.

Az ötös lottó 2015. 12. heti nyerőszámai és nyereményei

2015. március 21.
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötös lottó és joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

A húsvéti ünnepkör hagyományait és kuriózumait mutatja be egy keszthelyi kiállítás

2015. március 21.
Feszületeket ábrázoló türelemüvegek, továbbá százévesnél is régebbi karcolt hímes tojások is láthatók a keszthelyi Balatoni Múzeumban szombaton megnyílt kiállításon, amely a húsvéti ünnepkör zalai jellegzetességeit és kuriózumait tárja a látogatók elé.

Egyedülálló programsorozat a keszthelyi Vivieran

2015. március 20.
A Helikon Rádió és a Viviera Beach project 2015. március 20-án stratégiai partnerséget kötött, melynek eredményeként a nyugat-magyarországi régió legnagyobb szabású Balaton-parti produkciósorozatát hozták létre.

Balatoni kurzusok a borról, gasztronómiáról

2015. március 19.
Elindult a Balatoni Kurzusok sorozata, melyen olyan előadókkal ismerkedhet a közönség, akik akár példaként is szolgálhatnak: értéket képviselnek, vagy márkát teremtettek a saját erejükből. Somogyi Zoltán Max, a Balatoni Kurzusok ötletgazdája lapunknak elmondta: a meghívott vendégek és a témák nagyrészt kötődnek a Balatonhoz, a borhoz, a gasztronómiához, a helyi értékekhez.

Napfogyatkozás március 20-án

2015. március 18.
Hosszabb szünet után ismét napfogyatkozást láthatunk Magyarországról március 20-án, a délelőtti órákban. A jelenség Budapesten délelőtt 9.39-kor kezdődik és 11.59-ig tart, csúcspontja a fővárosban 10.48-kor következik be, amikor a Hold majdnem 60 százalékban eltakarja a Napot. Más magyarországi településen ehhez képest legfeljebb néhány perces eltérések lesznek. Sötét ekkor sem lesz, azonban a napfény mennyisége észrevehetően csökkenni fog.

Ha rendezvényét szeretné a honlapon megjeleníteni, küldje a programot az info@monitormagazin.hu címre!

Szavazás
Miről olvasna többet a Monitor közéleti lapban?
politika
  28
kultúra
  65
sport
  53
életmód
  57
környezetvédelem
  19

Hirdetés